2015. május 5. | kedd | Györgyi nevenapja
Ajánljuk! Szólj hozzá!
Szavazz a kedvencedre
Ingyenes apróhirdetés
   
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Edward Maya Június 26
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
4. Somló Hangja - a jó zene és a szép borok fesztiválja 
A Freestylers óriási tánctérré változtatta Velencét 
A nap felvétele: Rhoda Scott és Varnus Xavér ismét együtt lép fel - jegyek a budapesti koncertre
Döbbenet a discoban: elhunyt buli közben a népszerű DJ
Ismét rangos díjra jelölték a Zene.hu-t - nyerjük meg együtt a Voltfóliót!
Kákettők: bemutatkozik Kardos-Horváth János új zenekara 
Pikáns sztorit árult el a Compact Disco tagja - beszámoló az EFOTT 1. napjáról
Képgalériák
EFOTT 2012 - 1. nap
EFOTT 2012 - 2. nap
EFOTT 2012 - 3. nap
EFOTT 2012 - 4. nap
Kapcsolódó események
EFOTT 2012
[2012. július 3. - 8. ]

Efott' a pézem'!

Véget ért az idei EFOTT. Képek és beszámoló! 

Csütörtök este elindultunk Velencére. Ott rendezték meg ugyanis idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját. A helyszín minden évben változik, melynek célja, hogy a fiatalok különböző városokat ismerjenek meg. Valljuk be, ez legtöbbször a kocsmákra és az élelmiszerboltokra szorítható vissza, de a civil kezdeményezéseknek köszönhetően van lehetőség a helységek tüzetesebb átvizsgálására. Velencén, a tó melletti kempingben a várostól messzebb került megrendezésre a fesztivál.

Leginkább a taxisok nagy örömére, akik magas áron szállították a fiatalokat a vasútállomásról, városból, vagy akár Siófokról. Volt ugyan fesztiválbusz, de nem bírták tartani a menetidőt, illetve nem volt összehangolva túlzottan a vonatok érkezésével sem. Sokan bosszankodtak emiatt, már a buszra várva, pedig később is volt rá elég idejük, amíg beengedték őket bejáratnál.

EFOTT - 1. nap

Az időjárásról nem tehet senki, és arról is csak a kemping tervezője, hogy gyakorlatilag nulla árnyékot adó fa volt a területen. Nappal elviselhetetlen 38-39 fokos forróság perzselte az idegeket és a bőrt. Éjszaka szerencsére megérkezett a hatalmas vihar, óriási esővel és széllökésekkel. A paypass kártyának köszönhetően - és annak hogy elment az áram - nem lehetett vásárolni sem, már akinek lett volna kedve abban az időben. A szabadtéri koncertek elmaradtak, máshol lettek megtartva, máskor. Aki ismerkedni akart, annak tökéletes terepet biztosított az eső, ugyanis egy spontán kialakult sártengeren áthaladni vágyó hölgyek könyörögtek az izmosabb srácoknak egy-egy fuvarért, a hátukon. A szervezők a körülményekhez képest nagyon jól oldották meg a koncertek újraszervezését, még annak a 8-10 ittasabb fiatalnak is kedveztek, akik este 9-től a nagyszínpad előtt skandálták fáradhatatlanul: Tankcsapda! Tankcsapda! Megesett rajtuk Lukács Laci szíve, és egy iszonyat jó koncertet nyomott, igaz megkésve. Ő az az ember, aki úgy 'kemény', ahogy van. Nincs megjátszva, nincs túljátszva, jönnek a "szájon****" tankok, és végigsöprik a közönséget.

EFOTT - 2. nap

A P.A.S.O. frontemberének jót tett a kis lehűlés, nem izzadt bele a fehér öltönyébe. Sajnos kevesen tudták az új programrendet, ezért kevesen voltak a koncerten. Közben ne felejtsük el, hogy óriási víz volt mindenhol, az emberek a sárban keresték a beleragadt cipőt, papucsot. Sokan panaszkodtak a szemétre a kempingben. Jogosan. Sörös pohár bezzeg nem volt, ugyanis azzal lehetett bejutni az egyik területre. Bánkódhatott is aki leadta, hiszen így nem tudta kimerni a vizet a sátrából. Mindegy. Aludjunk, majd holnap!
Reggel a napocska keltett, nagyjából fél nyolcig volt elviselhető 45-50 fok a sátorban. Álmos arcok bújtak ki a búvóhelyükről (a sátrak egyébként is itt-ott voltak szétszórva, mert az első nap megtelt a kemping), hogy kiterítsék a teljes ruházatukat száradni, zoknitól kezdve a hálózsákon át egészen a sátorig.

 
EFOTT - 3. nap

A fiatalok többsége a vízben próbálta átvészelni az embertelen meleget. Sokan vették a város felé az irányt, hűvös árkokban alvó fiatalokkal volt tele a helyszín környéke. De voltak még templomkertben, (közkórházban nem!), éttermekben is fesztiválarcok. Estére elviselhetőbb lett az idő, el is kezdte a zenélést az Esti Kornél. Fát döntött az Óriás, amit egy kis eső követett, majd jött Papp Szabi a Supernemmel. Személy szerint nagyon kedvelem őket, és ahogy elnéztem, nem voltam ezzel egyedül.

Végül a 30Y szólt nagyot, a közönség jó része együtt énekelt Beck Zolival. Szokás szerint voltak olyanok is, akik csak névről ismerik a zenekart, ők a 'bo-gozd ki! - bo-gozd ki!' felkiáltással próbálták sürgetni az egyetlen általuk ismert számot. A hétvégi jegyesek pénteken zúdultak be tömegével a területre, sátorhely kereséssel töltötték az első perceket, órákat. Szép számmal voltak egyébként a meleg ellenére is, erre nem lehetett panasz.

EFOTT - 4. nap

Az utolsó napra már mindenki elfáradt, nyikorogtak a csontok és a szekér, amit Kiss Tibi hajtott a Quimbyvel. A fesztiválok egyik legjobb helyszíne számomra mindig a silent disco. Kevés marketinget kapott, ezért nem is tudtam sajnos az első napokban róla. Az EFOTT-ról még elmaradhatatlan Dévényi Tibi bácsi természetesen most is nagy lelkesedéssel pörgette mindig ugyanazokat a lemezeit, de ez nála nem zavar senkit. Jövőre ugyan nem ott, de valahol máshol találkozunk!

-Ákos- 

[2012.07.11.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
staff zenekar zenekar [2015.05.04.]
Zenekart alapítanék zenekar [2015.05.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Megnéztük: Caramel és Craig David koncert a SYMA Csarnokban
Az ember nem is tudja, hogy hogyan...

Lemezbemutató és űrutazás volt
Lemezbemutatóval egybekötött űrutazásra invitált az Ozric...

Gratulálunk Gábriel! Ez hatalmas siker volt
Sztárparádé Éliás Gyula Junior koncertjén
Felszálltunk! - Edda 40. jubileumi nagykoncertjén jártunk
Képekben a Tankcsapda SYMA koncertje
beszámolók még