2015. február 1. | vasárnap | Ignác nevenapja
Ajánljuk! Szólj hozzá!
Szavazz a kedvencedre
Ingyenes apróhirdetés
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolatok
Tony Martin

Gyász! Valódi csillag távozott: énekelt, játszott és legendásan hosszú házassága volt

98 éves korában elhunyt Tony Martin, amerikai énekes és színész, olyan ötvenes évekbeli romantikus slágerek előadója, mint a There's No Tomorrow és a To Each His Own. Martin híres volt 60 évig tartó házasságáról is, felesége Cyd Charisse táncos volt.

Amellett, hogy Bing Crosby és Frank Sinatra partnere volt, Martin játszott film-musicalekben is 1930 és 1950 között, ahol olyan legendák partnere volt, mint például Judy Garland.

Stan Schneider menedzser szerint a veterán művész „békésen” távozott, természetes halállal hunyt el Los Angeles-i otthonában pénteken.

Gabriel Guerrero zenész – aki hosszú barátságot ápolt Martinnal – úgy írta le az énekest, mint a legjobb sanzonénekest, aki minden kortársát túlélte. Mint mondta „tejkaramella bariton” maradt egészen 98 éves koráig (a sztárt csak „The Butterscotch Baritone”-ként emlegették – a szerk.).

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.  

Martin 25 filmben játszott, legtöbbjük a Hollywood-i musicalek fénykorában született. Jó megjelenése miatt gyakran osztottak rá romantikus szerepet.

Első énekes szerepe az 1936-os Sing Baby Sing-ben volt, ahol Alice Faye oldalán mutatta meg tehetségét. Faye a Fox Stúdió egyik legnagyobb csillaga volt, később Martin első felesége lett.

Az MGM-hez 1940-ben csatlakozott, ahol olyan korabeli hírességek mellett szerepelt, mint Lana Turner, Esther Williams és a Marx Brothers.

Faye-től két év házasság után vált el, mielőtt megismerte volna a felemelkedőben lévő tánc csillag Charisse-t, akit 1948-ban vett el. Szerelmük 60 éven át, a nő 2008-as haláláig (ki)tartott.

Kiút

Martin San Francisco-ban és Oakland-ben nőtt fel szegény, szorosan zárt orosz zsidó családban. Mint később bevallotta, a zenét menekülő útvonalként használta.

„Mindig énekeltem, és mindig zenéltem. Vagy igazi hangszeren vagy csak képzeletben. Először természetesen, a zeném csak a saját szórakoztatásomra volt. Nem fogtam fel, hogy ez jelentheti a kiutat a szegénységből” – fogalmazott.

A 98 éves veteránnak olyan slágerek köthetők még a nevéhez, mint a Stranger in Paradise és a Walk Hand in Hand. Gyakran turnézott Európában, és évről évre szóló szerződése volt a londoni Palladiumba.

-kiko-

[2012.08.01.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Hungaro zenész » billentyűs [2015.01.31.]
Szinti Pécs hangszer [2015.01.31.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Elvis Presleyt Győrben ünnepelték
A Király 80. születésnapját ünnepelte tegnap este...

Bugyidobálós őrület a Syma Színpadán - Modern Talking Jubileum
Nem elírás a címben,...

Magna Cum Laude - szülinapi buli az Arénában: képekben
Szandi 25 koncert: Megfagyott a levegő egy pillanatra
ABBA varázslat, Magyarországon - sok fotóval
Jól befűtött a Tankcsapda a Főnixben - képekben
beszámolók még