2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Joost
Kapcsolódó cikkek
Zenét, de azonnal!!
Tudod, hogy mit hallgatsz a legtöbbet?
Képgalériák
Így néz ki a Joost - Galéria
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Joost

Joost: TV mindenkinek

Joost néven indult el nemrég az első, jó minőségű online TV. Egészen pontosan nem is egy TV, hanem egy egész hálózat: a különböző témájú adók között mindenki megtalálhatja azt, ami érdekli.

A Joost (dzsúszt) a peer-to-peer (P2P - ezt használják a torrent oldalak is) technológián alapul, a fejlesztőknek pedig olyan szoftvereket köszönhetünk, mint a Kazaa vagy a Skype. A Joost jelenleg ugyan csak béta verzióban használható, de már így is tűrhető minőségű a szolgáltatás. A programot ingyenesen használhatjuk, a működést a reklámbevételekből fogják finanszírozni. Maga a szoftver nagyon szépen néz ki, könnyen használható és aránylag jó műsorokat (filmeket, videókat, koncerteket....stb.) nézhetünk.

A szoftver fejlesztését 2006. októberében kezdték, akkor még: The Venice Project munkacímen futott a dolog. Hivatalosan már tavasszal elkezdődött a tesztelés (zárt körben), teljesen publikussá 1-2 hónapja vált csak. A tartalomra sem lehet igazán panasz, hiszen már most több mint 250 csatornát és több mint 15 ezer tévéműsort kínálnak. A targyalások pedig folynak a többi tartalomszolgáltatóval. Október eleje óta legalább kétmillió példányban töltötték le a klienst.

A publikus béta változatban már elég sok dolog van: a műsorok megtekintésén kívül számtalan kiegészítő alkalmazást is kínálnak (chat, blog, feliratozó stb.), s még további widgetek fejlesztése is folyik.

A zene csatornái

Minket elsősorban a zenés adók érdekelnek, ezért főként ezeket néztük meg.

A Music kategóriára kattintva rengeteg különböző zenei csatorna közül választhatunk: van amerikai hip-hop/r'n'b adó, mindenféle MTV, és pop-rock zene minden mennyiségben. De különböző kiadók is indítottak saját csatonát (pl a brit XL-Recordings, ahol csak az ő művészeik klipjei mennek: ide érdemes menni, ha Prodigy klippeket akarunk) és ha francia vagy brazil (esetleg olasz) pop és hiphop klipeket akarunk naphosszat nézegetni, annak sincs semmilyen akadálya. A hang- és a képminőség jó: teljesen élvezhető filmeket vagy klipeket lehet nézni/hallgatni. A kedvenceim azok az csatornák, melyek csak teljes koncerteket sugároznak.

Mindegyik adóról van egy kis infó és a weboldala is 1-2 kattintással elérhető. A kedvenceinket megjelölhetjük, így nem kell minden alkalommal keresgélnünk a listán.

A Joost természetesen több operációs rendszerrel is elérhető: a windows-os és a mac-es verzió mellett már készül a linuxos is. Ez az a program, amit mindenkinek ki kell próbálnia. A jövő a monitorunkon kopogtat!

-nagymester-

[2007.11.22.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még