2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ázsiában lép fel a magyar DJ-páros
Náksiék európai sikere
Kapcsolódó Kiadványok
Náksi vs Brunner: My Ibiza 2007
Kapcsolatok
Náksi vs Brunner

Náksi Attila: Elfáradt, kiégett a régi zenénk és vele mi is

Karányi után a Náksi vs. Brunner páros készítette el a My-sorozat következő darabját. A My Ibiza 2007 című mixlemezen a DJ/producer-páros a legfrissebb electro és house slágereket keverte össze. Az újdonságról Náksi Attilát kérdeztük.

- Milyen szempontok szerint válogattátok össze a dalokat?
- Elsődleges szempont az volt, hogy 2007 nyarán mely dalokat játszottuk legtöbbet a bulikon. Szerencsére ez egybeesett a legnagyobb idei klubslágerek nagy részével, valamint feltettük a korongra azokat a saját felvételeket és remixeket, amelyeket ezen a nyáron készítettünk.

- Miért éppen ezek kerültek fel?
- A lemez címe My Ibiza 2007, amikor Brunner hazajött Ibizáról júliusban, rengeteg új felvételt hozott, amit azonnal elkezdtünk játszani a bulikon. Volt amire nagy csodálkozás volt, de mára már az egyik legnagyobb sláger lett. Ez a R.I.O. – Rio című dala, amihez hivatalos remixet is készíthettünk közben, vagyis a külföldön igencsak sikeres Stereo Palma projectünk. Jó volt visszahallani, hogy szeptember elején Roger Sanchez a mi remixünket tolta Ibizán a Pacha-ban.

- Hogyan készült a korong?
- Kiválogattuk a dalokat, a kiadónk elkezdte begyűjteni a jogokat. Sajnos nem sikerült mindent megszerezni – David Guetta Love is gone és a másik ibizai csoda, Samim - Heater-jére nem kaptunk jogot. Sajna ezt a békát le kell nyelni… aztán a dalokat – rettentő nehezen – megszereztük wav formátumban, hogy a lemez szépen szóljon, aztán hajrá. Onnatól kezdve már 2-3 nap, és kész is volt.

- Hogy osztották meg a munkát egymást közt?
- A dalokat én válogattam, majd Zsolti hozzárakott még párat, ill. közösen eldöntöttük, mik kerüljenek fel. A technikai és mastering része Zsolti feladata volt. Én foglalkoztam a borítóval – a front oldalon egy saját fotómat használtuk végül – a kiadó pedig összefogta az egész műveletet. Jó kis munka volt – és gördülékeny!

- Mennyi munka van ebben az albumban?
- Idén nagyon szerencsések voltunk, nem kellett semmi kompromisszumot vállalnunk. A lemez elkészítése nem olyan nagy munka, hiszen ezt csináljuk lassan 10 éve. A My Ibiza 2007 viszont kristálytisztán tükrözi az elmúlt - lassan több mint két - évünk zenei irányvonalát, azt a határozott változást, ami a Club Sandwich sorozat befejezése utántól minket jellemez. Sokan még mindig azt hiszik, hogy hands-up és eurotrance dalokat játszunk, mint régen. Ők az elmúlt 2 évebn nem jártak a bulijainkon, nem hallgatták a rádió-mixeinket. Azt hiszem, ez az album mindenkinek megmutatja azt a vonalat, amit itthon és most már külföldön is képviselünk.

Természetesen büszkék vagyunk a múltban elért sikerekre – hiszen egy stílust ismertettünk és szerettettünk meg egy generációval, ami jó ideig nagyon boldoggá is tett minket – és a közönséget is. De látni kell előre és mi 2004-től már nagyon éreztük, hogy valami mást szeretnénk játszani-csinálni. Elfáradt, kiégett az a zene és vele mi is. Én a 90-es évek végén, amikor már discoztam is, csak house zenéket pörgettem, nekem nem volt ez akkora újdonság. Zsolti pedig első ibizai nyara után „őrült meg” és értette meg, hogy merre kell mennünk.

- Kinek szól a korong?
- Mindenkinek, aki szereti a mai modern elektronikus zenék közül a nyár hangulatát legjobban visszaadó zenéket és mindenkinek, aki szeret minket és jött velünk az úton az elmúlt 8 év alatt.

-bizso-

[2007.11.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még