2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Tóth Gábor "Tothy"
Legnépszerűbb csengőhangok

Egy tehetség szárnypróbálgatásai

Oldalakat lehetne megtölteni a hazánkban található tehetséges fiatalok bemutatásával, szinte lépten - nyomon beléjük botlunk. Ez történt nemrégiben is, amikor egy baráti beszélgetés során kiderült, hogy a fiatalember tehetséges DJ, vagyis fogalmazzunk inkább így: szárnyait bontogató kezdő. A lelkesedés és az elszántság határtalan, amely talán erőt adhat a nehéz és rögös úton. Ismerkedjünk most meg győri lakhelyű Tothy-val!

Későn érő típus vagyok, körülbelül tizedikes lehettem, amikor elvittek egy buliba, ahol magával ragadott a hangulat és a zene. Egészen odáig távol ált tőlem a muzsika minden formája, de akkor valami olyan élményben volt részem, amely meghatározóvá vált az életemben. – kezdte mesélni a fiatalember, aki a napokban töltötte be 19. életévét.

S ha már megcsapta a zene szele a srácot, nem is tétlenkedett sokáig, hanem a belevetette magát az ismerkedésbe:
Maga a mixelés akkor kezdett el igazán érdekelni, amikor egy ismerősöm elküldött egy saját maga által készített anyagot. Akkor Virtual DJ-vel próbáltam remixelni, de azzal hamar felhagytam, mert valahogy nem váltottam be vele azt, amit elvártam volna, magyarul: nem igazán sikerült haladnom vele. Rövid idő alatt felhagytam mert az nem ment nekem. Ezt követte egy pár hónapos szünet és váltottam a TraktorDJ nevű programra. Ezzel már komolyabban foglalkoztam, mixelgettem elég sokat.

Jöttek az eredmények

Ahogy az lenni szokott, a kezdeti gyengécske eredményeket egyre jobbak követték, s az ifjúnak is nőtt az önbizalma, olyannyira, hogy egyre bátrabban mutatta már meg ismerősöknek és barátoknak a munka gyümölcsét, amelyre több pozitív visszajelzés is érkezett.

Ahhoz, hogy hivatalosan is fellépjek kellene DJ vizsga, ami elég nehéz dió sajnos. Rendes lejátszó is csak párszor volt a kezem alatt, így meg elég nehéz. Azt tapasztalom, hogy nem nagyon van lehetőség gyakorolni fejlődni. Bár meg kell hagyni, eddig még egyetlen DJ-hez sem mertem odamenni, hogy nem karolna-e fel esetleg. De vallom: tanulni csak valaki mellett lehetne, s remélem most már én is elég érett vagyok arra, hogy komolyan megmutathassam, mi lakozik bennem. – vallotta meg őszintén a győri srác a vágyait.

Hamvai az élen

Kíváncsiak voltunk, hogy ha személyes mentort eddig még nem is sikerült találnia, kiknek a munkásságából merít Tothy, hogy tudja fejleszteni tudását.
– Leginkább úgy hogy például Hamvai mixeket hallgatok, s ilyenkor meghallgatom a váltásokat és minden egyebet, ötletet merítek. Követem, hogy mik az új zenék, melyek a slágerek, ezeket gyakorolom és próbálom a saját stílusomat kialakítani, amely egyes visszajelzések szerint már eléggé kiforróban van, bár tudom: sokat kell még tanulnom. Hatással van még rám Bárány is, meg a külföldiek közül Pete Tong, bár elsősorban a magyarokra összpontosítok.

Van egy több, mint egy órás mixem, azt igyekszem most a világháló segítségével terjeszteni, s hála Istennek eddig nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, bár eddig csak a hallgatóktól, s nem a szakmától, de bízom benne, hogy eljön annak is az ideje. – merengett el a tehetségnek kikiáltott srác.

S bár Tothy-ról eddig csak a hallgatói alkottak véleményt, de az azért már haladás, hogy egyre többen töltik le az említett mixet. Előbb- utóbb a tehetség, a kemény munka, és az elszántság meghozza eredményét, s talán a győri 19 éves fiatalember végre talál magának egy igazi mentort, akitől megtanulhatja a lemezlovasság minden fortélyát. Vagy éppen fordítva? Rá „vet szemet” egy tehetségkutató? Ki tudja?! Mindenesetre mi sok sikert kívánunk neki!

– Havassy Anna Katalin –

[2007.12.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még