2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Mafia
Sidlovics Gábor József
Zanzibar
Steklács Miklós
Tankcsapda
Morrison's Music Pub 2 (ex-Süss Fel Nap)
Markó Ádám
Ganxsta Zolee és a Kartel
Szűcs Gabi
Hamza Gábor
Tóth Levente
Red Hot Chili Peppers
Jamiroquai
Cotton Club Singers
Kapcsolódó események
Mafia
[2007. november 26.
hétfő 21:00]

A Zanzibar gitárosa belépett a Mafiába

Ismert és mindenféle stílusból érkező zenészekkel hozott létre egy metal zenekart Sidlovics Gábor, a Zanzibar gitárosa. A Mafia névre keresztelt banda jelenleg dalokat ír, év végén a Tankcsapda turnéján vendégszerepel, jövő áprilisban pedig lemezzel is debütál.

A Zanzibar gitárosa, Sidi még tavaly alapította a metál bandát s olyan zenészeket állított maga mellé, akik már korábban bizonyítottak.

- A Mafia még 2006 januárjában alakult – árulta el Sidlovics Gábor, a Zanzibar egyik gitárosa, egyben dalszerzője. – A Cult tribute zenekarból, a Cultusból már vagy 25 éves barátság fűz Tóth Levente gitároshoz, vele kezdtem el a zenekar alapítását. A Zanzibar basszusgitárosának, Steklács Miklósnak is megtetszett az ötlet, hogy csináljuk egy metal bandát, így ő is csatlakozott. Negyedikként Markó Ádám csapódott hozzánk, aki a kortárs jazz egyik legjobb magyar ütőse. Játszik Ganxsta Zolee karteljében, Szűcs Gabi (ex-Cotton Club Singers) együttesében, és a Special Providence-ben – tette hozzá Sidi.Énekes nélkül nem megy

A zenészekhez már csak egy énekes kellett, a posztot Hamza Gábor. Ő a Coffe Shop nevű Red Hot Chili Peppers, és a Synkronized elnevezésű Jamiroquai tribute zenekar frontembere. Énekel a Sound GiXer zenekarban, ami népszerű jazzrock és jazzfunk darabok feldolgozásait játssza. Gábor a Magyar Televízió A társulat című műsorában lehengerlő előadásmódjával, és nagyon erős hangjával a középdöntőig is eljutott.

- Eleinte csak saját örömünkre írtuk a kemény, zúzós dalokat, nagy hangsúlyt fektetve a dalszövegekre is, de sokak biztatására úgy döntöttünk: a nagyvilágnak is megmutatjuk munkásságukat – mesélte Sidi.

Az öt maffiózó a nap huszonnégy órájából huszonötöt próbál. Első fellépésük november 26-án lesz a Honvéd utcai Morrison’s Music Pub 2-ben, majd a Tankcsapda november végén induló turnéján is játszanak, öt helyszínen is. November harmincadikán Sopronban, december elsején Gödöllőn; hetedikén Egerben, nyolcadikán Tatabányán, tizenötödikén pedig Szombathelyen lépnek fel a ’csapdával.

A Mafia az év végén leforgatja első videóklipjét is, sőt áprilisban megjelenik az első nagylemez.

 

Nem a Cosa Nostra

 

Érdekesség, hogy a Mafia szó nem feltétlenül jelenti az olasz bűnszervezetet, sőt földrajzilag sem sok köze van hozzá. A Mafia-sziget egy Tanzániához tartozó szárazföld az Indiai-óceánon. Nevének nincs köze a „maffia” szóhoz (a maffiát olaszul csak egy f-el írják). Az arab morfijeh szóból származik, amelynek jelentése „csoport”, „szigetcsoport”, vagy a szuahéli „mahali pa afja”, azaz „egészséges lakóhely”. A földrész igen közel van Zanzibárhoz, s vele és szigeteivel együtt néha a Fűszer-szigetek részének is nevezik. A Mafia-sziget (és a hozzásorolt kisebb szigetek) azonban soha nem tartozott Zanzibárhoz. Közigazgatásilag Tanzánia afrikai kontinentális részéhez tartozik, Pwani régió hat kerületének egyikeként.

A 2002-es tanzániai népszámlálás szerint a Mafia kerületnek 40 801 lakosa van. A Mafia-sziget lakói jórészt halászok. Mások földműveléssel foglalkoznak. A sziget népszerű a könnyűbúvár sport és a sporthorgászat kedvelői közt.

-ej-

 

[2007.11.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még