2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ukrán punk a tengerentúlról
Kapcsolatok
Gogol Bordello
Legnépszerűbb csengőhangok

Jó bulit csinált a vízen a Gogol Bordello

Parádés koncertet adott a Gogol Bordello november 23-án az A38 Hajón. A kelet-európai emigráns, illetve afrikai tagokból is álló amerikai együttes szláv punkzenéjével a Sziget után ismét meghódította a magyar közönséget.

Angolul és franciául alapoztak

A koncertet nyolc órára hirdette meg az A38 Hajó, ám ekkorra még csak nagyon kevesen érkeztek meg a rajongók közül. A legtöbben a bárpultnál „melegítettek”, de néhányan már DJ Scratchy zenéjére táncra perdültek. Az angol DJ alternatív nemzetközi és hazai kedvencekkel szórakoztatta a közönséget, majd következett a francia előzenekar, a La Phaze fellépése. A négy fiatal srác anyanyelvük mellett angolul is énekelt, megalapozva ezzel a későbbi remek hangulatot.

Megtelt a hajó

A Gogol Bordello tíz óra előtt néhány perccel lépett színpadra - immár teltház előtt. A borsos, 5500Ft-os jegyár ellenére teljesen megtelt a koncertterem. Az A38 Hajó hűséges vendégei tudják, hogy ha az egész közönség egyszerre tombol, az egykori kőszállító ringani kezd – és ez múlt pénteken sem volt másképp: Eugene Hütz és bandája már első néhány számával „megmozdította” a népszerű szórakozóhelyet.

Régi és új számok is felhangzottak

Korábbi nagy sikerük, a 2005-ös Underdog World Strike-ról származó Not a Crime a koncert elején csendült fel, ezt több új dal követte. A nyáron jelent meg Super Taranta című lemezük, ezt népszerűsítették a budapesti koncerttel is. Erről játszották többek között a Wonderlust Kinget és a Supertheory of Supereverythinget. A közönség a friss dalokat ugyanolyan jól ismerte, mint a régi klasszikusokat. A koncert csúcspontja minden bizonnyal a legnagyobb siker, a Start Wearing Purple volt. Ezúttal hosszabb hangszeres intróval játszották, ami csak fokozta a hangulatot. A refrént mindenki torkaszakadtából kiabálta, ami különös hangulatot adott az egész koncertnek.

Hosszú volt a ráadás

A zenekar a „lila dal” után levonult a színpadról, ám a tapsviharnak köszönhetően következett a ráadás. Hütz egyedül jött vissza gitárjával, és a koncert egyetlen lassú dalát, a szintén a nyári albumról való Alcoholt adta elő. Eugene úgy énekelt az alkoholról, mint egy soha el nem felejthető szerelemről. Ezután visszajöttek a többiek, és folytatódott az őrjöngés. Megtudhattuk azt is, mi a különbség a kelet-európai és az amerikai lakodalom között (American Wedding).

Összehangolt zene és látvány

A koncerten minden korosztály képviseltette magát. A tizenévesek éppúgy jól érezték magukat, mint a hatvanasok. A zenekar tagjai mindent meg is tettek, hogy a közönség velük együtt bulizzon. Ryabtsev hegedű- és Lemeshev harmonikaszólóira nem lehetett nem táncolni. A két, egyébként ázsiai származású táncos-vokalista lány koreográfiái tették a színpadi képet kifogástalanná. Hütz, mint minden igazi showman, pontosan tudta, hogy mikor kell megszólalnia. Nem magyarázott sokat egyik számukról sem, hiszen ezek a dalok magukért beszélnek…

– Farkas Enikő –

[2007.12.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még