2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mától kapható a farzsebes lemez
Az Ördögök esete Borival - cím nélkül
Képgalériák
Péterfy Bori és a Love band a Menta Teraszon
Kapcsolódó Kiadványok
Péterfy Bori & Love Band: Péterfy Bori & Love Band
Kapcsolatok
Péterfy Bori & Love Band
Péterfy Bori
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Egy Kiss Erzsi Zene - ELMARAD!
[2007. december 28.
péntek 20:00]
Péterfy Bori és a Love Band
[2007. november 30.
péntek 20:00]
Péterfy Bori és a Love Band lemezbemutató koncert
[2007. december 27.
csütörtök 20:00]

Kellemes meglepetés a hangolás közben Péterfy Bori koncertjén

Ismét kicsinek bizonyult a Menta terasz pinceklubja Bori rajongói számára. Azért nagy nehezen befértek és egy nagyszerű koncert részesei lehettek a jelenlévők.

A formáció, mely jelen esetben Péterfy Bori és a Love Band címen fut még talán egy éves sincsen, és meglepő lehetne, hogy egy ilyen fiatal zenekar csurig tölt egy klubot. Persze ha ismerjük a hátteret akkor nem is annyira meghökkentő. Az Amorf Ördögök több éves fennállása alatt már bizonyított, még ha nem is jutott olyan sikerek közelébe mint a jelenlegi zenekar. Mind Péterfy Bori mind a Love Band jó része itt (is) játszott a felbomlásig. Majd újraalakultak. :)

Bori, a tevékeny

A művésznő számára ismeretlen az unatkozás fogalma, ugyanis a fent említettek mellett is sok mindent csinált már: a Krétakör Színház színésznõje, a KrétakörSzínészTáncZenekar énekese. Láthattuk a Szezonban és Szõke András filmjeiben, Térey Nibelung lakóparkjában, a Párizsban is sikert arató Feketeországban, a Rijekában díjazott Sirájban és más Krétakör-produkciókban is. A most bemutatott CD dalait pedig Tövisházi Ambrus, Tariska Szabolcs és Lovasi András jegyzi. És persze a Petőfi radikális műsorszerkezet átalakítása is hozzásegítette őket a népszerűséghez.

Ennyi referencia után az ember persze, hogy elmegy a lemezbemutató koncertre, ha már az A38-as nagysikerű koncertet kihagyta. 

Úgy alakult, hogy jóval kezdés előtt odaértem, de gondoltam ez nem lehet nagy baj, mindig érdemes megnézni, hogyan készül fel egy egy társaság a fellépésre. Utólag igencsak örültem, hogy korábban mentem, hisz a mikrofonpróbák alatt Bori csak úgy elkezdett énekelni, és így önállóan, mindenféle hangszeres alá-fölé játszás nélkül is megállja a hangja a helyét, egy ennél nagyobb színpadon is. Itt kell megemlítenem a vokálos kislányokat (sajnos a nevüket nem találtam, de gondolom valaki be fogja írni a fórumba) akiknek a hangja szintén megérne a jelenleginél hosszabb említést, de most maradjunk annyiban, hogy ők is nagyon szépen énekelnek, kíséret nélkül is.

Miközben ezen elmélkedtem, elkezdett szállingózni a nép, meg elkezdték letekerni a hangerőt, merthogy a szomszéd bácsi nem bír el többet mint 100 decibel… Aztán még többen jöttek. A végén alig fértünk el, illetve egyáltalán nem, csak szorongtunk. A zenekar üdvözölte régi ismerőseit, aztán már csak próbált közelebb helyezkedni a színpadhoz, hogy végre elkezdődhessen a koncert.

Kis helyen is nagy buli volt

Aztán meg is kaptuk a lemezbemutatót. Úgy ahogy elvárható, még akkor is ha nem üvöltött mindenkinek a fülébe. Egyébként nem is kellett. Érdemes a szövegekre is figyelni. A közönség legnagyobb része azonban már jól ismerte a zenekart, ezért nem is volt baj, hogy néha néha elveszett Bori hangja. A dalokat mindenki fújta kívülről, oda sem figyelve és bulizott önfeledten - már amennyire a rendelkezésére álló mintegy 1/8 négyzetméter lehetővé tette ezt.

Mindent beleadtak

Szépen végigmentek a nagylemez majd összes dalán, és persze a meg nem jelent feldolgozásaikat is játszották, így például a réges régi Trabant együttestől is csendült fel nóta. Természetesen nem lehetett az albumon hallható hangzást megvalósítani egy ilyen pici klubszobában, de a dalok így is ütöttek, egyesével is és összességében is. Hallhattunk modern designról, vámpírról… és lehetne még hosszasan sorolni. Mindegyik dalba úgy kezdtek bele mintha ez lenne az utolsó daluk, tehát mindent bele kell adni. Ezt persze mi nem vettük észre, viszont élveztük végig a produkciót.

Aztán egyszer csak vége lett, pedig még elhallgattam volna egy darabig Bori édes bús hangját. A ráadásra még visszajöttek “Hajolj bele a hajamba”, csak hogy utoljára is az maradjon bennünk amit a Petőfi adó játszik – hál istennek – folyamatosan.

SirOesh

[2007.12.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még