2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A rendezvény honlapja
Kapcsolódó cikkek
„Rockandrollpopsanzon” Győrben
Tehetségbemutató a Rába partján
Rendhagyó Kispál koncert Győrben
Tehetségek fesztiváloznak Győrben!
Kapcsolatok
Kiscsillag
Sziámi
Wakachuka
S.O.S.
Kapcsolódó események
II. Győri Alter-Pop Fesztivál
[2008. február 22.
péntek 19:00]

Kiscsillag és Sziámi a Rába-parton

Ismét nagy buli lesz Győrben, ugyanis pénteken a II. Alter-Pop Fesztivál keretén belül a műfaj olyan nagyágyúi lépnek színpadra, mint a Kiscsillag és a Sziámi. És ahogy az már lenni szokott, helyi zenekarok is a húrok közé csapnak, így szerepel még az SOS! és a Wakachuka is.

A Győri Alter Party rendezvénysorozat már több mint öt éve gazdagítja Győr város kulturális életét alternatív koncertekkel. Az igényes pop- és rockzene legnevesebb és legfrissebb képviselői egyaránt megfordultak a PÁGISZ és ÁMK színpadán, mellettük elő- és utózenekarként fiatal tehetséges zenekaroknak is rendszeresen lehetősége nyílik a nagyközönség előtt való bemutatkozásra.

Ezt a hagyományt folytatva és bővítve rendezték meg tavaly februárban első ízben a nagyobb szabású I.Győri Alter-Pop Fesztivált, ahol többek között a Pál Utcai Fiúk és a Colorstar is fellépett.

Úgy látszik a sikeres rendezvény hagyományt teremtett, ugyanis február 22-én már a II. Győri Alter-Pop Fesztiválra kerül sor, ahol a Kiscsillag és a Sziámi koncertjein lehet bulizni, de fellép a győri SOS! és a Wakachuka is.

Hétkor nyitják a kapukat

Érdemes hétre odaérni, ugyanis a győri SOS! zenekar nyitja a fesztivált, akik jelenleg készülő első lemezükről mutatnak be egy órányit. Zenéjüket a hagyományos rockzenétől szokatlan hangszerelés, az elektronikus és más zenei stílusok behatásai teszik érdekessé. A kísérletező, újító törekvéseket ügyesen ötvözik táncolható, lüktető ritmusokkal. Ennek köszönhetően koncertjeik mára a győri fiatalok kedvenc bulijaivá váltak. A rendezvényre egy különleges - két dobfelszerelést és egy percussion-t is felvonultató – ritmusszekcióval érkeznek.

Főként lemezbemutató

Őket követi majd a '80-as évek zenei mozgalmából kinőtt Sziámi zenekar, amelyet Müller Péter Sziámi és Gasner János (GAS) neve fémjelez. Kettejük személyisége adja azt a légkört, amiért az együttes a magyar alternatív zene egyik igazi legendája. A Sziámi ma is egy independent zenekar, amelynek egyre karcosabb a zenéje, ami mindig megújul, így mára ugyanakkor egyre letisztultabb és finomabb is. Semmivel össze nem keverhető zenei- és szövegvilág, határtalan „népzene”.

Igazán termékeny csapatról van szó, ugyanis egymást követő két évben két új lemez is megszületett: 2006-ban jelentették a „Fogjad már meg!” című anyagot, amely sok zenei stílust ötvöz. A tavalyi „Az Isten álljon meg!” című album pedig az anyag, a szellem és az erő ötvözete, amivel a Sziámi korunk egyik legjobb anyagát tette le. A lemez inspirálója és közreműködője a fogyatékkal élő, színészek alkotta Baltazár Színház. A hangzás erőteljes, a zene összetéveszthetetlen, a szövegek brutálisan költőiek és csak kicsit viccesek, az üzenet mindenkinek szól, aki az "előrelátó csecsemő" mellé az ahhoz méltó következőt akarja megszerezni.

Fél kilenckor kezdődő győri koncertjük törzsét az új lemez dalai alkotják, de persze egy kis visszatekintésre is lesz lehetősége a Sziámi rajongóknak!

Néha mint egy házibulizenekar

A 22:30-kor színpadra lépő Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyvenkörüliek garázsrock-zenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult - Lovasi András vezérletével ős-Kispál tagokból, kiegészülve Leskovics Gáborral a Pál Utcai Fiúk frontemberével.

A név többek között arra (is) utal, hogy mi(lyen) volt, amikor még a Kispál és a Borz nem volt „nagy csillag”. Kétségtelen, hogy a Kiscsillag gyakran egy laza házibulizenekar benyomását kelti improvizatív, poénos és önirónikus konferálással. A hangzás friss, egy kicsit nyers, „inkább roll, mint rock”, helyenként egy kicsit retro, mindezek tetejébe a Lovasira jellemző tartalmas és cinikus, költői ugyanakkor a Kispálnál is merészebb, szókimondóbb szövegek.

Lovasiék februárban várhatóan kétszámos maxit jelentetnek meg az interneten terjesztve, valamint megjelenik csapat Fishing on Orfű című számából készült videoklip is. Még ebben a hónapban megkezdik az új lemez felvételeit, ami a tervek szerint március végén, április elején jelenik meg. A koncerten ennek a dalaiból is hallhat majd számos nótát a győri közönség.

Az egyedi hangzás garantált

A bulit záró Wakachuka az egykori – Győrben jól ismert – Vér és Arany két tagja, Szilágyi Balázs és Weibl Zoltán agyából kipárolgó gondolat eredményeként közel 2 év várakozás után - szinte váratlanul - egyszer csak lett. A dob-basszus groove-ra felépülő gitáros, énekes zenéhez párosul egy kis szaxofon és egy sereg, jó kezekben lévő ütőhangszer. Zenéjük egyedi, és mégis ismerős, stílusuk sokszínű és mégis egységes, legyen szó akár alternatív kicsengésről, egymással társalgó szólókról, meredek lüktetésről vagy amolyan tudatosan elmerengő Tom Waits-es érzésről. Rockos szerzeményeket követhet bossa-nova vagy épp shuffle, lényegük ugyanaz: Wakachuka

Mindenki megtalálhatja tehát a neki megfelelő koncertet ezen a péntek estén, ehhez nem kell mást tennie, mint jegyet váltani és onnantól a főszerep már a bulié…

– Gerencsér/Havassy –

[2008.02.20.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még