2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szenzáció! Az Iron Maidennel kezdődik a Sziget
Sex Pistols a Szigeten!!!
Idén is világsztárok lepik el Zamárdit!
Exploited és Clawfinger a Volton - megvannak az első nevek
Először jön hazánkba az Offspring
Újabb rangos fellépők a Balaton Soundon
Kapcsolatok
Jamiroquai
Serj Tankian
Flogging Molly
Anti-Flag
The Wombats
Seun Kuti
Transglobal Underground (TGU)
Goran Bregovic
Danko Jones
New York Ska Jazz Ensemble
Hocus Pocus
Les Touffes Kretiennes
Iced Earth
Avantasia
Exodus
Kapcsolódó események
Sziget Fesztivál 2008
[2008. augusztus 12. - 18. ]

Jamiroquai a Szigeten - újabb neveket tettek közzé

Csokornyi zenekar jelzett vissza a napokban a szervezőknek, elfogadva a Sziget 2008 meghívását. A Nagyszínpad fellépői között köszönthetjük Jamiroquai-t, Serj Tankiant, a Floggin Molly-t és a Wombats-ot. A Világzenei helyszínen már biztosan fellép a Transglobal Underground Natacha Atlas-szal és Seun Kut, az afrobeat képviselője. A Wan2-n lesz Danko Jones, Delinquent Habits és New York Ska Jazz Ensemble, míg a metálrajongók az Iced Earth, az Avantasia és az Exodus koncertjén élhetik ki magukat.

A kilencvenes évek acid jazz hullámának legnépszerűbb zenekara, a Jamiroquai a Nagyszínpad headliner sorában lép majd fel. A zenekar nemcsak Nagy-Britanniában, a nagyvilágban, de hazánkban is a funk-soul brotherek és sisták tízezreinek a szívét dobogtatja mind a mai napig.
A Nagyszínpadon az R.E.M koncert előtt köszönthetjük majd a világ egyik legkeresettebb rockzenekarának, az eklektikus System Of A Downnak frontemberét, a libanoni születésű örmény-amerikai Serj Tankiant. Szintén a Nagyszínpadon, a délutáni sávban lép a Flogging Molly, az egyik olyan alapzenekar, amely punk-rock alapokon revitalizálta az ír folkzenét, olyan előadók nyomdokain, mint Shane McGowan és a Pogues vagy kései leágazása, a Dropkick.

A hiteles punkzenekarok közé tartozik a pittsburgh-i Anti-Flag, mely a kilencvenes évek óta viszi tovább az Exploited vagy a Circle Jerks meglehetősen radikális szemléletmódot. Nem véletlen, hogy túl számos nagy turnén főzenekarként ők vezették a 2004-es Rock Against Bush turnét is.

A 2003-ban alakult, eddig két nagylemezt jegyző liverpooli Wombats is a Sziget fellépői közé került. Ők jelenleg a brit indie gitárpop-színtér egyik legfelkapottabb zenekara. Egy szupertorkú francia rockénekesnőt is köszönthetűnk az idei Sziget Nagyszínpadán. Ő Mademoiselle K, akinek első nagylemeze Ça Me vexe (Hát ez felhúz) címmel robban a köztudatba. Számos példaképe közül PJ Harvey-t emeli ki.

Idén is élő legendákat vonultat fel a Sziget Világzenei Nagyszínpada. Jön például Seun Kuti & Egypt 80. Seun Kuti – a nyugat-afrikai joruba ritmusokat funkkal és dzsesszel ötvöző afrobeat irányzatot megteremtő – Fela Kuti legkisebb fia, akinek nemcsak apja karizmatikus figurája és tehetsége jutott örökségül, de a ’97-ben elhunyt Fela big bandje, az Egypt 80 is. Itt lesz Goran Bregovic Wedding & Funeral Band. A Balkán cigányzenének világszerte legnépszerűbb előadója, Goran Bregovic Alcohol című produkciójával – melyben a legendás Bijelo Dugme slágereit adaptálta Menyegzői és temetési zenekarára – érkezik, amit eddig még nem láthatott a hazai közönség.

És szintén a világzenei helyszínen lép fel a Transglobal Underground & Natacha Atlas. Jó tíz éve annak, hogy az orientális etno-techno alapzenekarának számító angol Transglobal Underground és énekesnője, Natacha Atlas külön utakon jár, de legalábbis külön utakon koncertezik. Most azonban, a Sziget szervezőinek felkérésére, újra együtt lépnek színpadra.

A megszokott igényességgel válogatott programmal várja közönségét idén is a WAN2 színpad. Fellép itt a kanadai Danko Jones – a Danko Jones művésznevet viselő gitáros-énekes és zenekara – mely egy igazi, klasszikus, jelzőket nem igénylő, dögös rockzenekar, egy beindult, blues-t, funkot, hard rockot és punkot keresztező, mindezeket tömény rock and roll-mentalitással turbózó trió. Jön - mások mellett - a Delinquent Habits. A csapat 1991-ben, Los Angeles utcáin alakult kultikus hiphopzenekar, mely az elsők között ismertette meg a világgal a latino ritmusokkal kevert anglo-chicano rapet.

A New York Ska Jazz Ensemble egy szupergruppot takar, ezúttal New York és a világ legjobb skazenészei (a Toasterstől a Skatalitesig stb. stb.) fuzionálnak és játszanak dzsesszsztenderdeket ska felfogásban. A Hocus Pocus 1995-ben alakult francia hiphopzenekar, mind rajongói körökben, mind szakmai berkekben komoly elismerésnek örvend frankofón területeken. A 20syl alapította csapat francia-angol nyelvű zenéje sajátosan ötvözi az akusztikus és elektronikus elemeket. Les Touffes Krétiennes egy valódi frank szupergrup örömzenéje: a Babylon Circus, az Ogres de Barback, az Hurlements d'Léo tagjaiból verbuválódott fúvós társulat eredetileg mindössze egy barcelonai koncertre állt össze, mely annyira jól sikerült, hogy azóta több mint 250 fellépésen van túl, fesztiválok sikerein osztozik, perdíti táncra közönségét.

A Hammer World színpadán zúz idén – mások mellett - Amerika egyik legismertebb metalzenekara, az Iced Earth, mely Jon Schaffer gitáros vezetésével sikeresen viszi tovább a huszonegyedik századba is azt a védjegyszerű hangzást (a trash és az Iron Maiden találkozása a boncasztalon), mellyel komoly sikereket aratott a kilencvenes években. A Sziget közönsége elé lép majd az utóbbi évek legérdekesebb és legfigyelemreméltóbb metál projektje az Avantasia. A társulat valódi szupergrupp, melyet Tobias Sammet, a német power metal zenekar, az Edguy énekese hozott össze a kortárs metal-színtér legjobbjaiból, hogy egy valódi metáloperát vigyen színpadra.

Aki egy picit is beleásta magát a trash történetébe, nem hagyhat ki egy eleven klasszikust, az 1981-ben alakult Exodust, mely a Bay Area-trash egyik alapzenekaraként definiálható. A később a Metallicába átigazolt Kirk Hammett is eredetileg innen indult, a szólógitáros-énekes Gary Holt és zenekara lemezei a nyolcvanas évek metáltörténelmének klasszikusai, kezdve a debütáló, meghatározó Bonded By Bloodtól az idei, továbbra is megalkuvást nem ismerő The Atrocity Exhibition: Exhibit A-ig.

-sziget-

[2008.04.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még