2024. május 30. | csütörtök | Janka, Zsanett nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Erős nyár a mi Istenünk" - interjú az Insipiddel
Képgalériák
Insipid lemezbemutató
MZ/X az Insipid lemezbemutatón
Kapcsolatok
MZ/X
Insipid
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Insipid lemezbemutató, MZ/X
[2008. április 19.
szombat 21:00]

Egy ízes lemezbemutató

Nevükkel ellentétben (insipid=ízetlen) komoly, ízletes koncertet adott az Insipid zenekar a Rocktogonban.

Felvezetésnek az MZ/X nyitotta az estet, nem is akárhogy. Olyan elánnal vetették bele magukat a saját maguk által kreált hangulatba, hogy még aki most volt koncertjükön először (mint én) az is pillanatok alatt átvette a hangulatot. Saját dalokat játszottak: R’nR; Tegnap; Büszke, hogy csak néhányat említsek. Nagyon pörgős kis banda.

Ami szokatlan volt bennük – mellesleg jó ötlet – hogy nagybőgőt vetettek be a basszusgitár helyén. Másik viszonylag szokatlan dolog, hogy egy HDD felvevőre rögzített alapgyűjteményt is összehoztak, és használták is a koncerten. Ami ugyebár eléggé megköti a zenekar kezétlábát, hiszen itt nincs helye ugrálásnak, itt takkra kell játszani. Más számoknál, talán ezt ellensúlyozandó, tág teret adtak az egyénieskedésnek.

- Ez egy plusz hangszer. Aláfestő zajokat fog hozni a koncertre, amiket előre megszerkesztettük midiben. Amúgy is takkra játszunk, tehát ez nem fog megfogni. Sokkal változatosabb lesz a hangzás ezzel. Egyébként elsősorban mi használjuk a próbateremben a dalok írása közben, a mai koncerten fog először közönség előtt szerepelni. – mondták el a koncert előtt Bajkai Ferenc és Gajda Mátyás az együttes éppen ráérő tagjai.

Picit leült a hangulat

Ami egy picit azért javítandó, hogy az egy órás program végére vagy a szufla fogyott el, vagy csak a számsorrend miatt, de egy picit leült a hangulat, a végén lassabb, líraibb dalokkal fejezték be. Mindenesetre az egész produkciójukkal feltették a lécet az Insipidnek.

- Nagyon izgulunk, hiszen ez az első lemezünk bemutatója. Voltunk már a Rocktogonban, akkor nagyon jól sikerült a koncert, hatalmas bulit csináltunk. Remélem most is hasonló lesz. Igazából a koncert előtti várakozás van bennem, rákészülünk. A koncerten nem csak a lemez anyagát játszunk, hanem feldolgozásokat is azoktól akiket nagyon szeretünk. Akinek meg tetszik annak itt van a lemez is, még teljesen friss, máshol még nem kapható. A weblapunkról már most is rendelhető, és egy-két hét múlva már a boltokban is elérhető lesz. Most hogy kész a lemez az a legfontosabb, hogy ezt ahol lehet bemutassuk - mondta el Fürj Erik a koncert előtti pillanatokban.

Az Insipid, lévén lemezbemutató koncert, természetesen a lemez egy keresztmetszetét hozta el, kezdve A bajnok-kal, aztán a többiekkel: Neked így, Hol vagy? Nézz szét, hazafutás, stb. „Hagyományos” rockzenekarként (gitár, basszus, dob ének) játszottak, semmi igazán extravagáns, csak az őszinte rockandroll.

Néhány külsős dal is helyet kapott, Garry Mooretól, a Red Hot Chilli Pepperstől, sőt még egy Beatles nótát is belenyomtak a programba. (Ez a dal viszont nem tetszett, nekem egy kicsit ízetlen lett a feldolgozás – de ezen kívül nem tudok rosszat mondani :) )

Koncert közben azért próbáltak valami interaktivitást is belevinni (névnapi köszöntő, Erik kinn a nézők között is odanyomta a mikorofont a lelkesebbek szájába hadd énekeljenek) de erre nem igazán volt szükség, hiszen akik eljöttek azok a zene miatt jöttek és azt élvezték.

A kezdet nem is volt rossz, jön a nyár, a fesztiválok, megnézzük az őszi koncertjükre csurig töltik-e a Rocktogont... Hajrá!

- SirOesh -

[2008.04.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Május 17-én kilencedik Budapest...

Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
Április 27-én újra a...

A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
Mefisztóland a Katonában
Gunson innen, Gunson túl
beszámolók még