2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Borsodi továbbra is a fesztiválok egyik kedvence
Sex Pistols a Szigeten!!!
Idén is világsztárok lepik el Zamárdit!
Exploited és Clawfinger a Volton - megvannak az első nevek
Környezetvédelem és rock: idén is Hegyalja Fesztivál
Újabb rangos fellépők a Balaton Soundon
Jamiroquai a Szigeten - újabb neveket tettek közzé
Idén is zenés pihenést kínál a BalaTone
Idén is lesz Azfeszt - négy színpad, 4 medence
Presser Gábor nagy ötlete
Manu Chao újra Magyarországon: idén a Volton lép fel
Jamaikai sztárok Százhalombattán
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
AZfeszt 2008
[2008. július 30. - augusztus 3. ]
Balaton Sound 2008
[2008. július 10. - 13. ]
Balatone Fesztivál 2008
[2008. július 23. - 27. ]
Hegyalja Fesztivál 2008
[2008. július 9. - 13. ]
LB Reggae Camp - harmadik nap
[2008. július 25.
péntek ]
LB Reggae Camp - második nap
[2008. július 24.
csütörtök ]
LB Reggae Camp - negyedik nap
[2008. július 26.
szombat ]
LB Reggae Camp - ötödik nap
[2008. július 27.
vasárnap ]
LB Reggae Camp - soundsystem nap
[2008. július 23.
szerda ]
No Man's Land Fesztivál
[2008. július 23. - 27. ]
Szegedi Ifjúsági Napok (SZIN) 2008
[2008. augusztus 27. - 30. ]
Sziget Fesztivál 2008
[2008. augusztus 12. - 18. ]
Volt Fesztivál 2008
[2008. július 2. - 5. ]

Mire készüljünk a nyáron? - ötleteket adunk fesztiválozóknak

Úgy látszik a lemezpiac összeomlása hatással van a koncertezésre és koncertszervezésre is. Lehet, hogy az emberek nem vesznek elég lemezt, de az biztos, hogy többen és gyakrabban járnak koncertekre, fesztiválokra. Hiába: anyag nem vész el, csak átalakul, a lemezekre kiadott pénzt pedig inkább belépőjegyre, kajára és piára költjük. Ezt támasztja alá az a tény, hogy a nyáron szinte nem múlik el úgy egy nap, hogy ne legyen valahol fesztivál. Na de melyikre menjünk - melyikre kezdjünk el spórolni?

A legnagyobb buli, ami csak lehet!

A hazai fesztiválok fejlődését legjobban a Sziget reprezentálja: a kezdetekben csak Sziámi táborként induló pár napos buli mára már Európa egyik legnagyobb (bizonyos szempontokból a legeslegnagyobb) rendezvényévé nőtte ki magát. És erre a külföldi fiatalok is felfigyeltek: tavaly már úgy kellett kérni tüzet a Hajógyári szigeten, hogy "please, fire!", mert a "bocsi, tudsz adni tüzet?" már egyre kevesebb ember értette meg. Az idei Szigetet egy ügyes húzással 1 nappal megrövidítették, de aztán gyorsan hozzá is csaptak egy -1. napot (a szokásos 0. nap mellé). Szóval augusztus 12-től az Iron Maiden koncertjével kezdődő Szigetre már érdemes lesz kilátogatni 11-én is a Magyar Dal Ünnepe alkalmából. Aki egész hétre megy, az pedig már a -2 nap beköltözhet. Nem is beszélve arról, aki egész hétre megy és még külföldi, azt már a -3 nap is ott eheti a fene... Rövidebb lett, mi??!!

Sokan vitatkoznak arról, hogy jó fele tart-e a Sziget, de az ellenzők (vagy inkább a pesszimisták) is ott isszák a vizezett, poros sört az általuk vállalhatatlannak tartott világsztár koncertjén - minden évben. És ez idén sem lesz másként....

Kezdjük a fesztiválozást Sopronban!

De hasonló a helyzet a Sziget "kistestvére", a Volt Fesztivál esetében is (teljes program itt). A kezdetekben a Soproni Sportcsarnokban megrendezett buli mára már igazi "A" kategóriás nemzetközi sztárokkal jelentkezik. A tavalyi a Prodigy-Korn-Killers felhozatalt idén a Cypress Hill, a Manu Chao és az Offspring próbálja felülmúlni július 2-től 5-ig. Ha minden igaz, akkor 2008-ban lesz az utolsó alkalom, hogy a Lővér Kempingben rendezik meg a bulit, szóval jövőre megint változások lesznek a Volt Fesztivál háza táján (remélem valami erdőbe, vagy hegyoldalra viszik majd - a szerk.).

A tavalyi évben debütált két új fesztivál is: a szigetesek által szervezett Balaton Sound és a Delta Fest. BalaTone Fesztiválja. Az egyik a Balaton déli partján, a másik az északin. Az egyik a minőségével próbál kilógni a tömegből, a másik pedig az olcsó áraival a nyári nyaralásra összpontosít. Mivel idén is megrendezik őket, kijelenthető, hogy a szervezőik megtalálták a számításaikat.

Zamárdi, Szabadstrand, Fatboy Slim

A Balaton Sound elég pozitívan kezdett tavaly: aki ott volt, az biztos, hogy idén is elmegy a zamárdi szabadstrandra július 10-től 13-ig. Már csak a fellépők névsora hallatán is erre kell következtetnünk, hiszen itt lesz Fatboy Slim, a Massive Attack, a The B-52's, a Goldfrapp és számtalan világhírű dj: David Guetta, Armin van Buuren, Richie Hawtin, Ltj Bukem...stb. Mindemellett a Sound másik nagy erőssége a helyszín: a Balaton közelsége, a szemközti part csodálatos látványa és maga a fesztivál kialakítása (igényes ülőhelyek, tiszta WC-k). Igaz, ezt mind meg kell fizetni: a napijegy a helyszínen 9000 Ft, ami soknak tűnik, de vegyük figyelembe, hogy a Balaton partján ennyi pénzt szinte bármiért elkérnek... Fatboy Slimet hallgatni, miközben a Tihanyi félsziget fölött megy le a nap, az nem mindennapi élmény.

Nyaraljunk megzenésítve!

A 2008-as nyár sem múlhat el zánkai nyaralás nélkül: tavaly bebizonyosodott, hogy kiváló helyszín a zánkai Gyermek És Ifjúsági Centrum, ahol napközben jókat lehetett fürödni, kirándulni, beszélgetni, ismerkedni, este pedig kiváló koncertek, partik várták a fesztiválozókat. Nem beszélve arról, hogy ha a szállást, a belépőt és az árakat nézzük, akkor a BalaTone valóban az egyik legjobb választás, ha a fesztiválozást egybe akarjuk kötni a nyaralással. A fellépőkre itt sem lehet panasz: a tavalyinál erősebb lesz a felhozatal mind a hazai, mind a külföldi sztárok tekintetében: a német Beatsteaks, a Wu-Tanges RZA, a holland Noisa, az amerikai Real McKenzies és a brit DJ Hyper mellett a hazai élvonal is képviselteti magát - szinte minden stílusban.

Buli a senki földjén

Ha már táborozunk, akkor érdemes megemlíteni a No Man's Land Fesztivált, melyet július 23. és 27. között tartanak a fonyódligeti tábor területén. A kizárólag elektronikus előadókat felvonultató rendezvényt immáron negyedik alkalommal rendezik meg. Itt három színpadon pörögnek majd az események: a Nagyszínpadon pszichedelikus, progresszív és full on előadók, dj-k és live actek játszanak majd. Az Alternatív Színpadon az összes meghatározó magyar underground zenekar koncertet fog adni: Balkan Fanatik, Barabás Lőrinc, Dj Bootsie, Irie Maffia, The Carbonfools...stb. A Partysan Színpadon pedig főleg német és angol előadók lépnek fel a techno, a house, a proghouse és az elektro műfajokból. A jegyek itt is elég barátságosak: a hetijegyet már 8500 Ft-ért meg lehet szerezni elővételben, a napijegyet pedig (a helyszínen) 3500 Ft-ért vesztegetik.

[2008.05.18.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még