2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mindenkinek egyenlő esély
Kordáék élőben csinálják a fesztivált
Újra Táncdalfesztivál! - kicsit másként
Dolhai Attila a tehetségkutató zsűrijében
A közönség is énekelt a 2008-as Táncdalfesztiválon - képekben
Nap videója: Dolhai Attila Balázs Fecóval duettezik
Szentivánéji álom Szegeden
Képgalériák
Dolhai Attila a Kaposvári Sportcsarnokban
Kapcsolódó Kiadványok
Dolhai Attila: Olasz szerelem
Kapcsolatok
Dolhai Attila
Muri Enikő
Musical

Egy darabot Dolhai Attila szívéből... - képekben

Izzadtságtól gyöngyöző bőrű, kócos hajú férfi a legcsábosabb mosolyát villantja az őt bámuló nőkre. Miközben hetykén a nyaka köré csapja a törülközőjét, felajánlja, hogy szaunázzanak együtt, és lecsavarja az ásványvizes palack kupakját. Mielőtt az olvasó Kovi legújabb filmjére asszociálna... Nem, kérem! Ez a forró jelenet Dolhai Attila koncertjén játszódott.

Május végén a Kaposvári Sportcsarnokhoz útbaigazító táblát megannyi fürkésző szem kutatta. Dolhai Attila, a Budapesti Operettszínház fiatal énekes-színészének élőzenekaros koncertjére nem csak helybéliek voltak kíváncsiak, az egész ország területéről érkező rajongók vidám zsibongásától már órákkal az előadás kezdete előtt felpezsdült a csarnok környéke. A kaposváriak visszatérő vendégként fogadhatták Dolhai Attilát. Nádasi Veronikával közös februári fellépésére a jegyeket pillanatok alatt elkapkodták, a nagy érdeklődésre való tekintettel egymás után kétszer is telt ház előtt szórakoztatták a nagyérdeműt.

Sugározták a zene szeretetét

A mostani koncert közönsége nagyon vegyes volt. Minden korosztály képviseltette magát, az apró gyerekektől kezdve fiatalos nagyikig, de többségében Attila és musical rajongók töltötték meg a termet. A hőség szinte elviselhetetlen volt, ezt egy szemvillanás alatt feledtetve a forrósággal együtt a hangulat is a tetőfokára hágott, amikor a művész a kivetítőn látható visszaszámlálást követően berobbant a színpadra. A felhangzó Szupersztár egycsapásra magával ragadta a közönséget, amellyel kezdetét vette az egész estét betöltő változatos zenei kavalkád. 

Az esemény magas színvonalához nagyban hozzájárult a kiváló zenekar és a vokalisták remek összjátéka. Attilával összeszokott csapat benyomását keltve sugározták a zene szeretetét. A háttérben kivetítőn látható képi effektusok és bejátszott felvételek még látványosabbá tették a színpadi összhatást.

A koncert első fele a rock és blues kedvelőinek szívéhez állt közelebb. A címadó dallal kezdve felcsendültek az Ébredjen a nap című első CD legnépszerűbb számai. Az előadó a dalok közti összekötő szövegekben személyes élményeket, emlékeket osztott meg a közönséggel. Pályafutásának legelső állomását régi felvétel idézte a vetítőn. Az akkor 21 éves fiú a Kifutóban szerzett országos ismertséget a Karthago Apáink útján című számával, amely természetesen most sem hiányozhatott az est zenei repertoárjából.

Visszatérek én

Ezt követően szebbnél szebb nóták záporoztak. A Tűzvarázslóval perzselt, a Kékasszonnyal lopta be bőrünk alá a muzsikát. A P.Box A zöld, a bíbor, és a fekete soraival „Idegen árnyak a színpadon Folyik a show tovább Csillagok hullnak, születnek újak”  régi álmáról mesélt, így idézte fel az időket, amikor még csak vágyott a világot megváltó deszkákra.

Középeurópai hobo blues, a nagy kedvenc, a Gethsemane, majd Demjén Mindig ugyanúgy népszerű nótája csendült fel. A sportcsarnokban minden pontosan úgy történt, ahogy a refrénben elhangzott. Immáron mindenki elfeledte, hogy zajos a világ, elfeledte a hétköznapok búját, bánatát. A maximális fordulatszámon pörgő művész az El kell, hogy engedj-t énekelve kért szusszanásnyi pihenőt a lelkes közönségétől.

A második felvonás stílszerűen a Visszatérek én-el vette kezdetét, amelyet a Csináljuk a fesztivált című műsor nézői a döntőbe juttattak. Attila elmesélte, remek ötletnek tartja, hogy ilyen formában a régi nagy slágerek újra és újra felcsendülhetnek, nem merülnek feledésbe. Ennek jegyében olyan örökzöldek követték a sort, mint Máté Pétertől a Hull az elsárgult levél, az Egy darabot a szívemből amelyet a közönség egy emberként énekelt a kiváló előadóval.

A Meseautó andalító dallamai közben a színpadra lépett egy 17 éves lány, Muri Enikő, akire Dolhai Attila egy tehetségkutató versenyen figyelt fel. A fiatal tehetség is méltán fürdött a nézők szeretetében. Korát és tapasztalatlanságát meghazudtolva, csodálatosan adta elő a Miért kell, hogy sírj Argentína-t, valamint a Chicago egyik betétdalát.

Az ezt követő blokk a musical szerelmeseinek jelentett igazi felüdülést. Attilához köthető, már-már legendás szerepek emblematikus dalaiból adott izgalmas ízelítőt. Rómeó és Júliából a Miért fáj, valamint a nagy sláger, a Lehetsz király rockos verziója hangzott el. A számára igazi sikert hozó Mozartból felcsendült a Miért nem fogadsz el engem.

Népszerű külföldi slágerek is terítékre kerültek

Az est hátralévő részében az Olasz szerelem című új album fülbemászó melódiái mellett olyan népszerű külföldi slágereket dúdolhatott a közönség, mint a Just a Giggolo, az I Feel Good.

Ha igazak a hírek, a kaposvári koncert egy országos turné első állomása volt. Miért is ajánlom mindenkinek, ha teheti, legyen részese ennek az élménynek? Mert élőben megtapasztalhatja, milyen egy tehetséges előadó művészet iránti alázata. Milyen az, amikor a dal lélektől lélekig szól, hol megállítva a levegőt, hol a végletekig fokozva az ovációt. A mára már országos népszerűségnek örvendő, jelentős rajongói táborral büszkélkedő színész-énekes mindig ugyanazzal a lelkesedéssel lép a színpadra, mint az a tíz évvel ezelőtti hosszú hajú, ismeretlen srác.

Az is mindegy, hogy több ezer , vagy csak éppen néhány száz ember előtt lép fel, közönsége azt érzi, mint amit a koncert befejező dala, a Rólad szóló zene üzent: ez egy ünnepi perc, és most a szív muzsikál. És igen! Mi, a közönség minden alkalommal fürdünk az érzésben. A zene rólunk és nekünk szól, Dolhai Attila pedig minden alkalommal nálunk hagy egy darabot a szívéből...

Dolhai Attila a Kaposvári Sportcsarnokban - képekben

- Kurucz Enikő -

[2008.06.06.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
granny5 2008.06.06. 22:00 • [1]
Nagyon szuper lett a cikk, a képek is profik, örülök, hogy ott lehettem :)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még