2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az 5 legjobb Hooligans videoklip - szerintünk
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok

Indián, a videokliprendező: A magyarok mindig hasonlítanak valakire

Ha videoklip, akkor Indián, ha Indián, akkor videoklip. A dolog ilyen egyszerű, mert a két dolog teljesen összeforrt az évek során, így aztán érdekes volt a rendezővel beszélgetni, mert megeshet, ha a zenei kisfilmekről faggatod, akkor magáról fog válaszolni.

- Az kapta a díjat (COMET zenei videó), aki megérdemelte?
- Teljes mértékben. Épp a Supernem mellett ültem, úgyhogy együtt izgultok végig az eseményt, bár annak is örültem volna, ha én nyerek az Anti Fitnessel. Annyit azért hozzá tennék, hogy szerintem a klippeket jobban is meg lehetett volna mérettetni, de örülök, hogy Szabiék győztek.

- Van olyan videó, amit nagyon hiányoltál?
- Igen, például a Belgának van egy nagyon jó produkciója, amit nem értek, hogy miért nem jelöltek. Garas Dani követte el, és baromi ütős lett. Nem arról van szó, hogy a többi nem az, de a lényeg, hogy versenyképes is legyen, amit itt közszemlére tesznek. Ha magamtól idéznék, akkor a Magna Cum Laude felvételét tudtam volna még itt elképzelni.

- Kinek készíted a következőt?
- Nehéz megmondani, mert sok csapattal dolgozunk, és nem tudom, hogy sorrendben mi fog megjelenni. Csináltuk friss bandáknak, de Ginanak, a Fiestanak és a Hooligansnek is, ami most fog befutni. Utóbbit például nagyon szeretem, mert kicsit darkosabb lett, de jobban fogalmazva elvontabb, és ez így közel áll hozzám.

- Melyik projekted érdekel most leginkább?
- A Hooligans mindig szívügyem, mert az ő első klipjük, az én első klipem is volt. Együtt indult a pályafutásunk, és folyamatosan odafigyelünk, és segítjük a másikat. Velük mindig kihívás a közös munka, mert általában kompromisszumokon alapul az egész. Az ’Eljátsszott gyémántok’-nál főleg ők engedtek, hogy ezzel a számmal jöttek ki, de szerintem sikerült a képi hatásokkal erősíteni a dal mondanivalóját.

- Külföldi alkotások közül mi tetszik mostanság?
- Már elég rég figyeltem így a csatornákat, mert nekem muszáj nézni, de mégsem látom. Szerintem az utóbbi három évben nagyon kevés igazán kemény film gördült le a futószalagról, de ez a zenékre is igaz.

- Például?
- Nézd meg anno Fatboy Slim, Madonna, Marilyn Manson mikkel jöttek ki, sokkal kimunkáltabb, durvább volt az egész. A Manson klipeket egyébként egy nő készítette, ezt talán kevesen tudják, és érdekes, hogy náluk egy egész kreatív team közreműködik egy ilyen produkcióban. A mondanivalót sem úgy véletlenül lökik bele, hanem mindig valamilyen politikai, vagy bibliai eseményt igyekeznek rámázolni a vászonra, és ez szerintem meg is látszik a dolog igényességén, összetettségén.

Végezetül Indián summázta a hazai helyzetet

Itthon ez még egy picit kiforratlan, bár már jó helyen járunk, de még mindig nincs meg az a gondolat, hogy a klip, az a zenei hordozónak a reklámfilmje. Ez itt még nem tudatosult minden kiadóban és menedzsmentben, ezért még mindig kicsit sok az, hogy te ez nem lehetne hasonló ehhez meg ehhez? De erről a szintről már jó lenne felemelkedni, de ugyanígy a dalokkal is. Én rengeteg külföldi előadóval találkozom, és mindig mondják, hogy csomó jó magyar van ebben a szakmában, csak egy kicsit mindig hasonlítanak valamire, vagy valakire.

-Fábián Tamás-
Fotó: Siroesh

[2008.06.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még