2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Tankcsapda a Hegyalja trónján - utolsó nap
Képgalériák
Hegyalja Fesztivál 2008 - 1. nap
Hegyalja Fesztivál 2008 - nulladik nap
Kapcsolatok
Juliette and the Licks
Kispál és a Borz
Cozombolis
DJ Julian
DJ Palotai
Future Prophecies
Kapcsolódó események
Hegyalja Fesztivál 2008
[2008. július 9. - 13. ]

"A zene az jó"- Hegyalja második nap

Süt a nap, kék az ég, a Tisza hideg, a hangulat forró, néha zúzósabb, néha lágyabb, majd ismét progresszív és a kör forog tovább, nincs megállás a fesztiválon.

Mókásan kezdődött a Hegyalja második napja, Kiss Ádám csapott a poénok közé, üdvözölt mindenkit a szaunában, majd közel egy órán keresztül csalta a mosolyt az arcokra. A dumaszínészt elkaptuk egy rövid beszélgetés erejéig, mesélt a kedvenc zenéiről (Belga), és hogy milyen termékeket gyárt ki mostanság a popszakma.

Később sem lankadt a jókedv, hiszen még szintén a délutáni órákban állt az MTV deszkáira Cozombolis, aki hozta a tőle (el)várható napfényes dallamokat, amit nagyon élvezett a publikum, csak sajnos a nagy meleg számlájára írhatóan nem igazán tudták tartani a lépést Cozival, akinek így nem forrhatott fel a vére a nézősereg halk suttogása után.

Rock a köbön

Tegnap lépett fel a fesztivál legnagyobb külföldi előadója, a Juliett and The Licks. Nem csalódhattak az összegyűltek, mert a már moziból is jól ismert énekesnő kitett magáért. Annak idején kérkedve fogadták a próbálkozásait, de mára megmutatta, hogy stílusa igen eredeti, a lágyabb rockosabb vonalon művészien közvetíti a gondolatait.

Ha már a keményebb piskótánál tartunk, akkor kihagyhatatlan Kispálék koncertje. Érdekes volt látni, hogy még mindig mennyire akkurátusan hangolnak, a hétköznapok rutinjának nyoma sem volt, profi koncentráció, szerelmes átélés, amit talán egész jól visszaad Lovasi András arca (galériában).

Elektro a javából

Az életben nincs már több móka - dalolták ők, DJ Junior pedig eközben topless lányokkal szórakoztatott. Persze nem kell semmi ide illetlen dologra gondolni, a csajok csupán a halak voltak a tortán, a fiúk pedig tátott szájjal bámulták őket (a zene náluk csak másodlagos volt), de ez a sült galamb most elrepült.

Volt viszont egy hely, a Café, ahol a dallamok és a tánc mindenek felett állt. A program füzetben úgy reklámozzák ezt a sátrat, hogy itt az ezredforduló legfontosabb muzsikái kerülnek terítékre. Látszólag tényleg semmi hasonlóság sem mutatkozik a ’kávézó’ fülbemászásai és a régebbi stílusok között, de ez csupán a felszín, hiszen a beatek igazat mondanak, vallomásuk valóban más, de mint egy épület, úgy rakódik egymásra, rock, punk stb. és az elektronika. Most ez a legújabb, talán ez áll a csúcson (?).

Éjféltől a Future Prophecies párosa pörgetett, majd hajnali kettőkor jött Palotai. Már világos volt, amikor a lemezlovas végigtolta az anyagot, de fáradtságnak nyoma sem volt, örömmel elegyedett szóba velünk. Sok kulisszatitkot árult el, különbségekre mutatott rá DJ és producer között, majd a beszélgetést a következőkkel zárta. (A teljes interjút később olvashatjátok)

„Rossz zene nincsen. Ez biztos. Valami vagy tetszik, vagy nem, de a zene nem lehet rossz. A zene az jó.”

Ezekkel a taktusokkal tért nyugovóra a Hegyalja, kicsit pihen, majd ma a Tankcsapdával, az Amber Smith-el, a Suhancossal és még számtalan király előadóval folytatja.

Olvass tovább: Térdig elmerülő vendégek a Hegyalján - képek az első napról
Lightosan kezdődött a Hegyalja Fesztivál - képekben

zene.hu

[2008.07.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még