2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mi történt július 17-én - a nap gondolatával
Kapcsolatok
David Hasselhoff
Legnépszerűbb csengőhangok

Az egykor félénk David Hasselhoff ma 57 éves - nézd meg a megaslágerét

David Michael Hasselhoff ma 57 éves. Az amerikai színész, énekes és dalszövegíró, aki leginkább a Knight Rider és Baywatch című sorozatai alapján ismert.

A sztár 1952. július 17.-én született Baltimoore-ban, egy ötgyermekes középosztálybeli család második gyermekeként. Édesapja - Joseph - munkája miatt a család szinte évente költözött más városba, ezért David számtalan iskolában megfordult.

Elkezdett színi tanodába járni és szorgalmasan tanult énekelni és táncolni. A kis David New York-ról, a Broadway-ről és musical szerepekről álmodott, mert az egyébként szégyenlős kisfiú igazán csak a színpadon volt képes feloldódni, ahol kezdettől fogva elemében érezte magát.

A folyamatos költözés és iskolaváltás miatti stresszben az egyetlen biztos pont az iskolai színjátszó körök léte volt. Egyedül a színpadon érezte jól magát, de mint gyermekszínész mindenhol sikert is aratott. Már hétévesen, egy gyerekmusical bemutatóján kijelentette "ezt akarom csinálni", 1973-ban, Hasselhoff szerepet kapott a The Young and Restless című sorozatban és ezzel sorsa egyszer s mindenkorra megpecsételődött. A Broadway-ről és a musical-ekről le kellett ugyan mondania, de nem adta fel az álmát, hogy egyszer popsztár legyen belőle. A The Young and Restless-t, hamarosan újabb sorozat, a Knight Rider követte.

Hasselhoff először 1982-ben öltötte magára Michael Knight szerepét az NBC sikersorozatában. Ennek köszönhetően megkapta a legnépszerűbb színésznek kijáró People's Choice Award-ot, s hála a sorozat tengerentúli népszerűségének, beutazta Európát. Németországban találkozott a neves zeneszerzővel és könnyűzenei producerrel Jack White-al. Az 1985-ös Night Rocker című albumával debütált, miközben folytatta színészi karrierjét, majd. Jack-kel együttműködésükből született az 1989-es Looking for Freedom című sláger

Részletek a Knight Riderből

A dalt Németországban már-már himnuszként játszották és az album arany és tripla platina lett. Három hónapig a toplisták élén sikerült maradnia. Hasselhoff a mai napig aktívan dolgozik zenei karrierjén és eddig már kilenc lemezt adott ki, ám a Looking for Freedom 1989-es sikerét, azóta sem volt képes megismételni.

Valószínűleg az volt a pályája csúcspontja, amikor a Berlini Fal előtt 500,000 néző előtt énekelte a Looking For Freedomot. A sláger videoklipje, melyben a Knight Riderből számtalan werk jelenetet, eredeti és vágatlan autós ugrásokat láthatunk.

Íme a klip! 



1989-ben Hasselhoff újabb TV sorozathoz igazolt, a kezdetben nem sok feltűnést keltő Baywatch-hoz. A siker azonban hirtelen jött, és Hasselhoff nem csak szerepelt a vízimentők életét bemutató filmben, hanem producerként is tevékenykedett.

A sorozatot leginkább férfiak nézték a sok – ebben a sorozatban világhírűvé vált – cicababa miatt. Pamela Anderson, Carmen Electra, Nicole Eggert mind-mind itt kezdték. A Baywatch a világ legnépszerűbb sorozata, becslések szerint 1 milliárdan nézték világszerte.

A közelmúltban azonban az öregedő Hasselhoff (akinek egyre jobban be kellett húznia hasát a kamera előtt) egyetértésével a sorozat végetért, így már csak az ismétlésekben láthatjuk a valamikori Michael Knightot.

Régi musicalszínészi álma vált valóra, amikor 2001-ben eljátszhatta a Dr. Jekyll & Mr. Hyde című musical címszerepét, ami kárpótlást jelenthet számára azért, hogy az Egyesült Államokban nem sikerült megismételni az Európában elért könnyűzenei sikereit. Történt ugyanis, hogy 1993-ban, mikor atlantai koncertjét élőben közvetítette a televízió, hírtelen mindenki csatornát váltott, hiszen éppen akkor mutatta az egyik hírcsatorna, amint O. J. Simpson-t üldözik a rendőrök az autópályán. Az amerikai könnyűzenei életet nem sikerült

A Sings America David Hasselhoff 2004-ben kiadott utolsó albuma. A lemezen egy dal kivételével feldolgozásokat hallhatunk. Hasselhoff olyan előadók slágereit énekli, mint Elvis Presley, The Beach Boys, Glen Campbell, Burt Bacharach és Madonna. Egyes országokban a CD-n bónuszdalok is megtalálhatóak.

- Bíró Zsolt -

[2009.07.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még