2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Tankcsapda a Hegyalja trónján - utolsó nap
A Tankcsapdát ünnepelték Siófokon
Ki a keményebb rocker? - megvan a pólón nyertese
Tankok verték fel a port az Újszegedi Partfürdőben - képekben a 100 percig tartó őrület
Kisebb incidens a Tankcsapda koncerten!
Képgalériák
Képek a Tankcsapdáról
Kapcsolatok
Tankcsapda
Lukács László

Ki a keményebb rocker? - egymás ellen a Tankcsapda két tagja

A Tankcsapdából Lukács Laci és Molnár "Cseresznye" Levente párbajban döntötte el, melyikük a keményebb. Szoros volt a verseny, mely közben nagy ivászatokra és kulisszatitkokra is fény derült.

- Mikor kezdtetek el rockzenét hallgatni?
- Lukács: 12-13 évesen kezdtem, de még a régi idők nagyjaival: Jimi Hendrix, Rolling Stones, The Doors, aztán később jött a Deep Purple, Led Zeppelin. 1

- Cseresznye: Én is kb. 12 voltam, nekem az AC/DC volt az első. 1

- Mióta hosszú a hajatok, indoklást is kérnék.
- Cseresznye: Szerintem egyértelműen hozzátartozik a fílinghez és a színpadi megjelenéshez. Nekem mostanában vágták le a hajam, mert annyira tönkrement, csak pont, mert hozzátartozik, sokat vívódtam, hogy mi legyen vele, de végül levágattam. Egyébként mióta rövidebb, többször megjegyezték, hogy nem mozgok annyit a koncerteken, nem vagyok olyan intenzív, pedig ez nem igaz, csak nem látszik annyira a fejmozgásom, mint régebben.
0

- Lukács: Nekem személy szerint jobban tetszik Cserkó mostani frizurája, mint mikor még Rákóczi Feri volt, bár az sem volt rossz.
A hosszú haj még tinédzser korunkból egy önkifejezési forma, főleg mert a ’80-as években nem volt annyira elfogadott a fiúknál, így aki megnövesztette, az jelezte a nemtetszését a szülei generációjának ilyen jellegű gondolatai ellen. A rockzenén belül pedig ez egy színpadi kellék, majdnem olyan fontos, mint hogy kinek, milyen jó a hangja. Tizenéves koromtól hosszú a séróm, bár amikor katona voltam, akkor le kellett vágatnom, de a végén már ott is stikába növesztettem, hogy ne legyen olyan rövid, amikor kijövök.
1

- Hány sört tudtok meginni úgy, hogy még menjen a zenélés?
- Cseresznye: Szerintem olyan hat-hét.
1

- Lukács: Szerintem Cserkónak három-négy is elég, nekem még annyi sem. Ha elmegyek valahova bulizni, akkor az semmi, de színpadra lépés előtt nem szerencsés, ma már nem is szoktam ilyeneket, mert nem tudom úgy kontrollálni a dolgaim, a hangszert, a hangom, ezek által a közönséget, mint ahogy szeretném.
0

- Meddig tartott a leghosszabb buli?
- Cseresznye: Én brutálisan nagy alvásigénnyel rendelkezem, főleg mostanában. Amikor valaki mondja, hogy három napig bulizott, meg ivott, egyszerűen nem értem, én meg is halnék. A megfelelő múltnak köszönhetően egy jó pár éve, ha berúgok, akkor három napig másnapos vagyok, a negyediken kezdek helyrejönni.
0

- Lukács: A leghosszabb bulizás, amire vissza emlékeszem… :) A Tankcsapda alapító dobosával egy időben voltunk katonák, ő Pesten, én Debrecenben, és amikor leszereltünk, találkoztunk este hatkor a kocsmában, és onnantól lényegében egy hétig azt se tudtam, hol vagyok. Anyám mondta, hogy egy hét alatt kétszer hazamentem tiszta ruháért, de előtte mondtam is nekik, hogy most néhány napig nem leszek. Létezem, csak bulizok. Egyébként nem ez a jellemző, két-három nap után elfáradok.
1

- Meddig tartott a leghosszabb zenélés?
- Cseresznye: Egy fél nap szerintem reális lehet. Általában úgy csináljuk, hogy reggel 9-10 körül kezdünk próbálni, és 13-14-ig nyomjuk, de régebben ez több volt.
1

- Lukács: Amikor a Tankcsapda előtt a gimis haverokkal zenéltünk, akkor mivel csak heti egyszer tudtunk összejönni, így reggel kilenctől este nyolcig toltuk, de ebben azért benne volt a kajálás, berúgás, kijózanodás, szóval sok dolog történt ilyenkor, ez egy közösségi foglalkozás volt. A Tancsapdával, amikor az ’Élni vagy égni’ lemezt készítettük, akkor 10-12 hétig össze voltunk zárva egy kis helységbe és lényegében csak zenéltünk, aludtunk, ettünk.
1

- Milyen hangszeren tudtok még játszani?
- Cseresznye: A gitározással küzdöm a mai napig. Be szoktunk ülni hülyeségből dobolni, de nem ez a jellemző.
0

- Lukács: Én minden hangszert szeretek, legyen az fúvós, vonós, ütős, bármilyen, és ha van lehetőségem, akkor a magam módján meg is szólaltatom őket, már csak a poén kedvéért is. Próbáltam már trombitálni, hegedülni, zongorázni, utóbbin azért nem tévedek el, tudom hol vannak az akkordok, tudok vele kísérni. Volt egy olyan albumunk is, ahol Cseresznyével mi játszottuk fel a billentyűs szólamokat.
1

A versenyt Lukács Laci nyerte 5:3-ra! Valószínűleg az egyhetes buli döntött. :)

Ki a keményebb rocker? - nyerj egy szuper pólót!

-Fábián Tamás-

[2008.08.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még