2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ez csúcs! Hamarabb kezdődött a Santana koncert
Santana koncert: Nagy álma valósult meg olvasónknak!
Hoppá! Akadályozták a közönséget a Santana koncerten!
Világsztárok Nyíregyházán - pénteken kezdődik Európa legnagyobb ingyenes világzenei fesztiválja
Al Di Meola is ott volt a szegedi megújuláson
Képgalériák
Al Di Meola a Vidor Fesztiválon
Kapcsolatok
Al Di Meola
Horgas Eszter
Carlos Santana
Legnépszerűbb csengőhangok
Nikola Parov Quartet
Cimbali Band (Cimbaliband)
Kapcsolódó események
Vidor Fesztivál - 5. nap
[2008. szeptember 2.
kedd 19:00]
Vidor Fesztivál - 6. nap
[2008. szeptember 3.
szerda 19:00]
Vidor Fesztivál - 7. nap
[2008. szeptember 4.
csütörtök 19:00]
Vidor Fesztivál - 8. nap
[2008. szeptember 5.
péntek 19:00]

A világ egyik legjobb gitárosa elvarázsolta a közönséget - exkluzív interjút adott a zene.hu-nak

A Nikola Parov Quartett és Al Di Meola adott koncertet tegnap a Kossuth –téren. Az amerikai zenész a New World Sinfonia nevű formációjával lépett fel a Vidor Fesztivál negyedik napján. Ma este a Cimbaliband és a korzikai Zamballarana szórakoztatja a közönséget.

Óriási tömeg gyűlt össze hétfőn este a Kossuth téren, sokan voltak kíváncsiak a világ egyik legjobb gitárosának tartott Al Di Meolára. Az amerikai jazz zenész nyolcéves korában tért át a húros hangszerre, gyerekként még dobolni tanult.

- Én is először dobolni kezdtem, mint a legtöbb gyerek általában. Mindez olyan ötéves koromban lehetett, akkor sokat ültem a bőrök és cintányérok felett, és ütöttem őket. Szerettem ezt nagyon, de ma már inkább azt mondom, hogy csak egy gyerekkori játék lehetett, hogy valamit ütök, az pedig hangosan szól. A gitárral először olyan hat-hét éves koromban kerültem kapcsolatba a nővérem egyik házibuliján. Ott fogtam először ilyen hangszert, és nagyon megtetszett, magával ragadott a hangzása, és mindaz, amit egy ilyen eszközzel tenni lehet – mondta el lapunknak a gitárművész.

Al Di Meola tizenhét éves korában iratkozott be a híres bostoni Berklee School of Musicba, három évvel később pedig már fel is kérték, hogy legyen tagja a Return to Forever nevű, máig a világ legismertebb fúziós bandájának, amiben a jazz és a rock stíluselemei keverednek.
A gitárművészt sokszor hasonlítják össze Carlos Santanával, mindkettejüket a világ legjobb gitárosának tartják.

- Igazából nem értettem soha ezt, hogy miért kell bennünket összehasonlítani. Persze én is többször hallottam már, s sokszor meg is kérdezték tőlem. Azaz igazság, hogy teljesen különbözünk egymástól, elsősorban a zenei gondolkodásunkra gondolok itt. Mindketten más stílust képviselünk, mondhatni megférünk egymás mellett. Személyesen ismerem Carlost, remek gitárosnak tartom őt, tényleg, fantasztikusan játszik. Szeretem a zenéjét – tette hozzá Al Di Meola.

Az amerikai sztár sokat játszik Magyarországon. Rendszeres fellépője a hazai világzenei eseményeknek, évente akár többször is látható nálunk.

- Nagyon szeretem Magyarországot, imádok itt fellépni. Már több mint tíz éve annak, hogy évente legalább két-három alkalommal zenélek itt, de mostanság talán még gyakrabban is. A magyar közönség pedig egyszerűen fantasztikus. Minél többet lépek itt fel, annál jobban megtetszik Magyarország. Sokfelé jártam már, és nyugodtan mondhatom, hogy látványosan fejlődik az Önök országa, érezhető a javulás.

A gitáros ebben az évben kétszer muzsikált már a magyar közönségnek. Májusban Horgas Eszterrel lépett fel, júliusban pedig a világhírű Return to Forever nevű jazz-rock formációval zenélt szintén a fővárosban. Nyíregyházán a New World Sinfonia-val szórakoztatta a Kossuth-tér közönségét.

- Azaz igazság, hogy valóban sokat utaztunk ebben az évben is. Sokat léptünk fel Európában, de otthon is volt jó pár koncertünk. Ezek leginkább a szóló, vagy a fő bandám műsorai voltak. A New World Sinfoniával május óta nem zenéltünk együtt, régen léptünk már közönség elé. Örülök neki hogy ezt az arcom is megmutathatom a magyar közönségnek, annak pedig pláne, hogy hosszú idő után újra együtt zenélhetek a barátaimmal – zárta szavait a világsztár.

Al Di Meolát még az éven egy alkalommal láthatja a magyar közönség, szeptember harmadikán Szegeden lép fel. A környező országok közül szeptember 11-én Bukarestben, november tizenötödikén pedig Belgrádban lép fel. A szerb fővárosban már az RTF formációval láthatja a közönség a világsztárt.

Al Di Meola a Vidor Fesztiválon - képekben
-ej-

[2008.09.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még