2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A lemez letöltése
Babelrap
Kapcsolódó cikkek
Ingyen elérhető a Nemzetközi mix
Kapcsolódó Kiadványok
Bigmek: Fajjá' Fe'
Kapcsolatok
Bigmek
Legnépszerűbb csengőhangok

Megszólalt a rapper - ebédidőben készítettünk interjút Bigmekkel

Bigmek, a Bloose Broavaz legújabb rapperének ingyenesen letölthető debütáló lemeze az egyik legfigyelemreméltóbb produkció a magyar underground hip-hopban. Ezúttal a fiatal MC egy kicsit félre tudta tenni a hamburgerét, amíg interjút készítettük vele.

- Fajjá’ Fe’ című albumod most jelent meg. Be tudnád mutatni a projektet?


- Ez az album a debütáló lemezem, amivel próbálom a térképre helyezni Kápmegyert. Legtömörebben úgy tudnám jellemezni, hogy ez csak egy benga cucc. Zenei téren leginkább Frog alapozta meg a lemezt (szám szerint 18-ból 14-et), a többi alapot pedig Tibbah és Pixa csinálták. A közreműködők a baráti körömből vannak (DSP, SiskaFinuccsi, Tibbah, Phat, Frog, Hód, Fura, Pixa) mivel nem akartam számomra ismeretlen embereket toborozni egy esetleges nagyobb siker kedvéért. 18 számos a cucc, ebből 1 intro, 1 outro, és mindegyik egytől-egyig pirítás.



- Az albumod ingyenesen letölthető. Miért döntöttél így?


- Elsősorban azért, mert én új mc vagyok, és nem sokan ismernek engem, és nem sokan tudják, mit nyújtok, és mit várhatnak el tőlem. Ilyen módon szélesebb körbe jut el a zeném, és többen is hallgatják meg. Másodsorban, manapság nem szívesen adnak ki pénzt cd-re az emberek. Na meg a legjobb promo az, ha ingyen lehet szedni valamit.



- Hogy kerültél a kiadódhoz, a Bloose Broavazhoz?


- A Bloose Broavaz-hoz engem baráti szálak kötnek. Frog nagy spanom, általa ismertem meg a DSP-s srácokat, majd a többieket. Végül egy-két kezdetleges zeném körbement az egész társaságon, amiket jónak találtak, és egyszer csak megkérdezte Tibbah, hogy szeretnék-e a brigádhoz tartozni. Én pedig szívesen elfogadtam a felkérést, mert tudtam, hogy jó csapathoz kerülök. De nem is bántam meg, mert mindenben segítenek nekem.



- Mi a véleményed a magyar hip-hopról?


- A legtöbben csak kapkodnak, és nagyon kicsi gyakorlattal már internetre is dobják a nagylemezt, ami nem mindig jó. Kevés az olyan előadó, akik tényleg hozzák a színvonalat és képesek mindig elkápráztatni a közönséget. Viszont ezek a produkciók kárpótolhatnak a többiért. 



- Szerinted meg lehet élni Magyarországon tisztán a zenéből?


- Magyarország egész könnyűzenei piaca sz*rban van. A disco DJ-k, meg a kamu playback-es plasztik-macák biztosan jól megélnek, de az underground meg a mainstream rap zene nem túl jó megoldás ahhoz, hogy tele legyünk zsével. Pár populárisabb vonalat követő előadónak azért visszafolyik valami az albumokból, de a nyers underground zenével Magyarországon nem lehet rendesen keresni a tapasztalatim szerint. A lemez ára ugyan visszajön, de azon felül sok hasznot nem hoz. A fellépések hoznak még valamennyit, de az az utána való pár napban el is megy.



- Gondoltál-e már rá, hogy a zenédet külföldön is elérhetővé tedd? Mennyi esélyt látsz arra, hogy egy magyar nyelvű produkció a világ más tájain is sikeres legyen?


- Én személy szerint még nem gondolkoztam azon, hogy a zeném megállná-e a helyét külföldön. Szerintem nem, és szerintem nincs is rá sok esély, hogy egy magyar nyelvű produkció nagyot kaszáljon kinn. Annak ellenére, hogy nagyon jól cseng a magyar nyelv, és vannak olyan alapok, amik nemzetközi szintet vernek. Viszont sok próbálkozás van magyar előadóktól más nyelven, amit jónak találok. Sok sikert nekik. Ezzel is fényesebbé tehetik a magyar könnyűzenei piacot, és talán erősíthetik a külföldit.



- Mit várhatunk tőled a jövőben?


- Az albumhoz tervezünk majd klipet. Közreműködések folyamatosan lesznek több cuccon is. Készül majd a Rossz Társaság (DSP, SiskaFinuccsi, Frog, Bigmek) projekt is, amit minél hamarabb akarunk majd kihozni, valamint még egy Bigmek-Frog EP is. Meg szóba került Hód spanommal egy ÁfterSéf EP is jövőre. És a legnagyobb durranásnak akarom majd, szintén jövőre, a következő albumomat. Még kiforrottabb, még ütősebb mind zeneileg, mind szövegileg. Rossz hír viszont, hogy azt már pénzesre tervezem.

-Hóember-
Forrás: www.babelrap.com

[2008.09.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még