2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Techno takaréklángon: Karányi minimálja
Boltokban Seal lelke
Jól sikerült Karányi bemutatója
Enya nem várat tovább
L.L. Junior pályát módosít? Pedig most jelent meg az új albuma
Kapcsolódó Kiadványok
Ádám és Éva: Karácsony
Ádok Zoltán: Tánclépés
Bee Gees: Number Ones
Cozombolis: Fülig ér a száj
Csepregi Éva: Best Of Csepregi Éva - Párizsi Lány
L.L. Junior (Lesi László Csaba): Nincs Határ
Lola: Lola 3
Mafia: Aki mindent lát
Mafia: Aki mindent lát
Premier Plan: Kezekazok
Seal: Soul
Szőke Nikoletta: Golden Earrings
Válogatás / több előadó: Bravissimo 2008
Válogatás / több előadó: Gyerekkarácsony
Kapcsolatok
Ádám és Éva
L.L. Junior (Lesi László Csaba)
Enya
Bee Gees
Sárközi Anita
Szőke Nikoletta
Ádok Zoltán
Seal
Karányi Dani

Segítünk a karácsonyi ajándékozásban: újabb érdekes CD-k jelentek meg

Jönnek az ünnepek és minden kiadó igyekszik a karácsonyi nagybevásárlás előtt eldöntetni a hallgatókkal, hogy mi legyen a fa alatt. Hát itt vannak a legfrissebbek.

Kezdjük egy tényleg újdonsággal: a Premier Plan társaság bemutatkozó lemeze, a Kezekazok jutott el szerkesztőségünkbe szerzői kiadásban, de reménykedhetünk, hogy előbb-utóbb találnak kiadót. Nézzük meg mit sikerült összehozniuk.

Lesz mit a fa alá rakni

Immár valódi karácsonyi hangulat a Magneoton kiadó Gyerekkarácsony című lemezéről is itt van és elérhető a lemezboltokban.

Végvári Ádám és Csepregi Éva duója is kihozott egy kis EP-t a karácsony alkalmából, tegyük ezt is a fa alá. És ha már Csepregi Évánál tartunk, akkor említsük meg a Best of Csepregi Éva lemezt, a Párizsi lányt.

Szintén "ősbemutató" A Csillag születikben feltűnt, de amúgy már jó 10 éve a színpadon élő Ádok Zoli lemeze, a Tánclépés. Na itt megállok egy kicsit. Először is megörültem, amikor kezembe vettem az albumot, hiszen ismét egy korong, ami nyitható anélkül, hogy a borítója felhasítaná a körömágyamat.

A mai világban, amikor a dalok nagy részét a fiatalok letöltés, másolás útján szerzik be, nagy dolog egy lemez kiadása, tehát legyen fizikai valójában is érték. Második megnézésre pedig felbosszantottam magam. Hála a grafikusnak, a betűtípus amit használt, nem tartalmazza a magyar ábécé "ő" betűjét, és azt egy másik fajta karakterrel helyettesítette... Ezt hívják gagyinak.

Sebaj, nézzük meg a honlapját, hátha ott van valami bővebb róla. Második pofon a leendő rajongóknak. A lemezen lévő honlapcím csak annyit mond, hogy az oldal nem megjeleníthető, valószínűleg nincs hozzá jogosultságom. Hogy legyen így az ember rajongó? Kedves Zoli, innen az alvégről: az első benyomást csak egyszer lehet eljátszani...

Így nem fogsz rajongótábort bővíteni. A lemez hanganyagát egyébként olyan ismert arcok jegyzik, mint Vallai Attila, Szabó Zé, Jamie Winchester, Josh, hogy csak néhányat említsek. De a zenéről majd tanultabb kollégáim, én most csak a kiadványokat nézem.

Szőke Nikoletta bemutatkozó albuma, a Golden Earrings mindenképpen meghallgatandó, márcsak a hangja miatt is, bár a dalválogatás sem utolsó: Gershwintől Lennon-McCartney-n keresztül saját dalokig sokminden megtalálható a lemezen.

Nemzetközi újdonságok

Hogy ne csak egy elsőlemezes legyen, hanem itt is álljon egy bestof: a BeeGees összegyűjtötte a legsikeresebb dalait egy lemezre Number Ones címmel, és már itthon is megjelent, hála érte a Warner Musicnak. Nem hiányozhat senki BeeGees gyűjteményéből, ugyanis még az Immortality szerzeményük eredeti demo verzióját is rátették mintegy bónuszként a rajongóknak.

Seal hangját elég sokan ismerik már, és most itt a legújabb műve (Soul), melyben a lelkét is kiénekli értünk olyan klasszikus dalokban, mint például a Stand by me, vagy az I can't stand the rain, de akár mindegyiket felsorolhatnám. Inkább: jó szórakozást hozzá!

Eljön a karácsony, és hamarosan eljön a tél is, amihez kiváló hátteret adhat Enya csodás hangja, az And winter came lemezről.

Cozombolis, Karányi, Mafia, L.L Junior

Cozombolis is itt van új lemezével, a Fülig ér a szájjal, mellyel egy kis nyári hangulatot próbál nagyszobánkba csempészni.

Karányi légnemű, ámde dinamikus korongja (Aerodynamics) az elektronikus zene kedvelőinek szól, rajta Virággal, Xenia Nobl-lel és Kőváry Zoltánnal, mint vendégszereplőkkel.

Az Edge kiadó jóvoltából a Zanzibaros Sidi, és pár hasonló kaliberű zenész által jegyzett Mafia bemutatkozó lemeze Aki mindent lát címmel is immár a boltok polcain kínálja magát.

A múltkori megjelenésekből hiányoltam L.L. Juniort Nótár Mary és Stefano mellől. Most megjött a Nincs határ című, immár 7. albuma Juniornak. A kiadványon természetesen most is szerepel a már jól megszokott L.L. Junioros hangzású pörgős dalokon kívül a triumvirátust egybentartó Összetart a dal, csakúgy, mint a másik két előadó lemezén.

Sárközi Anita, vagy inkább csak Anita albumát, az Álmokon túl-t is meghallgathatjuk immár a Private Moon Records jóvoltából.

Retrók és válogatások

Egy kis visszatekintés, azaz retrózás Zoltán Erikától a jobb időkre emlékezvén: Retrodisco meg disco és dance mixek a végén, hogy mindenkinek jó legyen. Természetesen a dalok újraénekeleve és újrahangszerelve, de mint a kiadó elmondta: "Szabó Zé teljes megdöbbenésére Erika hangszíne pontosan olyan maradt, mint ahogy a nyolcvanas évek derekán a közönség megismerhette."

A végére még két válogatás azoknak, akik inkább az ízelítőket szeretik a teljes albumok helyett: a CLS kiadó myDance sorozatának 2008 őszi válogatásalbuma és a Bravissimo 2008 dupla-CD a Warner Musictól szolgálhat az ő kedvükre.

A dalok már hallhatók a radio.zene.hu oldalon - minden nap egy darabig -, hogy meg lehessen őket ismerni és eldönteni, hogy melyik lemez kerüljön a fa alá. Bővebben is olvashattok hamarosan minden lemezről egyesével.

Bár nem CD, de mindenképpen - a rajongóknak kötelező a gyűjteménybe illeszteni - érdemes megvizsgálni a Hooligans Privát mennyország című pendrive kiadványát, melyen sokféle egyéb anyag is megtaláható ez együttesről. És ha úgy gondoljuk, a többi Hooligans albumunkat is felmásolhatjuk ugyanerre a pendrive-ra, hisz hely van rajta bőven, ha meg mégsem, akkor meg lehet csinálni...

- SirOesh -

[2008.11.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még