2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Trafó - Kortárs Művészetek Háza
Kapcsolódó események
Wally Cardona (USA) és az OFF Társulat közös estje
[2005. október 8.
szombat 20:00]

Cardona a Trafóban

Szombaton Wally Cardona és az OFF Társulat közös estjét láthattuk a Műhely Alapítvány amerikai-magyar koprodukció sorozatának részeként.

Letisztult színpadkép, elmélyült koncentráció és kifinomult mozdulatsorok jellemzi a három koreográfiát. A New York-i koreográfus, Wally Cardona saját duettje mellett egy többhetes, magyar táncosokkal folytatott közös műhelymunka bemutatójára került sor. Az OFF Társulat tagjai nyáron kezdtek dolgozni az amerikai koreográfussal a Between című darabon, melynek befejező próbáira az előadás előtti hetekben került sor. Az este harmadik darabja Hód Adrienn és Bakó Tamás duettje, a Képregény, amelynek zenéjét Szemző Tibor jegyzi és adja elő.

Ismét egy kortárs táncos előadáson találtam magam, bár nem vagyok hozzáértő. Ha már így alakult, gondoltam megfejtem a kortárs tánc mondanivalóját, ezúttal nem hagyom magam elriasztani.
Ígéretesen hangzott az amerikai-magyar koprodukció Wally Cardona és az OFF Társulat közös programja.

Az első felvonásban Hód Adrienn koreográfiáját láthattuk. Egy férfi és egy nő, némi ”félmeztelenkedés”: ugrándozó cicik, nem annyira érthető, mint inkább érdekes és talán némelyeknek izgató. Kevésbé tűnt jó indításnak. Wally Cardona koreográfiája és a közös produkció láttán viszont már úgy éreztem megérte maradni. Profi csapat, profi mozgás, profi mondanivaló (bár ez utóbbit csak találgatni tudom).

Az amerikai társulatban, szintén egy férfi és egy nő precíz egymásra hangoltsággal mozgott. A háttérben zene recsegett-ropogott, ez is a történet lényege, itt mindennek jelentősége van.
Az OFF Társulat tagjai is kitettek magukért. 3 esztétikus, fiatal lány,- mint az érett cseresznye-, tökéletes alakkal és egy fiú hasonló paraméterekkel.

Kipróbáltam otthon a mozgást, hiszen már több éve táncolok és nem tűnt túl bonyolultnak, de ez valami egészen más, nem is látszik első ránézésre mennyi munka van mögötte! Otthoni próbálkozásom inkább egy szárnyaszegett pingvin táncához hasonlított. Nem úgy a táncosok mozdulatai! Fantasztikus volt az összhang a táncosok mozgása között, minden, mint egy olajozott szerkezetben. Hihetetlen memória és hihetetlen mozgáskultúra!
A zene ezekben a kortárs darabokban nem nagyon volt a táncosok segítségére, a lépések mégis olyan olajozottan követték egymást, mintha a zene mankókkal segítette volna a memorizálást. Csodálatosan összerakott, minden porcika, minden mozdulat abszolút a helyén. Csinos fiatal lányok, megbabonázó mozdulatokkal, jó mozgású pasik. 

Nóri

[2005.10.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még