2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Komarnói Musical Est
Kapcsolatok
Musical&Operett Újság
Mészáros Árpád Zsolt
Szabó P. Szilveszter
Földes Tamás
Németh Attila
Budapesti Operettszínház
Kapcsolódó események
Musical és Operett Újság talkshow-ja Földes Tamással és Szabó P. Szilveszterrel
[2005. október 22.
szombat 15:00]

Musical Est Szlovákiában

Jöttek, láttak, győztek!!! Ezzel a három szóval jellemezném a 2005. október 8.-án Komárnoban megrendezésre került Musical estet.

Kelemen Zsolt ezzel az estével debütált a musical szerelmeseinek körében, mint szervező. Már az első pillanatban kiderült azok számára, akik jártak hasonló rendezvényen, hogy egyből nagyon magasra tette a mércét. A műsor összeállításánál rendkívül jó érzékkel szemezgettet a különböző stílusú zenék és musical dalok válogatásánál. De kezdjük inkább az elejéről…

A helyszín egy valódi, hamisítatlan művelődési központ volt. Ami lássuk be, hogy kívülről és belülről sem mutatott túl sokat, viszont a rendezvény megtartására tökéletesen alkalmas volt. Sőt…….  Este 6 óra után már gyülekezett a nagyobbrészt helybéli lakosokból álló közönség, de szép számmal érkeztek a magyarországi rajongók is. Ezúttal azonban nem a fiatalabb korosztály képviselői voltak fölényben. Az épületben mindenkit rendkívül barátságos környezet fogadott, a házigazdák pezsgővel várták az oda látogatókat.

Előadás kezdete előtt zsúfolásig megtelt az előtér, de a kapunyitást követően már senki sem bánta a pár perces tumultust. Tágas terem, rendkívül jól elhelyezett széksorok, szép nagy színpad és a háttérben egy kivetítő várta a helyüket elfoglaló publikumot. Az est hátralévő részében már csak az volt a kulcskérdés, hogy a helyi közönség mennyire lesz „vevő” erre a koncertszerű musical előadásra.

Már a fellépő művészek is garanciát jelenthettek arra, hogy ez az este csak jól sikerülhet. A Budapesti Operett Színházat Náray Erika, Siménfaly Ágota, Földes Tamás, Mészáros Árpád Zsolt, Németh Attila és Szabó P. Szilveszter valamit a Tánckar képviselte. A Madách Színház színeiben Várady Viktória volt jelen, új fellépőkként pedig Vastag Csaba és Maráz Tamás mutatkozott be. Az este folyamán Kelemen Zsolt volt a házigazda, aki lelkesen, de némi izgalommal a hangjában konferálta fel kollégáit, barátait.

Az est nyitányaként Luciano Pavarotti és Elton John csodás duettjét hallhattuk Mészáros Árpád Zsolt és Vastag Csaba tolmácsolásában. Utána ízelítőt kaphattunk a Pán Péter és a Légy Jó Mindhalálig című musicelekből Mészáros Árpád Zsolt és Maráz Tamás gyermekszínész közreműködésével. Tehettünk egy nagy sétát Földes Tamás invitálására a Sunset Boulevard-on. Ellátogattunk Chicagoba Várady Viktóriával és Siménfalvy Ágotával. A körutazást végén pedig Náray Erika, mint „Dreamgirl” ejtette ámultba a közönséget egy szólószámmal. Ez első rész zárásaként egy Hair összeállítást láthattunk többek közt Németh Attila és Szabó P. Szilveszter előadásában.

A szünet után erős kezdésként ismét Németh Attila robbant be a színpadra. Verona Hercegének dalát hihetetlen pontossággal énekelve és megtévesztő hiteleséggel, de mégiscsak egyértelműen szerepet alakítva adta elő és egyben nyitotta meg a Rómeó és Júlia blokkot. Ezután felcsendültek a Mozart! és az Elisabeth musical jól ismert dallamai. Haláltáncot járhattunk Szabó P. Szilveszterrel, majd Náray Erika mesélte el az egybegyűlteknek, hogy „ Távol innen, színarany minden”. Három Úr előadásában a Notre Dame-ból meghallgathattuk az Esmeralda c. dalt, melyre igazán szép magyar szöveg született Földes Tamás tollából. Az est záró részében pedig minden művész előadott egy-egy dalt a saját kedvenceiből. Mészáros Árpád Zsolt és Vastag Csaba egy saját szerzeményű duettel rukkoltak elő készülő lemezükről, melyet első ízben mutattak be a közönségnek. A fellépők az elmaradhatatlan Lehetsz Királlyal búcsúztak, a közönség pedig állótapssal köszönte meg ezt a fantasztikus estét.

Az egész produkció folyamán a színpad gyönyörű színekben pompázott, a kivetítőn alkalmanként videó részleteket láthattunk, tovább fokozva az amúgy is látványos műsort. Külön dicséretet érdemelnek a résztvevő táncosok, és Kocsis Tamás, aki koreográfusként is megcsillogtatta tehetségét. A Tánckar kapcsolatának alapeleme mindenképpen az összeszokottságon alapult, még az egymás melletti elaraszolásnak is mozdulatra, zenére szabott koreográfiája volt. Az egész előadást a cselekvések rendezettségének sora kísérte végig. Köszönjük nekik, hogy betekintést nyújtottak a jelenleg is nagy sikerrel futó darabokba és igazi színházi hangulatot varázsoltak a színpadra.

A Musical Est hatalmas sikert aratott mind a hazai, mind a külföldi látogatók körében A szervezők és a művészek elérték, hogy amíg az emberek a nézőtéren ültek, szórakoztak. Kikapcsolták mélyebb gondolataikat, és felejtésbe merültek a hétköznapi gondok is e röpke 3 órában. Köszönjük!
Kíváncsian várjuk a folytatást határon innen és határon túl….

Reményi Dóra

[2005.10.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még