2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Koncz Zsuzsa: "Legyen ez az én titkom"
Meglepő levelet találtunk - a szerző: Koncz Zsuzsa
Csak néztünk! Így nézett ki Koncz Zsuzsa egykor!
Képgalériák
Koncz Zsuzsa koncert
Kapcsolódó Kiadványok
Koncz Zsuzsa: Válogatás
Kapcsolatok
Koncz Zsuzsa
Kapcsolódó események
Koncz Zsuzsa koncert
[2008. december 29.
hétfő 19:00]

Ez remek! Ezrek énekeltek Koncz Zsuzsával - fotókkal

Bocsi, egy kicsit hivatalosnak tűnik a cím, mert inkább Koncz Zsuzsit kellett volna írnom, de remélem ezért megbocsájt a kedves olvasó. Igazából mindannyiunk (de legalábbis nagyon-nagyon sokunk) Zsuzsija lenne a helyénvaló címzés.

Hogy mennyi az a mindannyiunk? 2008 decemberében az ünnepek pünnyedő szakaszában is elképesztő tömeget jelentett. A Papp László Sport arénában egyetlen ülőhely sem maradt, pedig nem akciósan kínálták a jegyeket!!! Zsúfolásig megtelt a küzdőtér és a lelátók is, miközben a szinpad ’csarnok ülőhely maximalizáló üzemmódban’ volt kialakítva.

Természetesen több nagy nevet, a beat korszak magyarországi jelképeit is hallhattuk, láthattuk aznap este. Bródy János, Tolcsvay László, Móricz Mihály – csak néhány név a listáról, hogy a távolmaradóknak még jobban fájjon a szíve.

Menetközben felmerült bennem a gondolat, aki már több mint 40 évvel ezelőtt azt tudta énekelni, hogy ’64-ben épp csak elindultunk’, az hogyan tudja megtölteni 44 év múlva is a Sport Arénát? Negyvennégy év, az egy emberöltő. És akár hiszik, akár nem, Zsuzsi ugyanolyan vonzó, lendületes, mosolygós és magával ragadó mint amikor ’elindult’.

Hogy hogyan csinálja ezt, nem tudom. Biztos a gének is benne vannak, biztos a "stylist" is, no meg persze amit Claudia Schiffer bőre is megérdemel. De ez mind-mind nem lenne elég. Leginkább, ami nagy különbséget tesz Zsuzsi és azok között akik szintén 64-ben voltak tinédzser korban és ez meg is látszik rajtuk, az a "spirit", a lélek. Zsuzsi szép, lágy és különleges lelke tapintható volt az egész este folyamán.

Többen unokával érkeztek
 
Ez (is) az, amitől Ő a Koncz Zsuzsi. A mindannyiunk Zsuzsija. Hogy mennyire mindannyiunké, arra a legjobb példa az első sorokban felső-középkorú "manager" típusú apuka, ölében olyan unoka forma ifjúval együtt csápolt azokra a számokra, ami mindkettőjüknek rengeteget mondott, de hogy totálisan mást, az biztos.

Ettől szép a dolog – és ettől örökzöld. És menetközben a színpad hátterére vetített korabeli felvételek is ettől tetszettek mindenkinek. A fiataloknak vicces volt, a kortársaknak halálosan komoly. A fiataloknak korkép, a kortársaknak kórkép. A fiataloknak szuper jó zene, a kortársaknak A zene (így , nagybetűvel és vastagon szedve). De a lényeg, hogy igazán élveztük mindannyian.

Több minden változott

A hosszú haj és rövid szoknya lázadásából a szoknya megmaradt, ha jócskán hosszabb is lett, a haj pedig ha megmaradt egyáltalán, akkor jócskán rövidebb lett. De a külsőségek nagy változása mellett a belső az, mi változatlan maradt. És ettől telt meg a Sport Aréna. A rohanóan változó világban szükségünk van állandó értékekre, újraélhető érzelmekre. És Zsuzsi – a mindannyiunk Zsuzsija – ezt hozta el közénk karácsonyi ünnepek után.

Jó volt újra együtt énekelni a "Ha én rózsa volnék" dallamait, újra átélni a "Mama kérlek meséld el nekem" gondolatait – most már persze Mama oldalról is – és jó volt egyszerűen csak úgy együtt lenni Zsuzsival és a többi tizenezer mosolygós arccal, az ismeretlen jóbarátokkal.
Köszönjük Mi Zsuzsink! 

A fotók után nézd meg ezt is: Meglepő levelet találtunk - a szerző: Koncz Zsuzsa

Koncz Zsuzsa az Arénában - klikk a fotóra

- Mikulai Csaba -

[2009.01.22.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
toromon 2009.01.22. 15:44 • [1]
A cikk címe nagyon jó volt. Ahogy tudom a különbséget Kovács Kati és Kovács Katalin között, úgy lepődtem volna meg Koncz Zsuzsin. Pontosabban meg is lepődtem. Még senkitől nem hallottam, láttam a médiában, hogy Zsuzsizza.
A koncert még tévén keresztül is fantasztikus volt. Amikor szólt a zene és Zsuzsa kilépett a színpadra és csak élvezte ahogy a közönség énekli... Ezt az érzést keresik az énekesek minden haknin, nem túl nagy sikerrel. Persze ők szokták hangoztatni, hogy Magyarországon nincs sztár. DE VAN. Csak odáig nem érnek fel a zenetévék, meg a többi "sztárcsináló".

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még