2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ingyen adja új albumát a Heaven Street Seven
Éljen a jazz! - a Heaven Street 7 új lemezén
Töltsd le a Kaukázus számait a lemezbemutató koncerten!
Fesztivál az underground zenekarokért
A Petőfi újból válogat: egy kis hazai 2.
Ajándék dal a Kiscsillagtól
Helyzet van a Szabad Európa Rádiónál
Kapcsolatok
Óperentzia
Heaven Street Seven (HS7)
Kaukazus
Kiscsillag
Zumbeispiel
Korai Öröm
Kapcsolódó események
Bujtosi Underground
[2009. február 20.
péntek 18:00]

Nyíregyháza a föld alól: Bujtosi Underground

A Nyíregyháza egyik jelképeként emlegetett Bujtosi Szabadidő Csarnok ad otthont annak a nagyszabású underground rendezvénynek, amely a hazai zenei paletta legintenzívebb színeit sorakoztatja fel.

A Nyíregyháza egyik jelképeként emlegetett Bujtosi Szabadidő Csarnok ad otthont annak a nagyszabású underground rendezvénynek, amely a hazai zenei paletta legintenzívebb színeit sorakoztatja fel. Hat zenekar, számos DJ, kísérő rendezvényként pedig teaház és kiállítások várják a komplex kulturális élményre vágyókat.

A program érdekessége, hogy ezek a zenekarok ilyen összetételben ritkán láthatóak egy helyen a nyári fesztivál-szezonon kívül, ráadásul a hat fellépőből négy a Bujtosi Underground keretében tartja lemezbemutató koncertjét is.

Az országos ismertségű zenekarok előtt két nyíregyházi, feltörekvő formáció nyitja a koncertek sorát a Zumbeispiel és az Óperentzia személyében. A szervezők nem bízták a véletlenre a sikert, így öket az underground hazai nagyágyúi követik a színpadon. A pszichedelikus-etnot játszó Korai Örömöt, a Heven Street Sevent, a Kiscsillagot és a Kaukázust láthatja 2008. február 20.-án a különlegességre vágyó nagyérdemű.

A Zumbeispiel, több tehetségkutató verseny megnyerése után most dolgozik első lemezén. A 2005-ben alakult zenekarnak a korábbi feldolgozások után mára kialakult saját stílusa, a funk-rock elemeket mutató számaikhoz új színt hozott MC1000, akivel együtt jöttek a csapat zenéjébe a reaggie témák.

A 2006-os szárnypróbálgatások után a 2007-es év olyan táncolható, sajátos hangulatú számok megszületését hozta, mint a Szivacs és a Sárga tábla. Masszív rajongótábor kíséri őket klubról-klubra megyeszékhelyünkön.

Az Óperentzia második albumát mutatja be

A másik nyíregyházi banda, az Óperentzia már a hazai ismertség és elismertség útjára léptett, hiszen az underground műfaj országos szócsöve, az MR2 Petőfi Rádió rendszeresen játsza dalait. A mesezenékből, triphop, dub, lounge stílusokból építkező pszichedelikus zenekar baráti társaságból alakult 2005-ben.

Folyamatosan koncerteznek országszerte, 2008 júniusában megjelent lemezükön hozzák a sikerhez nélkülözhetetlen elemeket, a lazításhoz és a vad partykhoz szükséges hangzást. Koncertjeiken az alap felállásban Kindrusz Emese Óperencián-túli hangja mellé sokszor improvizatív jelleggel csatlakoznak zenészbarátok, váratlan extázist kiváltva a közönségből.

A nyíregyháziak számára nem csak az jelenthet örömöt, hogy "házhoz jön" egy ilyen volumenű buli, hanem az is, hogy végre feltámadni látszik hamvaiból a méltánytalanul hanyagolt Bujtosi.

-zene.hu-

[2009.01.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még