2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Honnan ismerheted Wolf Péter nevét? - ma 68 éves a szerző
Egy lépés előre - Black Out szerint A Szív Diktál
Tunyogi Rock Band DVD: örök emlék
Kellett ez a lemez a minőségi zene kedvelőinek
Kapcsolódó Kiadványok
Wolf Kati: Wolf-áramlat
Kapcsolatok
Wolf Kati
Legnépszerűbb csengőhangok

Az alma nem esik messze a fájától: Wolf Kati - Wolf-áramlat

Friss szín a hazai-zenei palettán, ráadásul több árnyalatban: meglehetősen mozgalmas zenekari élet, izgalmas, tisztán csengő hang és a - Wolf-áramlat. Mindezt megpróbálja egy csokorba gyűjteni Wolf Kati énekesnő a közelmúltban megjelent, fenti című albuma.

Akik egy kicsit is jártasak a magyar könnyűzenei életben, azoknak Wolf Péter zeneszerző, karmester neve ismerősen csenghet. Az Ave Maria, valamint a korabeli táncdalfesztiválok sikeres dalszerzője, többek között a P.Mobil Honfoglalás szvitjének szimfonikus változatában vezényelte az Állami Hangversenyzenekart.

Az alma általában nem szokott messzire esni a fájától. Wolf Kati esetében meg aztán végképp nem. Két fiútestvér után, harmadik gyermekként, ilyen családi indíttatással szinte minden feltétel adott egy sikeres zenei pályafutáshoz. A példaképek sora pedig segít eligazodni az énekesnő által kijelölt úton. Ehhez elég Aretha Franklin-re, a soulkirálynőre, a csodás hangú Whitney Houston-ra, vagy Celine Dion-ra gondolni; de a Chicago együttesben edződött Peter Cetera, vagy éppen a Queen egykori királya - Freddie Mercury iránti tisztelet is árulkodó lehet.

E sokszínű ízlésvilág híven visszatükröződik az énekesnő eddig bejárt és jelenlegi formációiban. A gimnáziumi idők tinédzserkorát a Stúdió Dél blues-zenekar idézi, a nagyjából 15 esztendeje létező lánycsapat, a Sunny Dance Band a tánczene kategóriájában arat, a funky világába pedig a New Chocolate kalauzol el. És még nincs vége: létezik egy Avocaldo, mely szintén lány társakkal az autentikus és populáris latin muzsikát tűzi zászlajára.

Aztán egy valódi kihívásnak tűnő tribute banda, mégpedig a Queen Emlékzenekar. Négy énekes lány - régi és újabb énekesnő-barátnők - alkotják az Enjoy-t, mely inkább populáris muzsikát játszik, de azt nagyon lelkesen. Az i-re a pontot pedig Wolf Kati Nagy János dzsessz-zenekarban való énekesi közreműködése teszi fel. S hol van már a gyermekkor, mikoris a kedvelt rajzfilmsorozat címadó dalában a fürge rókalábakról és gazdájukról, Vukról énekelt?

Ezek után semmi csodálkozni való nincs, ha 2008 végén a lemezboltok (most már inkább szakáruházak) polcain feltűnik egy tehetséges énekesnő vadonatúj szólóalbuma. A Wolf-áramlat – mely némileg az édesapa Wolf Péter szerzői lemezének is felfogható, hiszen a dalokat ő jegyzi -, valóságos stíluskavalkád.

A hagyományos tánczene világától, a funky-n, a dzsesszen és a blues-muzsikán keresztül a gospelig, szinte minden föllelhető a korongon. Mindez egy olyan tehetséges énekesnő interpretálásában, akit még nem is igazán ismer a zenekedvelők szélesebb rétege.

-Hegedűs István-

[2009.01.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
beszámolók még