2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Spigiboy eredetiben keverte Kristóf Katalint!
Ez ám a meglepetés! "Olyan ismerőseim kezdtek gratulálni, akiknek el se küldtem a dalt."
Kristóf Katalin: "Egyszerűen nem hittem a szememnek"
Megszűnt a közkedvelt fővárosi rockklub
A Made in Hungaria ismét hódít: kissé újragondolták a régi nagy dalokat
Segélyfelhívás! Összefogásra buzdít a rock-szakma  
Kapcsolatok
TCP (The Cool Project)
Szász M. Attila
Legnépszerűbb csengőhangok

Mediacentrum.ro: elindult az erdélyi könnyűzenei portál

Szász M. Attila - az erdélyi zenei élet egyik ismert figurája - nemrégiben elindította az első könnyűzenei portált, amelynek elsődleges célja informálni az embereket és összefogni az erdélyi zenészeket. A Mediacentrum.ro-ról kérdeztük Attilát.

Az erdélyi könnyűzene meglehetősen nehéz helyzetben van. Hiányzik belőle a management, a reklám, a pénz. És mivel meglehetősen kicsi piaca van, kevesen gondolják úgy, hogy ez is megérdemel egy kis figyelmet, ne adj’ Isten támogatást.

Az erdélyi zene egyik legelső képviselője, Szász M. Attila (becenevén Szászem) nagy fába vágta a fejszéjét. 1997-ben ő alapította a TCP nevű dance-bandát, amely azóta folyamatosan jelentet meg új dalokat és még ma is jár fellépni.

Stúdiót alapított, ahol az erdélyi együttesek olcsón készíthették el felvételeiket, de segítette őket promócióval, bemutató lemezekkel, fellépésekkel...stb.

Sajnos azonban az újságok többsége egy ideig visszautasította a könnyűzenei híreket. Kevés rádió játszott erdélyi zenét, mert nem létezik szelekció a jó és a gyenge közt. Nem voltak támogatók, sem anyagi, sem egyéb szempontból. Így aztán minden erdélyi zenész a “rossz” kategóriába esett és borzasztó nehezen lehetett bárkit is meggyőzni arról, hogy vannak itt is tehetségesek.

- "Az internetet manapság rengetegen használják. Sok zenével foglalkozó oldalt találunk rajta, de az erdélyi zenének egyetlen fóruma sem volt" – nyilatkozta Szászem a zene.hu-nak. – "Elhatároztam hát, hogy készítek egy weboldalt, amely átfogóan kezeli az erdélyi könnyűzenét. Ez lett a mediacentrum.ro portál."

zene.hu: - Hogyan jött létre az oldal?

Attila: - Mivel nem rendelkeztem anyagiakkal, az oldalt saját magam fejlesztettem – 1995-ben programozóként végeztem el az egyetemet, így volt némi alapom a webszerkesztés megtanulásához. Kéthónapos kemény munka után végre mindenki olvashatja az oldalt. A Hírcentrumban a legfrissebb újdonságok vannak erdélyi zenei téren, az Együttesek felsorolásban seregszemlét tartunk a nevesebb erdélyi bandákból, lehet zenéket letölteni és videókat nézni, a Klubban fórumok, beszélgetőfalak várják a látogatót. Rövidesen egy online shopot is nyitunk, ahol lemezeket és az erdélyi együttesekkel kapcsolatos egyéb tárgyakat lehet biztonságosan megvásárolni.

- Milyen további segítséget nyújtasz a zenészeknek?

- Természetesen a stúdióm mindenkinek a rendelkezésére áll, sőt, ma már HD videoklipeket is gyártunk, amelyek a magyarországi műholdas zenecsatornán, a Musicmaxon is futnak. Ezek gyártását (mint ahogy a zenei felvételeket is) hosszú részletekben is fizethetik a zenészek. Ugyanakkor az oldalon tehetségkutatást is meghirdettünk: aki kiváló képességekkel rendelkezik, annak ingyen készülnek el az anyagai és fellépéseket is biztosítunk kiemelt partnerünk, az MCP Office Programiroda által. Persze ehhez nagyon szigorú feltételeknek kell megfelelni.

- Mi a fő célja a mediacentrum.ro-nak?

- Informálni az embereket és összefogni az erdélyi zenészeket – már amennyire lehet. Az oldalon eseménynaptár is van, amelyet az olvasók is szerkeszthetnek, így az még teljesebb lehet. Várjuk az erdélyi együttesek, előadók jelentkezését, küldjenek anyagot magukról, írják be a naptárba fellépéseik dátumait! És természetesen várjuk mindazokat, akiket érdekel a zene, böngésszenek kedvükre! Félve ugyan, de megemlítem (annak tudatában, hogy az erdélyi zenét nem nagyon támogatja senki): az oldalon levő reklámfelületek bérbe vehetők, ezáltal más is segítheti az erdélyi könnyűzenét és az újabb, jobb minőségű produkciók megjelenését.

- A kezdeményezés az erdélyi zene promóciós hiányait, az együttesek ismertségének hiányát próbálja enyhíteni. Hasznát vehetik az Erdélyben vakációzó magyarországiak is, akik útjuk során szórakozni vágynak. Sok sikert kívánunk és reméljük, nyáron alig győzünk majd válogatni az eseményekben, amelyek a mediacentrum.ro oldalon megjelennek.

-zene.hu-

[2009.02.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még