2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ákos túl van a 42-n - 19 érdekesség az énekesről
Érdemes megfontolni - a nap gondolatai Ákostól
Ákos fel is lép a VOLT-on, meg nem is
A szülinapos Ákos Gumicukorral kedveskedik - videóval
Ákos bevallotta: "A 40 című dalt nem tehettük be a műsorba"
Ákos titkai - A híres énekes szokatlan köntösben
Ákos: "Már általános iskoláskorban eldőlt"
Képgalériák
Ákos 40+1
Kapcsolódó Kiadványok
Ákos (Kovács Ákos): 40 (maxi)
Kapcsolatok
Ákos (Kovács Ákos)
Czomba Imre
Kapcsolódó események
Ákos 40+1 koncert
[2009. május 1.
péntek 19:00]

Ákoson nem fog az idő - képekkel

Ákos 40+1 évesen is folytatja nagy sikerű születésnapi koncert körútját

Láthatóan a feltöltődés időszaka volt Ákos és zenész barátai számára a Karácsony és Húsvét között eltelt majd 4 hónap. A hosszúra nyúlt tél estéin Ákos sokkal inkább a régimódi történetmesélés hagyományának ápolásával és Krúdy Gyula népszerűsítésével foglalatoskodott. Április 18-án viszont újult erővel folytatták a tavaly ősszel megkezdett születésnapi örömkoncert-sorozatot.

A 2008-as első kanyarban a főváros után 7 vidéki helyszín teltházas közönsége tapsolhatott a kamarahangulatúra kalibArált esteken. Tekintettel arra, hogy a nézőkhöz hasonlóan a művészek is kivételes élvezetüket lelték ezekben az előadásokban, valamint arra, hogy távolról sem tudtak minden meghívásnak eleget tenni tavaly ősszel, minden adott volt a folytatáshoz.

A turnébusz az új fordulóban Győrből indult, az elmúlt hétvégén ért Budapestre, és a következő két hónapban 7 további nagyvárost érint. Az országrészek aránya felcserélődik, tavaly ugyanis keleti túlsúlyt figyelhettünk meg a helyszíneket illetően, idén viszont a dunántúliaknak kedveztek a szervezők. Nekik csupán kétszer kell átlépniük legnagyobb folyónkat, ha minden koncerten részt szeretnének venni.

A főváros mellett Debrecen az egyetlen város, ahol mindkét kanyarban terveztek megállót. Tavaly a Kölcsey Központban duplázott az Ákos 40, az Ákos 40+1 viszont már a Főnix Csarnokban kap helyet a munka (és a gyöngyvirág) ünnepén.

A 40+1 fotókért klikk a képre

Ugyanaz, mégis más

Aki volt tavaly az Ákos 40 turné valamelyik (ritkábban, de nem egyedüliként mindegyik) állomásán, azok pontosan tudhatják, mit várhatnak az Ákos 40+1-től. Ugyanazt. Az alap koncepció semmit sem változott. Áthangszerelve hallhatunk Ákos illetve Bonanza számokat, nem ritkán többet egybegyúrva.

Megszólalnak dalok egy szál zongora kíséretében, de ezúttal a rock-koncerteken megszokottnál nagyobb szerep jut a tangóharmonikának, a konga doboknak és persze a szmokingoknak is.

Még ha utóbbiak tekintetében azért némileg lazul is a társaság az idő előrehaladtával. Már a plakátok és a belépőjegy is arról tanúskodik, Ákoson szinte egyáltalán nem fog az idő vasfoga. A alig öregedett a negyedik x betöltése óta. Sőt.

Szerintem a 40+1-hez választott fotón határozottan fiatalabbnak látszik mint a tavalyi képen. Úgy is fogalmazhatok – a kötözködők és az összeesküvés elméletek kedvelői és a politikai hangulatkeltők és manipulátorok kedvéért – hogy bár ezúttal is jobbik arcát mutatja felénk, mégis valahogy más.

Még az is gyanítható, hogy a két kép ugyanakkor készült. Mégis. Nekem a korábbi felvételen, amelyen Ákos teljesen szemből látható, sokkal komolyabb, sőt, mondhatni komorabb benyomást kelt, ahogy kissé összeráncolt szemöldökkel néz a szemembe.

Az újabb portrén viszont magabiztosan és bizakodóan néz a távolba. Sőt, mintha a szája szegletében egy halovány mosoly is kezdene kibontakozni... Lehet, hogy egyszerűen túl van a negyvenedik év traumáján, és rájött, hogy innentől kezdve aztán tényleg minden nap ajándék.

[2009.04.28.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még