2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szabó Eszter az amerikai sikere után: "Fogalmam sincs, mi lesz "
Szabó Eszter meglepődött a hír hallatán
Kapcsolatok
Szabó Eszter

Szabó Eszter meghökkentő lépést tett

Az énekesnő a milliós jogdíjról is lemond elvei miatt. A legnépszerűbb rádiónak egyszerűen nem küldi el legújabb dalát. Kizárólag a weboldalán lehet majd megszerezni a lemezt. Mindezeket az énekesnő lapunknak elküldött közleményében ecseteli, mait változtatás nélkül közlünk.

A megasztár rekedt hangú kalapos lányából újra előtört a lázadó rocker, amit legújabb, „Kameraangyalok” című dala is bizonyít. A maxi már az éppen most készülő albumáról való, amit előreláthatólag nyáron vásárolhat majd meg a közönség, a tervek szerint kizárólag az énekesnő weboldalán.

Már alig várja, hogy megismerje a közönség

A korongon az amerikai világversenyen díjazott dalok mellett persze az énekesnő magyar szerzeményei is megtalálhatók lesznek. „Imádok dalokat írni, már most készen van húsz, nem tudom, hogyan férnek majd rá az albumra. A Megasztáros debütálásom, és a „Proud Mary” után a legtöbben pörgős rockot kértek tőlem, és a „Kameraangyalok” maximálisan az, már alig várom, hogy megismerje a közönség."

Az aranylemezes énekesnő bátor lépésekre is elszánta magát új dala kapcsán:
„Ha rádióbarátnak lenni langyos, közhelyes, évődést jelent egy régen volt szerelemről, akkor ez a dal nem az. Megváltam a kiadómtól, és nem érdekel, mi piacképes, és eldöntöttem, hogy soha többé nem fogok kompromisszumot kötni a zenében, főleg nem zene ellen beoltott üzletemberekkel, ami nagyon jó érzés.

A lemezkészítés ma már nem „biznisz”, amiben az a csodás, hogy végre mindenki olyan nótákat csinálhat, amilyet akar, úgyse ad el senki egy albumot sem, mert azok megvásárlása, inkább szimbolikus, gesztusértékű lett. Meg kell, hogy mondjam, hatalmas segítség ez a magyar zene számára, és igaza van a hallgatóknak, ha csak az igazán jókat veszik meg, és így inspirálják a zenészeket. Szerintem igazságos, hogy az egyik rádióban nekem is ugyanúgy postán kell beküldenem a dalt, mint bármelyik középiskolás amatőr zenekarnak, így végre tiszta lappal indulhat mindenki.”

Érkeznek a Kameraangyalok

A „Kameraangyalok” Eszti Amerikában díjazott dalainak egyike, ahol ott angol nyelven, „Rock this Night” címen szerepelt, és egész másról szólt, mint magyarul.

„Az angol szöveg kihívó és csajos, az itthoni változat inkább kamerák mögött, megélhetésért zajló „celebcirkuszról” szól, amiért sajnálom azokat a kollégákat, akiknek egyébként nem volna kedve mindehhez, de a megélhetésért szerepelniük, vagy gazsulálniuk kell, néhány illetékesnek. Persze, sok több jó műsor is létezik, ahová sokan szívesen mennek, de hogy egy tehetséges ember csak a megélhetésért vállaljon el bármit, az kissé megalázó." - folytatta levelét.
 
Szerencsés emberek

"Koncertek szempontjából szerencsés vagyok, rengeteget hívnak fellépni, ezért nem kell elvállalnom olyasmit, amit nem szívesen tennék, nem barátkozom és szerepelek érdekből, csak ha kedvem van hozzá, amiért hálás lehetek a közönségnek, akiket évek óta érdekel a zeném, vagy a hangom. Ehhez azt hiszem az is kellett, hogy Tomival éveken keresztül pontosan érkezzünk mindenhová, és szórakoztató élőzenét adjunk, normális áron. Ha nem így tennénk, lehet, hogy nem lenne tele a naptárunk.Ezen kívül sokan kíváncsiak a díjazott dalokra, amik egyelőre nem hallhatóak máshol, csak a koncertjeinket, úgyhogy ebben is szerencsénk van ”

A munkatársaim a napokban szétküldik a az új nótát, de az egyik piacvezető rádió zenei vezetőjének személyesen írtam meg, hogy ne is számítson rá. Inkább lemondok a milliós jogdíjakról is, mert nálam elvi kérdés, hogy nem szeretnék szerepelni többé náluk, még akkor sem, ha régen több dalom is a slágerlistájukon volt. Nyilván nem gondolom, hogy mindez megrengeti a céget, inkább szimbolikus cselekedet ez, ami azt üzeni, nem veszek részt a kegyeikért folyó harcban." - zárta szavait.

Ajánljuk! Szabó Eszter meglepődött a hír hallatán

- zene.hu -

[2009.05.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még