2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zenerégész: Demis Roussos 60 éves
Mi történt június 15-én? - a nap gondolatával
Kapcsolatok
Demis Roussos
Kapcsolódó események
Demis Roussos
[2009. szeptember 29.
kedd 20:00]

Demis Roussos kedden újra Budapesten énekel

A görög szülőktől Egyiptomban születetett világhírű énekes ismét a színpadon! Több évtizeden át tartó sikerrel a háta mögött, ismét visszatér a rajongóihoz – új albummal és egy élő turnéval. Demis című albumának mottója - "vissza a gyökerekhez, vissza a dalokhoz -, sokat elárul arról, mire számíthatunk a világsztártól.

Roussos már örökre letette a névjegyét a rocktörténelemben az Aphrodite’s Child tagjaként, de azzal is, hogy dalait megszámlálhatatlan nyelven adta elő. A hatvanas években az egyik legütősebb rockénekes volt. Mostani albuma is ezt a stílust hozza vissza, hiszen a dalokat hallgatva eszünkbe jutnak az olyan slágerei, mint az It’s Five O’clock, az I Want To Live vagy az End of the World.

Az Aphrodite’s Child elég hosszú ideig volt sikeres ahhoz, hogy mintegy 240 televíziós szerepléssel, három lemezzel büszkélkedjen és azzal, hogy világhírűvé tett két görög művészt: Demis Roussost és a billentyűs-zeneszerzőt, Vangelis Papathanissiou-t.

Roussos karrierje a zenekar feloszlása után is szárnyalt, hiszen további ötven millió lemezt adott el. Fiatal kora ellenére egyik slágert írta a másik után. Kevesen voltak, akik nem ismerték a My Reason-t, a Forever and Ever-t, a Goodbye My Love, Goodbye-t, az I Need You-t, a Lost in Love-ot. Az énekes nehezen tudott egy helyben maradni.

Egy időre például az Egyesült Államokba költözött, ahol az ott készített albumával azonnal az amerikai TOP40-es listára került. Amikor visszatért Európába, egy olyan egyedi kísérlettel állt elő, amely a new age sítlust keltette életre öt földrész tradicionális hangszereivel.

Ekkor lettek jóban Marc di Domenico producerrel, akit leginkább a Chambre avec vue hatalmas sikere kapcsán ismerhetünk, ami újra elindította Henri Salvador karrierjét.

Ez a pasas felébresztett


Az elmúlt időszakban pedig nem más, mint Micky Green and BB Brunes lehet hálás neki. ”Ez a pasas felébresztett” – nyilatkozta róla Demis. Sok évvel azután, hogy egyetlen felvételt sem készített, a producer rábeszélte, hogy térjen vissza a gyökereihez, és adjon ki egy rockalbumot.
Azt ajánlotta az énekesnek, hogy hallgasson meg néhány szerzeményt olyan fiatal, tehetséges, de még ismeretlen zenészektől, mint Picci, Almo és Nenad Barbulovic.

Ezek a fiúk modern hangszereléssel ruházták fel a tradícionális Beatles és Aphrodite’s Child hangzást, miközben a ritmusszekciót kissé felrázták Little Barrie-vel és a Dirty Feel-lel. Roussos a színpadon is hasonló kíváló zenészekkel lép fel.

A zenekar tagjai közt van a dobos Virgil Howe, a basszusgitáros Lewis Reuben Wharton, a gitáros Nicholas Ryness Hirsch és a billentyűs Jessica Lauren. Az albumot Tina Turner, Quincy Jones, Lenny Kravitz zeneszerzőjének, Terry Brittennek a londoni stúdiójában vették fel. Demis és a zenekar ősszel kezd turnézni, és a programból természetesen nem hagyják ki az Aphrodite’s Child dalait sem, sőt Demis ezen kívül még egy meglepetést is tartogat a rajongóinak!

Szavazás indul! Ki a világ legnépszerűbb énekesnője?

- zene.hu - 

[2009.09.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még