2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Zenerégész: Demis Roussos 60 éves
Mi történt június 15-én? - a nap gondolatával
DJ Fabula világsztárok klipjeivel itthon turnézik
Demis Roussos kedden újra Budapesten énekel
Kapcsolatok
Demis Roussos
Zámbó "Jimmy" Imre
Evangelos Odysseas Papathanassiou "Vangelis"
Kapcsolódó események
Demis Roussos
[2009. szeptember 29.
kedd 20:00]

Slágereit Zámbó Jimmy is énekelte magyarul

Zenerégész rovatunkban leporoljuk a múlt emlékeit és felelevenítjük, mi is történt adott napon a zene világában. Ma egy görög énekest, Demis Roussos-t köszönjük születésnapján.

Az énekes 1946. június 15-én született az egyiptomi Alexandriában Artemios Ventouris Roussos néven. A család az 1956-os szuezi válság idején hagyta el Egyiptomot. Karrierjének meghatározó mozzanata volt találkozása Evangelis Papathanassiouval, akit a világ Vangelisként ismer.

A hatvanas években Roussos már örökre letette a névjegyét a rocktörténelemben az Aphrodite’s Child tagjaként, de azzal is, hogy dalait megszámlálhatatlan nyelven adta elő. A hatvanas években az egyik legütősebb rockénekes volt.

Az Aphrodite’s Child elég hosszú ideig volt sikeres ahhoz, hogy mintegy 240 televíziós szerepléssel, három lemezzel büszkélkedjen és azzal, hogy világhírűvé tett két görög művészt: Demis Roussost és a billentyűs-zeneszerzőt, Vangelis Papathanissiou-t.

Nem csak csapatban van élet

Roussos karrierje a zenekar feloszlása után is szárnyalt, hiszen további ötven millió lemezt adott el. Fiatal kora ellenére egyik slágert írta a másik után. Kevesen voltak, akik nem ismerték a My Reason-t, a Forever and Ever-t, a Goodbye My Love, Goodbye-t, az I Need You-t, a Lost in Love-ot. Az énekes nehezen tudott egy helyben maradni.

Egy időre például az Egyesült Államokba költözött, ahol az ott készített albumával azonnal az amerikai TOP40-es listára került. Amikor visszatért Európába, egy olyan egyedi kísérlettel állt elő, amely a new age sítlust keltette életre öt földrész tradicionális hangszereivel.
Ekkor lettek jóban Marc di Domenico producerrel, akit leginkább a Chambre avec vue hatalmas sikere kapcsán ismerhetünk, ami újra elindította Henri Salvador karrierjét.

Érdemes tudni vele kapcsolatban, hogy 1994-ben Zámbó Jimmy egy Jimmy’s Roussos névre hallgató lemezt adott ki, amelyen a világsztár magyar szöveggel ellátott dalai kaptak helyet, és ért el velük Jimmy sikereket.

Vissza a gyökerekhez

Az elmúlt időszakban pedig nem más, mint Micky Green and BB Brunes lehet hálás neki. ”Ez a pasas felébresztett” – nyilatkozta róla Demis. Sok évvel azután, hogy egyetlen felvételt sem készített, a producer rábeszélte, hogy térjen vissza a gyökereihez, és adjon ki egy rockalbumot.
Azt ajánlotta az énekesnek, hogy hallgasson meg néhány szerzeményt olyan fiatal, tehetséges, de még ismeretlen zenészektől, mint Picci, Almo és Nenad Barbulovic.

Az együttműködés sikeresnek bizonyult, újra munkában van az énekes, és hamarosan hazánkba is ellátogat, hogy egy koncert erejéig megcsodálhassuk méltán világhírű hangját.

Hatvanharmadik születésnapján Isten éltesse nagyon sokáig, erőben, egészségben, s reméljük még sok dal kerül ki kezei közül és még számos koncerten tapsolhatunk neki!

- zene.hu -

[2009.06.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még