2024. június 4. | kedd | Bulcsú nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Doretta Carter
Neo koncert
Kapcsolatok
Neo
Kapcsolódó események
Billy Cobham
[2005. november 13.
vasárnap 20:00]
INTRO fesztivál
[2005. december 1. - 9. ]

Funky & electro night a Millenárison

Doretta Carter és Neo egy helyen majdnem egyidőben.

A nyári nagy fesztiválvilágok után itt a téli összművészeti fesztivál első felvonása. Az Intro fesztivált a szervezők Budapest több helyszínén szervezték. Így a Millenáris Parkban, az A38 hajón a Trafóban és a Műcsarnokban lehetünk részesei különböző művészeti ágak produkcióinak a filmművészettől kezdve a polgárpukkasztó performace-okig. Persze engem elsősorban a zene érdekel, ezért pénteken este a Millenárisra néztem el, hogy mi is történik.

Gondolván, hogy ez egy komoly hely, teljesen időben értem oda, hogy Doretta Carter koncertjéből egy darabot se késsek le és még Neo-ra is átérjek a szomszédba. Persze hogy nem jött a kisasszony időben, meg mondták, hogy sebaj, Neo úgyis csak fél tízkor kezdődik, oda már most gyűlnek a népek. Jó akkor maradunk, várunk várunk... Aztán jött is a kislány egyenesen a nyolcvanas évek elejéről. Nálunk még nem sokat járt Doretta. Amit mindenképpen érdemes róla tudni: jamaikai születésű Londonban élő fekete énekesnő. Többször kapott „Év énekesnője”, „Év soul-funk énekese” díjakat francia és német nyelvterületen. Tehát mindenképpen érdemes legalább egyszer megnézni.

Nagyon kellemes, ritmusos zenét játszottak az eső pillanattól kezdve, jó táncolható funkyt, ami belefér. Legalábbis így kezdték. A közönség meg csak ült, és udvariasan tapsolt. Ez Dorettának is feltűnt, és próbálta életre nevelni a közönséget. Tapsgyakorlat, nem sok sikerrel. Valamiért az lett a fixa ideája, hogy itten mindenki beszél németül, ezért így kezdett el beszélni a közönséghez, próbálta rávenni a teszetosza nézőket, hogy legalább igyanak már valamit, mert ez így nem megy.

Néhány kislány azért elkezdett táncolni a színpad előtt, Doretta egyből felajánlotta nekik, hogy na most menjenek a bárba és igyanak valamit az ő költségén a jazz blokk alatt, mert ők legalább előrevitték a koncertet. Amit a közönség nagy részéről nem lehet elmondani. Pedig minden adott volt. Szép nagy hely, csípőmozgató ritmusok, jó zene, minden helyben volt egy fergetegpartihoz. Oszt semmi...

Utolsó kétségbeesésében bejelentette, hogy na jó akkor mi most megyünk, és kezdtek levonulni a színpadról, mint aki feladta a küzdelemet a jó hangulatért. Persze a jelenlévő néhány rajongó visszafütyülte, de ez már nem az igazi. Ez már el volt b... Profi zenészhez méltóan azért végigcsinálta a programot, de hogy nem jó érzéssel ment aludni az biztos.

Nézzük mi történik Neo házatáján. Kompjúúter hegyek, gitár hegyek, drótmérföldek a színpadon, és nyomják erősen. Itt már volt nézősereg, a szípad előtt igazi koncerten érezhette magát az ember, ennek ellenére a fiatalok álltak, bámultak, semmi őrjöngés, táncitánci, mire várnak ezek?

Biztos, hogy a légnyomással volt valami, vagy a télapó utáni vágyakozás tört előtérbe? Lehet, hogy egszerűen a csillagok nem fénylettek megfelelően. Nem tudom. Nem volt jó este, pedig nagy várakozásaim voltak. El is jöttem.

Viszont még egyszer elolvastam a programot és annyira jó dolgok vanank, hogy muszáj lesz eljönnöm még néhány programra. Remélem az égiek akkor kegyesebek lesznek a közhangulathoz.

Sir Oesh.

[2005.12.04.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
betax 2005.12.28. 00:35 • [1]
Nem a télapóval volt a baj... :S A biztonságiőrökkel a színpad előtt :)

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még