2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Fesztiválok 2009-ben
Kapcsolódó cikkek
Pörgés és lazulás: elindult a Balaton Sound
Szénsav-mentesítéssel egybekötött laza jazz: Singas a Balaton Soundon
Ganja-szagú slágerbreakbeat - Dub Pistols a Balaton Soundon
Amikor démonok táncoltatnak: Zságer-tesók és Realistic Crew Zamárdiban
Esőben és hidegben a Balaton Soundon - 2. nap
Kiégett techno-apukák Zamárdiban: Underworld a Balaton Soundon
Visszatérő életkedv - a Balaton Sound 3. napja
Akiket látni kell, mielőtt meghalsz - Orbital a Soundon
A hiperaktív rocker - Moby a Balaton Soundon
Óriási buli volt! Befejeződött az idei Balaton Sound
Képgalériák
Balaton Sound 2009 - Irie Maffia
Kapcsolatok
Balaton Sound
Irie Maffia
Legnépszerűbb csengőhangok

Jamaica közel van: Irie Maffia a Balaton Sound 4. napján

A szép idővel együtt visszatért a fesztivál igazi hangulata is: a vízpart minden előnyét élvezni lehetett vasárnap. Lazulással, erőgyűjtéssel telt el az egész nap. Kellett is az erő, hiszen elég erős programmal kényeztettek el bennünket a szervezők.

Közel a beteljesedéshez

A délutáni dj-szet után 6-kor kezdődött volna az általam igencsak várt koncert a Nagyszínpadon. Csak kezdődött volna, hiszen 6 helyett fél 7-kor jöttek a színpadra, hogy őrült táncra bíztassák a nagyérdeműt. Jelentem ez sikerült is. Meglehetősen sokan voltak a Nagyszínpad előtt, azt hiszem, eddig a Maffiának sikerült a legtöbb embert odavonzania 6-os kezdésre. Pillanatok alatt őrült táncra perdült mindenki. Valahogy így kellett volna az Ozomatli alatt is, igaz ott az időjárással is voltak bajok. A hangosítás szerintem ezen a koncerten volt a legjobb az egész fesztivál alatt. Minden hangszer a helyén volt, az MC-k jól szóltak és érthetők voltak. Nem nagyon tudom, hogy ezt miért nem tudja a többi zenekar is így csinálni.

Jelen pillanatban Magyarországon – ezt már többen is leírták előttem – az Irie Maffia a legjobb koncertzenekar. Aki esetleg nem ismerné őket: reggae-t, dancehallt játszanak, rengeteg fúvós betéttel, és nagyon jó MC-kkel. A Sena, Columbo, Busa Pista MC-trió néha kiegészült Mc Kemonnal és egy számra KRSA-val a PASO-ból. Senát már nagyon sokszor dícsértem, most sem teszek másképpen. Játszottak új számot is, az egyikben majdnem végig egyedül énekel. Nagyon jó hangja van és egyszerűen annyira együtt él a zenével, és olyan alázattal viseltetik feléje, hogy ezt nagyon sok énekesnőnek kötelező tananyaggá kellene tenni. Az mindig is nagy kérdés volt számomra, hogy Columboból honnan jön ez a hang, mert az egész srác nem egy nagy darab emberke, de a torkából olyan hangok jönnek ki, mint egy raszta feketének. Kicsit féltem az új számoktól, mert az első lemezzel nagyon magasra tették a lécet, és ezt a színvonalat igen nehéz tartani. Viszont a tegnapi koncert megnyugtatott: nincs ok az aggodalomra, minden rendben lesz az új koronggal.

Vidám vasárnap

Az egész koncertnek annyira magával ragadó hangulata volt, hogy amerre néztem, mindenki csak mosolygott és táncolt. Volt itt durva „partyarc”, raszta frizurás reggae fan, de nagyon jól megfért egymás mellett mindenki. A zenekar meg csak egyre fokozta a hangulatot. Dr Dermot harsonán, Meggyes Ádám pedig trombitán nyomja a kíséretet, nagyon együtt vannak, ők is és a fúvósszekció a zenekarral is. A dob nagyon pontosan és finoman hozza az alapokat, amikor viszont kell, akkor keményen, rockosan teszi oda magát. A gitár és a basszus szintén nagyon jól illeszkedik a zenekarba.

Nekem egy kicsit a bilentyű tűnik ki az összképből: amikor kísér akkor nagyon jó, viszont most a szólója erőtlen volt számomra. Lehet, hogy csak most nem jött össze rendesen, eddig nem nagyon vettem ezt észre. A koncert végig pörgős volt, szinte egy pillanatra sem ült le. A régi számaikat sokan énekelték, de az újak sem lesznek ellenére senkinek sem. Utolsóként játszották a Hands In The Air-t, persze ezt mindenki végigugrálta ezerrel. Valahogy így kellene mindenkinek hozzáállni egy koncerthez, ahogy az Irie Maffia teszi, mindenkinek csak ajánlani tudom a fellépéseiket!!! Legközelebb az Efotton, majd a Hegyalján lépnek fel, de rengeteg koncertjük lesz még a nyáron, szóval nagy valószínűséggel sokakhoz esik közel még Irie-buli.

Csak így tovább !

Irie Maffia a Balaton Soundon - galéria

-Aretuska-
 

[2009.07.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még