2024. április 24. | szerda | György nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Folytatódik a Hannah Montana
A Hannah Montana sztárjának öt legjobb klipje - Szerintünk!
Jó hír a Hannah Montana kedvelőinek
Miley Cyrus belép a dívák közé
Díjazták a Jonas Brothert, Britney Spearst és Miley Cyrust
Kapcsolódó Kiadványok
Miley Cyrus (Hannah Montana): Hannah Montana 3.
Kapcsolatok
Miley Cyrus (Hannah Montana)
Legnépszerűbb csengőhangok

Menő, lightos rockzene - Hannah Montana 3

Lendületes, bulizós és minden szempontból érettebb lett a harmadik Hannah Montana lemez. Miley hangja egyszerűen elképesztő, érzelemdús és sokszínű. A zene pedig igyekszik mindent kifejezni, amit a sztár a dalokban el akart mondani.

A 17 éves Miley Ray Cyrus helyében bizony sokan szívesen lennének, hiszen a tini énekes és színésznő olyannyira sikeres lett a Hannah Montana című sorozatban, hogy ma már második szóló albumán is túl van, ráadásul idén mutatták be a sorozatból készült mozifilmet is. Mivel a tengerentúlon rendkívül sikeres, egyértelműen itthon is egyre többen szeretik és ismerik. Jelen kritikám tárgya a harmadik Hannah Montana album, amely bizony nagyon jól sikerült. Nehéz persze elvonatkoztatni attól, hogy a hölgy mindössze 17 éves, ám a hangja már olyan, mintha nem is ő lenne. Ezen az albumon szerencsére többször is alkalma nyílik kiengedni azt, amije van. Ettől lett az egész érettebb, mind az éneklés szempontjából, mind a zeneiséget illetően.

A bolondozós kezdésen gyorsan túllépve, a második Let’s Do This című dal már egy magasabb szinten áll az előző albumokhoz képest. A zene kiváló, Miley hangja pedig még teljesebb. Ha kell erőteljes, ha kell lágy, de úgy en bloc nagyon dögös. Tüzes és fesztelen, olyan akár a tinik élete; vadóc és bulizós, táncolható és dúdolható is egyszerre! Kell ennél több fiatalosság ehhez a zenéhez?

A harmadik Mixed Up című szám visszavesz a tempóból és a lassabb, de erőteljesebb énektémát veszi elő, amiben úgy tűnik Miley szintén otthonosan mozog. Nem mondanám forradalminak a zenét, de a megfelelő hangulatot játszi könnyedséggel képes prezentálni. Miley hangját pedig körülfonja és erősíti úgy, ahogy azt várjuk. Gyakorlatilag az egész albumra érvényes az egyszer egy bulizósabb, egyszer egy lassabb dalválasztás, amely így legalább változatosságot ad, még ha nem is viszi azt túlzásba.

Nagyon kellemesre sikeredett szám lett az I Wanna Know You című opusz, amelyben David Archuleta is énekel, ő egy fiatal popénekes srác, szintén hangzatos orgánummal. Az összhatás jelenti itt az igazi szépséget. A zene kiegészíti az éneket és fordítva. Hangulatos és erős dal lett nagyon. Az ezt követő Supergirl megint inkább elbolondozza a dolgot, kicsit fura is az electro és a rock keverése a mai igények szerint. Engem kevésbé volt képes megfogni.

Ezidáig annyi pozitívumot találtam, sok jó számot, viszont a kilencedik track sajnos nem lett az, és ezt sem hagyhatjuk említés nélkül. Ez a kötelező bolondozós zenék közé sorolható, de míg az első néhány hallgatható volt, ez azok szöges ellentéte. Tudom, hogy ez Amerika, és fontos a közös country-s ugrándozás, de ezt azért nyugodtan lehagyhatták volna a lemezről. A menetrendszerinti lassú nótát követően megint egy kellemes darabot hallhatunk, a Let’s Get Crazy-t, amely nagyon jó refrénnel, és ismételten ütős zenei alappal rendelkezik.

A már hallott I Wanna Know You később ismét feltűnik a lemezen, ezúttal az erősebbik nem segédlete nélkül, majd végül az utolsó két dalban mégis megmentik a férfiak becsületét; előbb Mitchel Musso hangja tűnik fel, majd végül Corbin Bleu is közreműködik, nem is rosszul, sőt!

Az extrákat, amelyek a lemez Opendisc felületére vezetnek, ezúttal direkt felejtettem el, ugyanis ott a zenével kapcsolatban nem találunk semmit. E helyett a sorozatból láthatunk epizódokat. Ezek a jelenetek nem tettek rám mély benyomást, de a sorozat az más lapra tartozik, én kizárólag a lemez értékelésére szorítkozom.

Jól sikerültek tehát az album utolsó dalai is, és ha a komolytalanabb dalokat kihagyták volna, az összkép még jobban mutatna. A cél természetesen a szórakoztatás úgy, hogy a fiatalabbak is megtalálják a számításukat, és ez teljes mértékben sikerült is a harmadik Montana lemeznek. Aki szereti a menő lightos rockzenét, bátran hallgasson bele!

- George -

[2009.11.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még