2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Tekintsd meg a Balaton Sound és a Hegyalja Fesztivál teljes programját
Chemical Brothers, Faith No More, Placebo, Klaxons és David Guetta az Exit Fesztiválon
A világhírű francia DJ, Laurent Wolf a Part Fesztiválon zenél!
Korrekt jegyárakat és minőségi kiszolgálást ígérnek az Alterába Fesztivál szervezői
Nyáron jön az első Alterego Fesztivált Orfűn
Izé vagy? Itt ugrálhatsz! - te is lehetsz kisebbségi a Bánkitó Fesztiválon
Orfű live - élőben jelentkeztünk a Fishing on Orfűről - képekkel
Faith No More Wiesenben a Forestglade fesztiválon!
Jethro Tull a 18. Nemzetközi Gastroblues Fesztiválon
Rockerek rockervonattal mennek a Rockmaratonra
Képgalériák
Alsóörsi Harley Davidson fesztivál 2010

Motorok és rock and roll! - Harley-Davidson fesztivál Alsóörsön, fotókkal

Az alsóörsi Harley-Davidson fesztivál a 11. alkalomra, 2010-re egyhetes rendezvénnyé nőtte ki magát, idén június 13. és 21. között dübörögtek a motorok és szólt a rock az Európa kempingben.

Vasárnaptól vasárnapig

A program már 13-án elkezdődött, igaz, akkor még csak amolyan bemelegítő nap volt. A fesztiválsátorban Hősök és Irie Maffia koncert volt, mi az utóbbit láttuk. Sena és bandája jó kis rockos koncertet nyomott a nem túl népes, de annál lelkesebb közönségnek. Vegyesen játszottak a régebbi és az újabb albumukról is, a jelenlévők legnagyobb örömére. Közben egyfolytában érkeztek a motorok, nagyon szép gépeket lehetett már ekkor is látni. Személyes kedvencemet már ekkor megtaláltam: egy 3 kerekű gép volt, aminek a hátulján volt egy söröshordó csappal, ennek tetején egy sisak és egy bikaszarv. A szervezők természetesen azokra is gondoltak, akik a foci vb-t szerették volna nyomon követni, több kivetítő is volt a fesztivál területén.

Koncertek, túrák

Hét közben minden nap volt vezetett motoros túra, kedden Ganxsta Zolee és a Kartel, szerdán Ego és Queenmania koncert még mindig a fesztiválsátorban. Sajnos a szerdára meghirdetett Képzelt Riport előadás az alsóörsi amfiteátrumban az esős időjárás miatt elmaradt. Csütörtökön Gesarol és Török Ádám és a Mini koncert volt a fesztiválsátorban és ezen a napon már a Nagyszínpad is működött: a Keresztes Ildikó Bandet és az Eddát hallgathatta meg az összegyűlt szépszámú nézősereg.

Felturbózott hétvége

Pénteken délután 3 zenekar is fellépett a fesztiválsátorban: a Dust n’ Bones, majd az Iron Majdnem és a Börgyári Capriccio. A Nagyszínpadon – ahol stílusosan egy Harley volt középre felfüggesztve – a Kiss Forever Band éneke és a gitárjainak sikítása sikeresen elűzte az egyre csak gyülekező esőfelhőket. A külsőségeiben és hangzásásban egyaránt a világ egyik legjobb tribute zenekaraként számon tartott banda most sem hazudtolta meg önmagát. Volt művér, magas talpú „holdjáró” csizma, arcfestés... A hagyományosan utolsó számmal megénekeltették a kevéske, de annál lelkesebb közönséget: „I wanna rock&roll all nite and party every day” és felkonferálták az Omegát, mint „gyermekkoruk kedvenc zenekarát”.

Divatbemutató, majd Omega

A Nagyszínpadon minden este tartottak egy Harley divatbemutatót is, ahol megcsodálhattuk, hogyan is kell öltözködnie egy divatos Harley-gazdának. A divatbemutató után egyből színpadra is lépett az Omega és azonnal a Petróleum lámpa című óriási slágerükkel kezdtek. Aztán jöttek a hetvenes évek második felének dalai, mint a Nyári éjek asszonya és a Nem tudom a neved. A billentyűs improvizációk és a gitárszólók sem maradhattak ki a repertoárból, a nagyérdemű vizuális szórakoztatása érdekében lézershow-val fűszerezték e betéteket. Kóbor János – a korához mérten – elég lendületesen mozgott a színpadon, a füstfelhőből időnként kibukkant, előrejött és közel a közönséghez, a közönséggel énekelt. A németországi Omega rajongói tábor szép számban képviseltette magát, egyenpólójukról és lelkesedésükről könnyen fel lehetett ismerni őket. Az átlagéletkor egyébként a színpad előtt 60 felé járt. A koncert legvégén jöttek az elmaradhatatlan Gyöngyhajú lány és a Babylon. Lenyomták a koncertet a már 48 éve a zenei életben tevékenykedő „öregek”, ugyan a „tűzijáték érzés” elmaradt a színpadi produkció alatt, azért a koncert végén egy valódi tűzijáték zárta az estét ezen a színpadon.

Szombati felvonulás, majd rock: Zanzibár, Tankcsapda és AB/CD

Az immáron hagyományos felvonulást szombaton délután tartották. Még nekünk nézőknek is igazi adrenalin fröccsöt adott a több ezer motor látványa, hát még a résztvevőknek! A felvonulás majd fél órán keresztül tartott (egy helyről nézve persze), és tele volt nagyon szép és rengeteg érdekes motorral. A fesztivál területére este 7 óra után értünk ki, mindjárt a Zanzibár játszott egy jó órás koncertet, ami szintén elég energikusra sikerült. Ezután következett a már említett divatbemutató, majd a sokak által várt Tankcsapda. Meg kell, hogy valljam, az elmúlt pár évben nem hallottam a Tankokat. Lukács Laciék nem nagyon vesztettek a lendületükből az alatt az idő alatt, amíg nem hallottam őket. Most is egy nagyon lendületes, kifejezetten jó koncertet adtak, a közönség pedig nagyon hálás volt ezért. Nagyon vegyes volt a koncert, már ami a számokat illeti.

Játszottak régi és egészen új számokat is. A hangosítás arányos volt, csak egy kicsit halk, de gondolom ez a helyszín miatt volt így. A koncert után egy elég látványos tűzijátékkal zárult a Nagyszínpad idei programja. Utána a Fesztiválsátorban az AB/CD játszott. Ahogy az a nevükből is kitűnik, ők egy AC/DC tribute zenekar, akik hasonlóan a Kiss Forever-höz a külsőségekben is hasonlítanak az idoljaikhoz. Őket most láttam először, de abszolút rendben volt, amit csináltak. A gitáros iskolás egyenruhában, az énekesen a sapka, és a hangzás is nagyon eredeti volt. Nagyjából az egész AC/DC életműből hallhattunk dalokat, az eredetihez elképesztően hasonlóan. Ez kellett a rocker motorosoknak, tele is volt a sátor mindenféle náció fiaival – és a hozzájuk tartozó hölgyekkel.

Szóval – számunkra - tökéletes zárása volt ez a fesztiválnak. Azért csak számunkra, mert vasárnap még volt egy amolyan levezetőnap, Republik koncerttel a Fesztiválsátorban.

A szervezés nagyon jó volt, egy kicsit jobb idő lehetett volna. Jövőre ugyanitt!

Harley Davidson fesztivál 2010

-Aretuska & Frk4muzik-

[2010.06.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még