2024. április 18. | csütörtök | Andrea, Ilma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Zene.hu fesztivál oldala
Kapcsolódó cikkek
Minden fesztivál egy helyen, a zene.hu-n
S Merci és Sándor cár kedvenc pezsgője - speciális kívánságok a VOLT fellépőitől
Puskás Öcsi előtt dallal tiszteleg az Ocho Macho
Képek a 2010-es VOLT Fesztiválról
Volt van, lesz! - elkezdődött a 2010-es VOLT Fesztivál
"Lenni, vagy nem lenni?" - körkérdés a VOLT Fesztiválon
"Kung-fu leckére gyűjtök"
Képgalériák
VOLT 2010 - 2. nap
Kapcsolódó Kiadványok
Billy Idol: The Very Best Of
Irie Maffia Rock Trio: EP
Ocho Macho: El mundo fantástico
Kapcsolatok
Ujvári Péter (UP!)
Billy Idol
Ocho Macho
Irie Maffia
Quimby
VOLT Fesztivál

Best of Billy Sopronban - beszámoló a csütörtöki napról

A 2010-es Volt fesztivál – minden bizonnyal – legjobb napján vagyunk túl. Ennél jobb programot összeállítani nagyon-nagyon nehéz lenne, a szervezők frenetikus koncerteket tettek erre a napra, ráadásul úgy, hogy nem volt átfedés köztük, azaz meg lehetett nézni mindegyiket. Öt koncert, öt különböző – de nagyon jó – élmény.

Ocho Macho: Manu Chao szombathelyi helytartói

A Radiócafés Nesta mutatta be őket az egyik Music Café műsorában, nem túl régen. Latinos, skás zenét játszanak, nyolcan, ahogy ezt a nevük is sejteti. Már régóta meg akartam hallgatni őket, de csak most jutottam el koncertjükre. Nagyon jó döntés volt! Azonnal fiesztát varázsoltak az amúgy is forró soproni délutánba. A zenekar a Radio Bemba legszeb napjait idézi, tényleg élvezik amit csinálnak. Sokan össze is futottak a tökéletes bulizenére. Játszanak sok Manu Chao számot, nagyon jó interpretálásban. Saját szerzeményeik is vannak, azok is jók, remélem még sokat fogunk róluk hallani.

UP!: sokadik feltámadás

Az Ujvári Péter nevével fémjelzett zenekar már a sokadik újra alakulásán van túl, reméljük most maradnak is egy darabig. A lendület a régi, a tagok újak – kivéve persze Petit. Vicces volt, hogy az első sorba beültek régi UP! tagok, és onnan énekelték a számokat. Aki esetleg nem tudja, hogy melyik zenekarról van szó: ők a Nap című sláger előadói, amit azért elég sokat játszattak a zenei rádiók és tévék. Kíváncsi leszek, hogy kitart-e a lendület, mi legalábbis eléggé reménykedünk benne. Játszották a régi slágereket, a Persze, perszé-t, a Stex-et, a Napot is. Sodró, funky-s kora esti koncertbe lehetett részünk, csak így tovább!

Irrie Maffia: össznépi örömünnep a Nagyszínpadon

A mindenki által nagyon várt Billy Idol koncertre bemelegíteni a közönséget nem épen hálás szerep. Az Irie Maffia ezt tökéletesen oldotta meg, sőt túl is mutatott ezen szerepén és egy óriási koncertet nyomtak este 7-től. Mindenki ugrált, táncolt, teljes volt az összhang a színpad és a közönség között. Természetesen, ahogy ezt már megszokhattuk tőlük, nagyon együtt volt a zenekar is. Sena hangja még mindig hátborzongatóan jó, a fúvósok zseniálisak, Mc Busa és Mc Culombo nagyon „ott vannak”. Nem tudom, hogy honnan jön ez a hang Culombo-ból, de igazi kuriózum. A ritmusszekció és a dj is nagyon jók. Igazi ugrálós mulatság volt! Végre a Nagyszínpad is jól és arányosan szólt, ez feltűnő volt minden koncerten. Arányos, hangos és tiszta. Ahogy kell, sajnos ez ugye nem mindig volt itt így.

Billy Idol: tökéletes koncert, tökéletes forma

A menedzsment kérte,hogy ő játszon 9-kor, biztos este már le akart korán feküdni. Meg is jegyezte a Quimby utána, hogy nagyon jó előzenekaruk volt! Egyszer már 2-3 éve hallottuk koncertjét a Pecsában, szóval tudtuk, hogy nagyon jó koncertnek leszünk tanúi. Így is történt! Igazi best of koncertet kaptunk, majd’ minden slágerét eljátszotta. Nagyon jó formában van még mindig így 55 évesen is, jót tett neki az életmódváltás. Le is vette a pólóját koncert közben, a lányok legnagyobb örömére. Egyben van, na! Volt az LA Woman, a Flesh for fantasy, a White Wedding, a Rebel Yell, a Mony, Mony és a Sweet Sixty is. Lehet, hogy már túl van a csúcson, de nagyon jó koncertet nyomott.

A zenekar tagjai is hozták a kötelezőt, régi gitáros-szerző társa Steve Stevens zseniális formában van, odatette magát ő is ahogy kell. Billy hangja egy cseppett sem változott, még mindig karcos, senkivel össze nem téveszthető. A pózokat ugyanúgy hozza, mint 30 éve. Kijött kétszer is a közönség közé, nagyon tudja, hogy mi kell a népnek. Állítólag lesz idén új lemeze, kíváncsian várjuk. A közönség nagyon jót tombolt, nem hallottam egy rossz véleményt sem a koncertről.

Quimby: tánc, tánc, tánc

Az este végére a Nagyszínpadon a Quimby jött sorra, miután lement az előzenekara… Nagyon jó, hogy a Lövér kemping kint van a város legszélén, így lehet még este 11-kor is koncertet kezdeni a Nagyszínpadon. A Quimby élt a felkínált lehetőséggel és egy nagyon jó hangulatú koncertet adott (mondjuk mikor nem?). Az egész zenekar egyfolytában vigyorgott a színpadon, nagyon éltek. Az alaphangulat megvolt, ha lehet, akkor csak fokozták ezt Kiss Tibiék. Az egész közönség táncolt, és együtt énekeltük a számaikat, erős befejezés volt ez így erre a színpadra. Túl sok új dolgot nem tudok a Quimby-ről mondani, szerintem még mindik ők a legjobb magyar zenekar. Ezt bizonyítják is, koncertről-koncertre.

Én a Quimby végéig voltam tegnap hitelesítve, fárasztó, de nagyon élménydús nappal lettünk gazdagabbak. Azért tényleg a Volt a vidék legjobb fesztiválja! Jó szerevezés, jó zene, jó közönség!

Képek csütörtökről

Kitartást és további jó bulit !

-Aretuska-

[2010.07.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még