2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Children of Distance
Tokay Péter
Dred formáció (Dred and Doris)
DJ Szatmári
Desperado
Skrapits Erik

Szerdán van a kávé világnapja - nézd meg az ismert emberek hogyan viszonyulnak az italhoz

Szeptember 29-én a „A kávé világnapja“ alkalmából a megajándékozunk egy jó kávés érdekeséggel. Plusz az ünnep apropójából ismert zenészeket és olvasóinkat kérdezzük, milyen viszonyban vannak a népszerű itallal.

Miért pont a kávé?

A kávé az egyik legismertebb növény, a belőle készült ital pedig világszerte a legnépszerűbb élvezeti cikk. A kávé a kávécserje nevű örökzöld növény termésének, a kávébabnak a feldolgozott magja, az ebből készített kesernyés ízű, élénkítő hatású italt kávénak nevezzük. A kávé fő hatóanyaga a koffein, de ma már létezik olyan kávé is, amely a koffein káros mellékhatása nélkül is élvezhető, ez a koffeinmentes kávé, amely már hazánkban is kapható

A kávét több mint 400 éve, gyarmati áruként ismerte meg a világ. Jelenleg a világ kávétermelése eléri az évi hét millió tonnát, ez az adat is azt mutatja, hogy a kávé előkelő helyet foglal el a legnépszerűbb italok listáján. A magyarok átlagosan napi 1-2 csésze kávé fogyasztanak fejenként, s a lakosság 80%-a kávézik.

Csorba Attila "Gino"
a Megasztár 5-ben is feltűnt, aki nem csak énekelni imád, hanem a feketével is jóban van.

- Reggel muszáj innom, mivel anélkül szinte nem tudok felkelni, de napközben már nem iszom, viszont nagyon szeretek beülni kávézókba és finom kávékülönlegessségeket szívesen kóstolgatok - mondta kérdésünkre az előadó, aki nevéhez dalszerzőként több sláger is fűződik.

Kávés körünket a Children Of Distance tagjaival folytattuk. A trióban 2-1 a kávékedvelőknek.

Shadynek minden napja ezzel kezdődik. Kimegy a konyhába, beizzítja a készüléket és készül is a nedű, amit nádcukorral fogyaszt el. Horusnak szintén kávéval indul a programja, Carp-E pedig nem iszik, vagy borzasztóan ritkán, mert két napig nem alszik tőle.

Tokay Péter rendező szereti a kávé ízét és illatát, de nem kávéfüggő, általában forgatásokon ritkán kortyol egy adagot.

- Valahogy a kávé elkerülte eddigi életem szerves részét bár szeretem, de nem érzem hatását, hogy engem felébresztene, feldobna, így nem is szoktam rá - mondta az a szakember, akire egyre több hazai és egyre több határon túli zenész vadászik, hogy vele készíthesse el a következő videoklipjét.

Szatmári szatmári szilva helyett kávét iszik?

Megkérdeztük a Dred és Doris páros férfi tagját, akit éppen kávézás közben csíptünk el.

- Egyszerűen imádom az ízét és az illatát. Általában ebéd után iszom egy hígabb tejeskávét, de röviden, erősen is szeretem, legtöbbször édesítőszerrel, tejszínnel iszom. Sokszor előfordul, hogy egy délutánra több találkozóm is van különféle kávézókban, ekkor koffein mentes kávét rendelek akár háromszor is egy nap - mondta Dred, majd hörpintett egyet a feketéből.

Egy lemezlovas életében fontos szerepet játszik az éjszakázás, amikor bizony ébren kell lenni, de vajon szükség van ehhez a kávéra? 

- A kávé igazi szenvedélyemmé vált az elmúlt években, reggeli után nálam már csak így indul el a nap. Rengeteg fajtát kipróbáltam, mert szeretem az új ízeket - mondta kérdésünkre DJ Szatmári, majd átadta a válaszadás jogát Desperado Zsoltinak.

- A KV, így nagybetűvel csakis békebeli kotyogós főzőben az igazi! Ha leszámítjuk, a profi olasz kávézók spéci gépeit... Rengeteget utazunk és éjszakázunk, ha közben fáradunk, útbaejtünk egy-egy jó kávézót, vagy olyan benzinkutat, ahol tudják hogyan kell jót csinálni. Már vakon eltalálunk a legtöbb ilyen helyre az országban... :) Igazán a szertartásért és a tarsaság kedvéért iszom. Reggel például soha. Amúgy se energiaital, se cigi!
Normál esetben ebéd után jön az első, és esetleg délután mégegy. Csak az íze kedvéért! :) - zárta szavát a szimpatikus zenész.

Erik cseppekben itta

A No Thanx egykori frontember, Skrapits Erik ma már szólóban igyekszik sikert elérni. Élete 18 éves kora óta sokat változott, de egy dolog állandó maradt, ez pedig nem más, mint hogy a koffeines ital továbbra sem tölt be fotnso szerepet az életében..

- A kávét 18 éves koromig néha néha fogyasztottam egészen az érettségimig, amikor tömérdek mennyiségű kávét megittam és ebből adódóan hatalmas fejfájástól szenvedtem.Utána csak a kávés tejet szerettem, éppen egy csepp kávéval. Azonban amióta fogat fehérítettem, azóta egy korty kávét nem ittam ami közel 1 éve történt. Végig szenvedtem a fehérítetés közben és akkor elhatároztam, hogy semmi fogszínező dolgot nem iszok többé - kivéve a kakaó arról nem tudok lemondani - tette hozzá mosollyal az arcán, Erik.

Less vissza később, mert érkezünk még az ismert emberek válaszaival, addig is szavazz!

[2010.09.28.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még