2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Magyar Dal Napja 2011

Ilyen még nem volt Magyarországon: Bírók, rendőrök és elítéltek koncertje Nyíregyházán

Testközelből kísérhetik végig a rendőrök, a bírók, az ügyvédek, valamint az elítéltek zenekarainak koncertjét a látogatók a szeptember 11-én megrendezendő magyar dal napjának eddigi legkülönlegesebb helyszínén, a nyíregyházi büntetés-végrehajtási intézetben. 

A börtön területén felállított rockszínpad európai szinten is egyedülálló lesz, hiszen hasonló koncertre eddig nem volt példa ilyen jellegű intézményben - mondta Drotár Zsolt őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet megbízott parancsnoka az eseményt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón a szabolcsi megyeszékhelyen. Mint fogalmazott, a börtön zárt világa kinyílik a szabad emberek előtt, ezzel is érzékeltetve, hogy a magyar dal nem ismer határokat és falakat.

A szögesdrótok mögött kialakítandó színpad az "igazságszolgáltatás háromszögében", a rendőrség, a bíróság és az ügyészség épületeinek metszésében fekszik, ahová szigorú biztonsági intézkedések mellett juthatnak csak be az érdeklődők - mondta az őrnagy. A szeptember 11-én délelőtt tíz órától kezdődő koncerteket az utcáról, "szabadlábról" is figyelemmel lehet majd kísérni, de aki testközelből akarja a látni a börtön világát, az csak személyi igazolvánnyal vagy egyéb azonosító okmánnyal léphet az intézet területére.

Drotár Zsolt hozzátette: az elítéltek természetesen ekkor sem jöhetnek ki a celláikból, azonban hallhatják és láthatják a koncerteket a hangosítás és a zárt láncú tévéhálózat segítségével; utóbbi élőben, folyamatosan közvetíti majd a színpadi eseményeket. A rendezvényre mintegy ötszáz vendéget várnak, helyhiány esetén az intézet erre a célra kijelölt szektora mellett a szomszédos Kiskörutat is megnyitják az érdeklődők előtt.

Szlovákok nyitják a programot

A magyar zenei programot a szlovákiai Nuclear Sandwich nyitja, majd a Full Contact lép a színpadra. Igazi különlegességet ígér a Kopók (rendőrök) és a Próbaidő zenekar műsora, akik után a bírók és az ügyvédek, az elítéltek, majd a büntetés-végrehajtási intézet saját zenekara, a Smassze-Rock zenél.

Az őrnagy megemlítette: az elítéltek zenekarába csak a jó magaviseletű, problémamentes rabok kerülhettek bele, ők már nagyon várják a fellépést. A nap további részében a Semi Holsen, a Nelson, a Radar, a Jurij zenekar, a Fivérek és a Diamond együttes szórakoztatja a közönséget.

A magyar dal fővárosa címet egyébként még áprilisban nyerte el a nyírségi nagyváros, ahol nyolc helyszínen tartanak zenei koncerteket. Cservenyák László főszervező az MTI-nek elmondta: a rendezvény központjaként szolgáló Kossuth téren Nyíregyháza zenei életének színe-java fog bemutatkozni. Fellép a Hang-Szín Tanoda, a Cantemus Kórus, a Desszert és a Nap együttes, mely utóbbi formációk saját szerzeményeikkel indultak a magyar dal napjának hivatalos dalára kiírt pályázaton.

A dalokra az interneten lehet szavazni, a nyertes pedig a megnyitó előtt eljátszhatja szerzeményét - tette hozzá a főszervező.
Az igazi zenei csemegét azonban Presser Gábor és Karácsony János, valamint a Kormorán együttes kétórás nagykoncertje jelenti majd, az estét pedig a Dimenzió együttes és utcabál zárja. A Hősök tere, a megyei könyvtár, a Jósa András Oktatókórház, a Szabadtéri Színpad mellett különleges helyszín lesz a városháza udvara, ahol főleg fogyatékos és hátrányos helyzetű embereket képviselő szervezetek mutatják be műsoraikat: színpadra lép például többek között a siketek és nagyothallok, valamint a vakok és gyengénlátók országos szervezetének megyei tagozatai is. 

Az országban több helyes is lesznek koncertek, zenei események a magyar dal napja kapcásn - erről szól anyagunkat ITT találod.

[2011.08.18.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még