2024. május 30. | csütörtök | Janka, Zsanett nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nemzetközi zenei díj a HS7-nek - Cannes-ba utazik a csapat
A Heaven Street Seven Nemzetközi díja
Új Heaven Street Seven album áprilisban
Vándorcirkusszá változunk a nyáron
Kapcsolatok
Heaven Street Seven (HS7)

Jók lesznek az új dalok

A Világgödörben a közelmúltban „Európai áttörés” díjat elnyert, nemzetközi ambíciókat tápláló Heaven Street Seven együttes énekesével, Szűcs Krisztiánnal beszélgettünk.

 – Először a közelmúltban elnyert díjról kérdezlek. Milyen úton jutottatok ki Cannes-ba. Pályázat útján, vagy meghívással?
– Van egy új szervezet, a Magyar Zenei Export Iroda, mely arra alakult, hogy magyar produkciókat közvetítse külföldre. Ők az itthoni jelentősebb kb. 40-50 zenekar anyagát küldték ki erre a MIDEM-es balhéra. Ezt mind a tíz újonnan csatlakozott EU-ország megtette saját együtteseivel. A több száz beérkezett promóból választott ki minket az MTV Europe, az Európai Unió Zenei irodája és a MIDEM közös bizottsága.

– Milyen volt januárban a Riviérán? Történt veletek valami furcsaság az út során?
– Én még nem voltam Franciaországban. A legnagyobb élményünk az volt, hogy kint 20°C, míg itthon -15°C volt, úgyhogy amikor hazafele leszálltunk a gépről elég horror-érzésben részesültünk. Élveztük a mediterrán valóságot, és az eléggé nagyszabású sokadalmat. Megnéztük persze az expo-részt is, itt minden országnak volt egy-egy standja. Nagyon komoly dolgokat láttunk itt, például az angol és svéd kiállítók különösen kitűntek. Sajnos túl sok időnk nem volt, csomó mindent megnéztünk volna még...

– Csigát ettetek? Egyéb francia étel?
– Csigát? Nem. Ez elmaradt. De nagyon érdekes volt, a díjátadónk után finn-est volt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a finnek gyakorlatilag megvették ezt az estét, iszonyatos mennyiségű pénzt, durván nyolcszázezer eurót költöttek arra, hogy csak finn zenekarok játszanak. Kidekorálták az egész fesztivál-palotát, töménytelen mennyiségű kaját és piát biztosítottak, így propagálták a finn együtteseket. Elgondolkoztam azon, mikor lesz ilyen magyar-est. Hihetetlen mennyiségű pénzt ölnek a dologba, amivel nálunk annyira nem foglalkoznak.

– Nemzetközi kapcsolatokat mennyire sikerült kiépítenetek?
– Beszéltünk kiadókkal és koncertszervezővel. Most vannak kibontakozóban ezek a dolgok. Lassan kész lesz a következő album, megjelenik áprilisban. Ezt felvesszük angolul is, és azt fogjuk majd kiküldeni kiadóknak. Nem szeretnénk semmit elkiabálni, de valami beindult. Meglátjuk.

– Mit gondolsz, milyen hatással van ez a díj a hazai közönségetekre, illetve az itthoni megítélésetekre?
– Szerintem ennek a díjnak nem az az érdekessége, hogy milyen hatással vagyunk az itthoni közönségre. Megjelennek újságcikkek, voltunk tévében, tehát valamilyen szinten felpezsdítette a dolgokat, de igazából az a kérdés, hogy mit tudunk ezzel a díjjal külföldön kezdeni. Valamilyen szinten központba kerültünk, sokan jönnek gratulálni, ilyesmik.

– Weboldalatokon jelenleg 13 koncertidőpontot hirdettetek meg, ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag májusig egy kivételével minden héten legalább egyszer felléptek valahol. Ez már az áprilisban megjelenő lemez turnéja?
– Gyakorlatilag igen, bár ezek a márciusiak még csak ilyen bemelegítő koncertek, hiszen a megjelenésig nem akarunk sok számot játszani az új lemezről. Persze játszunk új dalokat, épp úgy, ahogy elővettünk régebbieket is, melyeket a közönségből sokan hiányoltak.

[2006.03.26.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
A nap, amikor öt esztendő...

Dimash nagykoncert Budapesten
Dimash Qudaibergen, a kazak énekes , teltházas, nagyszabású,...

Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
Lara Fabian ismét elvarázsolta Budapestet - képek
Megnéztük a The Show - a Tribute to ABBA műsorát - képekkel
beszámolók még