2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Sorsoltunk! Nyerd meg a Leander Rising új albumát és a csapat pólóját
Vastag Csaba újabb arcát mutatta meg a The Best of SingSingSing-ben - képekben
Meglepetést visz a Müpába a Magashegyi Underground - jegyek itt
Dupla dvd lemezzel jelentkezik idén a Quimby zenekar! 
Pénteken nyitja meg kapuit új helyen a Gödör Klub! 
Kapcsolódó Kiadványok
Yellow Spots: AgylebenyFlört I.
Kapcsolatok
Yellow Spots

AgylebenyFlört I. - megjelent a Yellow Spots első nagylemeze 

Sajtótájékoztató keretében mutatta be AgylebenyFlört című dupla albumának első felvonását a Yellow Spots zenekar a Roham Bárban, ahol agyalakú pudinggal és véres agykoktéllal vendégelték meg az újságírókat. 

Az aktívan kilenc éve létező formáció nemrégiben gyökeres változásokon ment át: a legutóbbi tagságból mindössze a zenekarvezető-dobos-vokalista, Prof. Schlek maradt meg, aki kifejtette, hogy a szakítás fő kiváltó oka a szövegeken való összekülönbözés volt.

A zenekar átalakulása miatt a már célegyenesben lévő stúdiózási munkálatokat is újra kellett kezdeni, mindössze a dob-, trombita- és harsonasávokat, Prof.Schlek vokáljait, illetve a vendégzenészek által feljátszottakat lehetett felhasználni az eredeti felvételekből. A kiadó Hunnia Records azonban toleránsnak bizonyult, így a változások ellenére sem álltak el a megállapodástól, bár Hunka Róbert kiadóvezető megjegyezte, hogy minden bizonnyal ez több évtizedes működésük legnagyobb költségvetésű lemeze. A korong végül november 23-án jelent meg, a zenekar ugyanaznap show-elemekben bővelkedő koncert keretében mutatta be a dalokat a Dürer Kertben, 600 fősnél is nagyobb közönség előtt.

A lemezen a külsőségek is nagy hangsúlyt kaptak. Idehaza teljesen formabontó ötletként ugyanis minden korong mellé képregényfüzet jár, amely vizuális formában „meséli el” az egyébként is jól körülhatárolt koncepcióra felfűzött számokat. A professzionális képi megvalósítás Oravecz Gergely munkája, aki képregényrajzolóként ezelőtt is gyakran tervezett a zenekarnak koncertplakátokat és egyéb grafikai látványelemeket.

Ami a belsőt illeti: a lemeztörzset alkotó tíz dalt intro és outro foglalja keretbe (szintén az album tematikus mivoltát aláhúzva), bónuszként pedig három átdolgozás is felkerült rá, amelyekben a zenekar saját szerzeményeit értelmezi újra.

Ráadásul a Feri, a szadista című számhoz új animációs klip is készült a korábbiakban már jól bevált Sólyom Áron jóvoltából, ami multimédiás tartalomként szerepel a hanghordozón, és a zenekar youtube csatornáján is megtekinthető: 

Az AgylebenyFlört I.-et ezentúl minden koncerten kapni lehet majd, a zenekari webshopból is rendelhető lesz, hamarosan több “internetes zenei áruház” kínálatába is bekerül, továbbá számos lemezboltban (pl. Budapesten - Wave, Iguana, Shark), képregényeket árusító üzletben is felbukkan majd. Ami pedig a jövőt illeti: mivel a stúdiózás körüli bonyodalmak miatt az eredetileg tervezettek közül 5 dalt nem sikerült időben rögzíteni, tervben van az album második felvonása is, amely további 6-7 szám megírása után és az anyagi lehetőségek függvényében jelenik majd meg, leghamarabb egy év múlva.

Addig a hangsúly a koncertezésen lesz, minden eddiginél látványosabb színpadi show keretében: az alap zenekari felállást múmiák, táncoslányok, külön megszerkesztett fényterv és vetítés egészíti ki. A fentiekből kifolyólag helyszínek terén főleg a fesztiválok és nagyobb művházak jöhetnek szóba, kisebb klubokba a négyfős, nyersebb hangzásvilágú „Brutal Quartett” felállással (dob-gitár-bőgő-ének) megy a zenekar.

Legközelebb december 22-én lehet megnézni őket a Dürer Kert nagy karácsonyi Punkünnepén, jövő év elejére tervben van egy szlovák–lengyel turné, a további fellépések pedig folyamatosan szerveződnek. Bővebb infók a zenekar facebook-oldalán (www.facebook.com/yellowspots), illetve a yellowpots.hu honlapon.

fotó: Kékes Szaffi

[2012.11.29.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még