2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Voice: Pákai Petra továbblépett, Ladányi Patrícia kiesett 
Voice: Husnullina Regina továbblépett, Berkes Gabriella befejezte
Voice: Pákai Petra - Ladányi Patrícia: Say a little pray for you
Voice: Harót Balázs kiesett, Berkes Olivér folytatja 
Voice: Szécsi Saci továbblépett, Pap Attila kiesett 
Átadták a 2012-es Prima Primissima Díjakat

Voice: túl a harmadik párbajon 

Harmadik párbajához érkezett péntek este a Voice: Magyarország hangja. Az ország legújabb tehetségkutatójának soron következő megmérettetésén a mesterek saját csapataikból szerveznek párokat, akiknek a kapott dalt kell tudásukhoz és tehetségükhöz mérten duettben előadniuk úgy, hogy partnerük egyben ellenfelük is.

Ahogy volt ez az előző két párbajban is, amikor kétszer hat énekes jutott tovább az élő showba. A szituáció nem egyszerű, többször drámai. Azért is, mert a végső döntést is a mestereknek – Caramelnek, Malek Andreának, Somló Tamásnak és Mező Misinek - kell meghoznia.

Elsőként Mező Misi csapatának két szőkesége, Pákai Petra és Ladányi Patrícia küzdött meg egymással. Mindketten ízig-vérig nők, a Magna Cum Laude frontembere épp ezért állította őket párba. Ugyanakkor eltérő jelenségek: Petra alacsonyabb és enyhén szólva is molett, míg Patrícia magas, vékony lány. Ennek ellenére Petra sokkal magabiztosabb és nőiesebb a színpadon, Patrícia pedig a magassarkúval küzdve maradék határozottságát is elveszíti. Utóbbinak ezért döntenie kellett, nőcis lesz és megkockáztatja, hogy gyengébben teljesít, vagy a kényelmet de a biztosabb színpadi jelenlétet választja.

A lány végül lapos talpú csizmában lépett színpadra, viszont még így is csak árnyéka tudott lenni a rekedtes hangjával varázsoló Petrának. A Say a Little Pray For You duettjét Malek Andrea nem találta túlzottan kielégítőnek, de mondania kellett egy nevet. Ő Patríciát vinné tovább. Somló Tamás szerint az energia sugárzott belőlük, ő Petrát választaná. Caramel rámutatott, hogy mindketten tudnak ennél többet is, de mivel véleményt kellett mondani, Petra nevét mondta továbbjutónak. A döntés Mező Misié, aki Petránál inkább érezte a nőiességet. Nagyon jónak találta a produkciót, de csak egy énekest vihet tovább. És ez az egy Petra.

Megdöbbentő

Berkes Gabriella fiával, Olivérrel vágott bele a versenyben. Először Olivért, majd őt magát is tovább juttatta a zsűri. Most azonban duettben kell bizonyítania, ráadásul egy szerelem elvesztéséről kell énekelnie, ami mélyen megérintette őt. Ellenfele és egyben duettpartnere Husnullina Regina, aki egyszerű, tiszta előadásmódjával könnyedén győzte meg a mestereket. A két érzékeny nő napjaink egyik legnépszerűbb énekesnőjének legnagyobb slágerét, Adele-tól a Someone Like You-t kapták megoldandó feladatnak.

A dal annyira közkedvelt, hogy a magyar tehetségkutatók válogatói során is sokan megpróbálkoztak vele, de legtöbben el is véreztek nehézsége miatt. A Voice versenyzői éppen ezért úgy gondolták, a technikai közdelem helyett az egyszerű, tiszta előadásmódra próbálnak koncentrálni. Bár ketten voltak a színpadon, Regina mintha ott sem lett volna, amikor Gabi énekelt. Talán nem túlzok, ha azt mondom, Celine Diont, vagy még inkább Barbra Streisandot idézte érett, intelligens, lélegzetelállítóan beszédes előadásmódjával.

Caramelnek is a lelkéig ért az előadás, neki az tetszett, hogy mindketten más tartalommal töltötte meg a dalt. Ha választania kellene, ő Gabit vinné tovább, mert „kicsit eszébe jutott az anyukája”. Mező Misi szerint mindketten gyönyörűen énekeltek, de ő is Gabit vinné tovább. Malek Andrea úgy véli, Reginában nagyon sok van, ugyanakkor amikor Gabi megszólalt, azonnal megfogta vele. Ha tehetné, ő is Gabit választaná. A döntés Somló Tamásé, aki bár nehezen, de úgy döntött, Reginát viszi magával az élő showba. Döntésén láthatóan még mestertársai is megdöbbentek… Leginkább Malek Andi, aki csalódottságának és egyet nem értésének hangot is adott.

Példakép

A folytatásnak Berkes Gabi fia, Olivér lépett színpadra, akit Caramel egykori vokalistájával, Harót Balázzsal állított párba. Az énekes szerint mindketten elég önbizalomhiányosak, ezért komoly nyomás alá helyezte őket. Egy slágerdalt, Taio Cruz-tól a Break Your Heart-ot választotta nekik, azzal a nem titkolt céllal, hogy Bazsi átvegyen Olivér pajkosságából, Olivér ugyanakkor egy kis komolyságot tanuljon Balázstól. A nehezebb dolga ezúttal Olivérnek volt, aki komolyan befeszült a ténytől, hogy Balázs és Caramel régről ismerik egymást. Ráadásul akárcsak neki, Balázsnak is Caramel a példaképe. Amikor a feszültség fokozódott a versenyzők között, az egykori Megasztár erélyes hangon szögezte le: az ismeretségük semmiben nem befolyásolja őt.

A dalválasztás tényleg kihívásnak bizonyult. A slágerrel Balázs és Olivér is küzdött a színpadon, bár nyilvánvalóan Balázs volt a fesztelenebb előadó. Malek Andreát ugyanakkor lenyűgözték a srácok, állva tapsolt nekik. Negatívumot sem tudott mondani, Olivérről viszont dicshimnuszokat zengett, így őt választotta továbbjutónak. Mező Misi elegánsnak és nemesnek nevezte Olivért, ő is Olivért vinné magával. Somló Tamás szerint Olivér inkább színpadi alkat, ő is a fiút juttatná tovább. Caramel kiemelte: legnehezebb feladata volt félrerakni Balázs iránti szeretetét és barátságát. Ezúttal mégis olyat látott tőle a színpadon, amit eddig még nem. Olivér viszont új szereplőként „tette be lábát” Caramel ajtaján. Választását az alapján hozta meg, kiről hiszi „szentül”, hogy megnyerheti a versenyt. És ez a valaki Olivér.

Szécsi Saci és Szécsi Böbe testvérek, ráadásul egypetéjű ikrek. A megmérettetésen ugyanakkor külön-külön indultak, mert fontosnak tartják az önállóságukat. Épp ezért más-más csapatot választottak maguknak. Böbének Misi választott ellenfelet, méghozzá Helmeczi Biankát, aki a meghallgatáson egyedi stílusával egyedül Misit győzte meg.

Drágakő

Szécsi Sacinak Somló jelölte ki párbajtársát Pap Attila személyében, aki Biankához hasonlóan egyedül egy mestert tudott meggyőzni képességeiről. A párbajt Saci kezdte Attilával, utóbbi a próbák során keményen megküzdött a kapott dallal. Férfias magabiztossága azonban hamar átlendítette a nehézségeken, amit Cee Lo Green forget You című slágere okozott neki. A 16 éves lány esélyét jelentheti a továbbjutásra Attila bizonytalankodása, az énekes viszont abban bízik, hogy a mindössze 16 éves lány fiatalságából adódó tapasztalatlansága lesz majd segítségére a párbaj során.

A dalt viszont partnerekként, kart karba öltve kezdték. Fiatalság ide vagy oda, Saci simán leénekelte a srácot, Malek Andrea legnagyobb örömére. Mező Misinek is tetszett, hogy a lány élt a színpadon, azt viszont megjegyezte, hogy Attilánál akármilyen profin énekelt, voltak hamis hangok. Sacit vinné magával. Ahogy természetesen Malek Andrea is, aki mint mondta: „imádja Saci stílusát”. Caramel szerint Attila „feszesebb tempót diktált”, míg Saci „úszósabb mögé éneklős történetet hozott”. Igazi drágakőnek nevezte a lányt, akit magával vinne a folytatásban. Somló döntésével ezúttal nem mondott ellent mestertársainak: Sacit juttatta tovább.

A következő duett résztvevői az ikerpár másik fele, Szécsi Böbe és Helmeczi Bianka voltak. Utóbbi kemény ellenfélnek bizonyult, hiszen a határozott lány győzni jött a műsorba. Annyira, hogy kijelentette: nem akar barátkozni partnerével, csak magára kíván koncentrálni. Magabiztossága frusztrálóan hatott az egyébként félénk és tapasztalatlan Böbére. Mesterük, Mező Misi szerint a párbajt az dönti majd el, ki érzi inkább magáénak a választott dalt a produkció során.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a Voicet. 


Az erő és az ártatlan tehetség párharca volt ez. Bár a szépség és a szörnyeteg összevetés is eszembe jutott, míg néztem, ahogy a szinte agresszív Bianka próbálja „keresztbe lenyelni” a semmiről nem tehető Böbét.

Malek Andreának Bianka furcsa hűvös karaktere tetszett, és kiemelte, milyen szépen dolgoztak együtt. Ő Biankát juttatná tovább, míg Caramel szerint - aki eléggé a produkció hatása alá került – Böbével nem lehet versenyezni. Somló Tamás szintén a fiatal lány mellett voksol, ugyanakkor Mező Misi dönt, aki rámutatott: Böbe 16, míg Bianka is csak 19 éves. A döntést nehezen hozta meg az énekes, aki nem értette, honnan merít a mély előadáshoz ez a két nagyon fiatal lány. Böbét viszi tovább, akiben szerinte benne van a lehetőség, hogy akár világsztárrá váljon.

„Zenei orgazmus”

Így a szécsi ikrek egymás ellen versenyeznek majd az élő showban. Addig azonban még hátra van egy párbaj, és ma este az utolsó pár: Nádor Dávid és Szolnoki Dóra.

A két énekes régről ismeri egymást – mondhatni, mester és tanítványa voltak -, és mindketten lenyűgözték korábban a mestereket. Dávid egy másik tehetségkutatóban is szemezett már a hírnévvel, de akkor még nem jött el számára a nagy áttörés. Ahogy Dóra számára sem, aki az Első Villamos próbái során azonnal átváltott tanárnői szerepbe. Ez láthatóan frusztrálta Dávidot, aki egyébként sem érezte igazán otthon magát a magyar dalban (mint ismert, Dávid Argentínából jött haza, hogy itthon legyen sztár – a szerk.). Malek Andi ezért azt tanácsolta neki: csempésszen bele egy spanyol mondatot a legendás nótába. Ez azonban már Dórának nem tetszett annyira…

A kezdeti ellentétek a produkción azonban egyáltalán nem látszottak… A spanyol betéttel és a jazzesített verzióval az Első Villamos lelkesebben „csilingelt”, mint valaha. Különbséget tenni szinte lehetetlen.

„Mintha felhők között szárnyaltunk volna, olyan volt” – értékelte Caramel, aki jobban kedveli Dávid muzikalitását. Mező Misi „zenei orgazmusként” élte most ezt meg, és ő is Dávid „nyugodt lelkét” választaná inkább. Somló Tamás szerint is kicsit előbbre van zeneileg Dávid. A végső szót azonban Malek Andrea mondja ki, aki azt mondta: akár lemezre is lehetne így venni ezt a számot. Azt nem tudta megmondani, melyikük énekelt jobban. De csak egy nevet mondhat, egy énekest juttathat tovább az élő showba. És ez az énekes: Nádor Dávid.

Dávid győzelmével a harmadik párbaj is véget ért, az újabb hat énekessel immár 18 versenyző lehet ott az élő adásokban. Még egy párbaj adás van hátra. Jövő pénteken összeáll a folytatás huszonnégyes mezőnye. Tartsatok velünk akkor is! És figyeljétek holnap este az X-Faktor következő döntőjéről szóló, folyamatosan frissülő beszámolónkat, amikor már a legjobb három közé jutás lesz a tét!

-kiko-   

[2012.12.09.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
Warga Ágnes 2012.12.10. 14:58 • [1]
Szolnoki Dóra tanulhatna Dávidtól. Mégpedig azt, hogy hogyan kell elviselni méltósággal a vereséget. Ő annak idején méltósággal viselte, hogy az X-factorból kiesett. Elismerni és gratulálni kellett volna a párbaj győztesének. Sokszor van úgy, hogy a tanítvány jobb a tanárnál. Egyszerűen túlragyogta Dávid a párbaj alatt Dórát. Mosolyogva, büszkén kellett volna Dórának kivonulni. Ehhez bizonyára erősebb és bölcsebb jellemre lett volna szükség.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még