2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Szilveszter: Neo, Hangmás és Spaceshit a Corvintetőn 
Új nevek a Hegyen: Down, Scooter és Skindred 
Koncert után eltűnik a Brains
A Pecsában ünnepel a Beatrice - jegyek itt
Kapcsolatok
Harcsa Veronika Quartet
Kapcsolódó események
Harcsa Veronika Quartet & Gyémánt Bálint duó
[2012. december 21.
péntek 20:00]

iLámpafény - a Harcsa Veronika Quartet estje okostelefonon 

Költészet költözik az iPhone-okra! A Harcsa Veronika Quartet versfeldolgozásai, kézzel rajzolt kalligráfiák, valamint Kulka János narrációja alkotják az iPhone-ra és iPod-ra letölthető Lámpafény alkalmazást, amely – a zenekar karácsonyi ajándékaként - december 21-től ingyenesen elérhető. Az időpont nem véletlen, aznap este tartja évzáró koncertjét a zenekar az A38 hajón. 

Tavaly májusban jelent meg a Harcsa Veronika Quartet negyedik, Lámpafény című lemeze, amelyen XX. századi magyar költők verseit dolgozták föl. Ennek a lemeznek a teljes hanganyaga meghallgatható az alkalmazásban, miközben a versek szövegét böngészhetjük, és a kalligráfiákban gyönyörködhetünk. A versfeldolgozásokból szerkesztett Lámpafény estet a Művészetek Palotájában, a Bárka Színházban, az Urániában és a Nemzeti Színházban is bemutatta már a zenekar. Ennek az estnek a teljes anyagát tartalmazza az alkalmazás.

Narr Vanessa Lenka grafikusművész a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) diplomamunkájához készítette el a Lámpafény alkalmazás első verzióját, később ezt fejlesztette tovább egy, a Lámpafény est teljes anyagát bemutató szövegkönyvvé. Az alkalmazást lapozgatva a versdalokat halljuk, miközben megjelennek a versek szövegei és Narr Vanessa kézzel rajzolt kalligráfiái. A versdalok közt a költőkhöz kapcsolódó prózai szövegeket hallunk Kulka János előadásában, éppen úgy, mint a zenekar Lámpafény estjein.

A projekt a 20. századi magyar kultúra kiemelkedő alakjait hozza közelebb a 21. század technikájának segítségével. A jelenleg Düsseldorfban lakó grafikusművész és a Brüsszelben élő énekesnő ugyanis az ősz folyamán interneten küldözgette egymásnak az alkalmazás legfrissebb változatait, hogy a decemberi budapesti bemutatóra minden elkészüljön.

- Szerettem volna másokkal is megosztani a Lámpafény koncerten szerzett nagyszerű élményt. Visszahozni a fontos pillanatokat és elmélyedni a szövegekben, illetve a zenében. Mindezt mai eszközökkel, interaktívan - nyilatkozta Narr Vanessa Lenka grafikus.

Az app-ba bekerült egy bonus track, a Lámpafény lemezen nem szereplő, ám a koncertek fontos pillanatát képező dal, Jackie Orszáczky Tiszta szívvel feldolgozása. Az alkalmazás ingyenesen elérhető, ez a Harcsa Veronika Quartet karácsonyi ajándéka a rajongóknak. Az alkalmazás december 21-étől letölthető az AppStore-ból.

Az app ünnepélyes leleplezése a Harcsa Veronika Quartet évzáró koncertjén lesz december 21-én, pénteken az A38 hajón. A fellépés este 8 órakor kezdődik. Jegyeket a helyszínen 1.800, elővételben 1.500 forintért lehet kapni.

[2012.12.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még