2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Musical Színház
Molnár László

Borzongás szélesvásznon

A Moulin Rouge! és a Chicago után senkinek nem okozott meglepetést, hogy újabb tervek születtek jól ismert zenés darabok filmreviteléről- így az Operaház Fantomja, a Dreamgirls és a Mamma Mia! után csak kisebb csodálkozást váltott ki a hír, mely szerint a Rudolf- Az utolsó csók alkotóinak korábbi híres műve, a Jekyll&Hyde is mozifilmként lesz látható.

A mű, amely R. L. Stevenson Dr. Jekyll és Mr. Hyde különös esete c. novellájának adaptációja, 1989-ben pattant ki két fiatalember, Steve Cuden és Frank Wildhorn fejéből. Amikor 1990-ben megszületett az első hanganyag, kevés sikerrel kecsegtetett, hiába olyan nagy név adta a dalszövegeket, mint Leslie Bricusse. Ám mire 1997-ben a Broadwayen bemutatták, csodás átalakuláson ment át, és nem kevés díjat besöpörve 13 évig állt színpadon. Habár ott végül lekerült a színről, több, mint száz másik színház játssza a horror-musicalt - itthon a világon harmadikként mutatta be a Musical Színház.

A darabot kezdettől érdeklődés kísérte, hiszen thrillert zenésen megalkotni nem könnyű - ám Stevenson rövid, egyszerű (ám hátborzongató) történetéből összeállt a fülbemászó dallamokkal fűszerezett, cselekményileg kibővített verzió.
A röpke hetven oldalból újraalkották a mindig aktuális témát az emberi kettősségről, az emberekben lévő dualitás azóta foglalkoztatja a lélek kutatóit (és mindenki mást is), mióta csak tudnak róla.
Az ördögi történetben Dr. Henry Jekyll jóhírű orvos, aki feltalál egy szérumot, amellyel segíthetne az elmebetegeken. Mivel az ottani kórház testülete elutasítja a kísérleti alany használatát, Jekyll kénytelen magán tesztelni orvosságát - ám a formula hatására előtör a mélyből a gyilkos énje, Mr. Edward Hyde, aki nem fél sem istent, sem embert…

Az ötlet, hogy más musicalekhez hasonlóan ebből is film legyen, még az elején tart - nem volt meghallgatás, semmi elképzelés nincs a szereposztásról, a helyszínekről, a bemutató várható időpontjáról, nem tudni, mely dalok lesznek benne vagy maradnak ki.
Egy biztosnak tűnik: a hazai rajongók szerencsésen jártak, hiszen mire a film ideér, a Musical Színház hosszabb szünet után idén ősztől ismét repertoárján tartja a horror-musicalt.

Rachel

[2006.06.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még