2024. március 29. | péntek | Auguszta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Adj Orfeum-élményt ajándékba!
Bővebb információ
Kapcsolódó cikkek
Időjárás-előrejelzés: ez várható 2014. augusztus 20-án
Augusztus 20-i programok 2014: ünnepi rendezvények országszerte
Ünnepi tűzijáték 2014. augusztus 20-án Budapesten: infok itt
Kapcsolatok
Farkas Gábor "Gábriel"
Orfeum, a pesti mulató
Kapcsolódó események
Farkas Gábor Gábriel - dupla karácsonyi koncert
[2013. december 23.
hétfő 17:00]
Farkas Gábor Gábriel - dupla karácsonyi koncert
[2013. december 23.
hétfő 21:00]

2014. augusztus 20: közlekedési korlátozások Budapesten

Nemzeti ünnepünkön, és az azt megelőző napon, azaz augusztus 19-én, kedden és 20-án, szerdán változások lépnek életbe a tömegközlekedésben, a közutakon és a Duna-hidakon egyaránt. - tájékoztat a BKK.

Augusztus 19-én a programok és az előkészületek miatt, augusztus 20-án pedig az ünnepi programok – a katonai tiszteletadás, az ünnepi szentmise, a Szent Jobb Körmenet, az ünnepi tűzijáték – idején számos közösségi közlekedési járat halad majd terelt útvonalon. Az egész napos, valamint késő esti rendezvények megközelítésére a budai és pesti, főútvonalakat, hidakat is érintő lezárások miatt a közösségi közlekedési járatok igénybevételét kérjük mindenkitől az egyéni autós közlekedés helyett, személygépkocsival ugyanis a belvárost megközelíteni, illetve ott megállni szinte lehetetlen lesz! A

metrókat, héveket, villamosokat és a belváros irányába közlekedő autóbuszokat 20-án, jellemzően 18 órától a tűzijátékhoz látogatok kényelmes és biztonságos utazása érdekében sűrítjük. A tűzijáték után, jellemzően 21:30 és 22:30 között a metrókat, héveket, villamosokat és a belvárosból közlekedő autóbuszokat szintén sűrítve közlekedtetjük. Részletes információk a www.bkk.hu/augusztus20 oldalon és a BKK Facebook-oldalán találhatók.

Ajánlott útvonalak és megközelítési lehetőségek programok és helyszínek szerint

2014. augusztus 19-én (kedden) és 20-án (szerdán) számos rendezvényt tartanak Budapesten a nemzeti ünnep alkalmából. A programokról a http://augusztus20.kormany.hu oldalon lehet tájékozódni. A Budai Várban idén is megrendezik a Mesterségek Ünnepét, a budai rakpart a Bem József tér és az Erzsébet híd között pedig Gasztrosétánnyá alakul mindkét napra, ahol különböző népművészeti programok, játékok is várják az érdeklődőket. A Kossuth Lajos téren szerdán délelőtt a hagyományos tisztavatásra kerül sor, délután és koraeste pedig a Szent Jobb körmenet halad szokásos, Szent István Bazilika–Széchenyi István tér–Szent István Bazilika útvonalán, majd 21:00-tól a Duna-parton, a Margit híd és az Erzsébet híd közötti területen kerül sor a tűzijátékra.

Mesterségek ünnepe a Budai Várban (augusztus 16-20.)

2014. augusztus 20-áig, (szerdáig) az I. kerületi Budavári Palotában tartják a 28. Mesterségek Ünnepét. A várhatóan jelentős számú érdeklődőt vonzó rendezvény megközelítését rendkívüli járatsűrítésekkel könnyítjük. Nemcsak sűrűbben járnak majd a 16-os buszcsalád járatai, de 216-os jelzéssel rendkívüli autóbuszjáratot is indítunk a Belvárosból a Dísz térre. További részletekethonlapunkon lehet olvasni.

Gasztrosétány a budai rakparton (augusztus 19-20.)

A budai rakparton a Bem József tér és az Erzsébet híd között augusztus 19-én (kedden) és 20-án (szerdán) Gasztrosétány és népműveszeti programok, játékok várják a látogatókat, amely miatt lezárják a Bem rakpartot, a Csalogány utca egy szakaszát, a Lánchidat, az Alagutat, a Clark Ádám teret valamint a Fő utca egy szakaszát is.

Családi programok a Clark Ádám téren (augusztus 20.)

Családi programok várják az ünnep résztvevőit augusztus 20-án (szerdán) a Clark Ádám téren délelőtt 10:00-től 22:00-ig. A Clark Ádám tér megközelítésére a 19-es, 41-es villamosokat ajánljuk. A Clark Ádám tér gyalogosan a Széchenyi tér felől a Lánchídon át vagy a Döbrentei tér felől érhető el.

Katonai tiszteletadás és tisztavatás a Kossuth Lajos téren (augusztus 20.)

Idén a felújított Kossuth Lajos téren tartják a Magyar Honvédség legkiemelkedőbb és leglátványosabb eseményét, a tisztavatást. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem újonnan végzett honvédtiszt-jelöltjei az állami vezetők, a szülők, a hozzátartozók és az egész ország nyilvánossága előtt teszik le a tiszti esküt augusztus 20-án 8:30-kor.

Ünnepi szentmise és Szent Jobb Körmenet a Bazilikában és környékén (augusztus 20.)

Augusztus 20-án délután 17 órától kezdődik az ünnepi szentmise a Szent István Bazilikában, amelyet a hagyományos Szent Jobb Körmenet felvonulása követ a Szent István Bazilika–József Attila utca–Széchenyi István tér–Akadémia utca–Arany János utca–Szent István Bazilika útvonalon. Az egyházi esemény idejére a felvonulás útvonalát lezárják. Hazánk egyik legszebb és legjelentősebb egyházi programja a legegyszerűbben metróval közelíthető meg, egyaránt 3-5 perces sétával az M1-es metró Bajcsy-Zsilinszky út, illetve az M3-as metró Arany János utca megállójából, illetve a Deák Ferenc tér metróállomásáról.

Ünnepi tűzijáték a Duna-parton (augusztus 20.)

Az ünnepi tűzijáték este 21:00-kor kezdődik és 21:30-ig tart, s annak idejére, illetve az azt megelőző és követő néhány órában mind a budai, mind a pesti belváros Dunához közel eső területeit, lezárják a közúti forgalom elől. Az ünnepi attrakció megtekintésre kiszemelt helyszín megközelítésére elsősorban a metrókat, a belvárosi csomópontokból a gyalogos megközelítést javasoljuk. A lezárások miatt számos járatunk módosított útvonalon közlekedik, ezért kérjük, hogy elindulás előtt feltétlenül tájékozódjanak az eljutási lehetőségekről.

A BKK jegy- és bérletpénztárai augusztus 19-én (kedden) a hétköznapi, 20-án (szerdán) a vasárnapi nyitva tartás szerint várják ügyfeleinket.

Az augusztus 19-20-ai közlekedési változásokról, korlátozásokról bővebben honlapunkon awww.bkk.hu/augusztus20 oldalon olvashatnak, ahol a tömegközlekedési járatok menetrendjében történő változások, korlátozások is megismerhetőek. Kérjük, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak járataink közlekedéséről. A közúti lezárásokról, forgalomkorlátozásokról a rendőrség dönt, ezért a járatok terelésével kapcsolatban a változtatás jogát fenntartjuk.

Az augusztus 19-20-ai közlekedési változások részletesen

Közúti forgalomkorlátozások

Augusztus 19-én (kedden) éjféltől 21-én, csütörtökön a hajnali órákig lezárják

  • a Bem rakpartot a Halász utca és a Bem József tér között;
  • a Csalogány utcát a Fő utca és a Bem rakpart között;
  • a Széchenyi Lánchidat;
  • az Alagutat;
  • a Clark Ádám teret;
  • a Lánchíd utcát;
  • a Fő utcát a Halász utca és a Clark Ádám tér között, valamint
  • a Hunyadi János utat.

Augusztus 19-én (kedden) 17 órától 21-én (csütörtökön) az első járatok indulásáig a zászlófelvonás és a tisztavatás miatt lezárják a Kossuth Lajos teret.

Augusztus 20-án (szerdán) a Szent Jobb körmenet miatt délután 17:00-tól 19:00-ig az V. kerületben lezárják a Szent István Bazilika–József Attila utca–Széchenyi István tér–Akadémia utca–Arany János utca–Szent István Bazilika útvonalat.

Augusztus 20-án, szerdán a tűzijáték miatt

  • kb. 18:00-tól este kb. 23:00-ig lezárják Budán a Petőfi híd–Irinyi József utca–Karinthy Frigyes út–Móricz Zsigmond körtér–Villányi út–Alkotás utca–Vérmező–Margit körút–Bem József utca–Tölgyfa utca–Margit híd által határolt részt a Dunáig,
  • az Árpád fejedelem útját és a Budai alsó rakpartot az Üstökös utcától,
  • kb. 20 órától a már augusztus 19-étől lezárt Széchenyi Lánchíd mellett az Erzsébet hidat, és a Szent Gellért rakpartot is lezárják várhatóan 22:30-ig.

A BKK járatait a nézők létszámától függően, csak hatósági zárás esetén érinti a korlátozás.

Változások, sűrítések és korlátozások a tömegközlekedésben

M2-es metró

A rendezvényeken résztvevők létszámának függvényében a rendőrség lezárhatja az M2-es metró Batthyány tér és a Kossuth Lajos tér állomásait.

D13-as hajó

A D13-as hajó augusztus 20-án (szerdán) 19 órától nem közlekedik.

2-es villamos

A 2-es villamos augusztus 19-én (kedden) 17 órától augusztus 20-a (szerda) kb. 17 óráig rövidített útvonalon, a Kossuth Lajos térig közlekednek. A Kossuth Lajos tér M, Országház, látogatóközpont és a Jászai Mari tér megálló kimarad.

A 2-es villamos augusztus 20-án (szerdán) 17 órától az utolsó járat indulásáig továbbra is rövidített útvonalon, csak a Közvágóhíd H és a Boráros tér H megálló között közlekedik, a tűzijáték előkészítő munkálatai miatt, a tűzijáték előtt 4 percenként, utána 3 percenként. A Zsil utca, a Fővám tér, a Március 15. tér, a Vígadó tér, az Eötvös tér, a Széchenyi István tér, a Kossuth Lajos tér M, az Országház, látogatóközpont és a Jászai Mari tér megállóhely kimarad.

4-es és 6-os villamos

A rendezvényeken résztvevők létszámának függvényében a rendőrség lezárhatja a Margit hidat, illetve a Petőfi hidat augusztus 20-án (szerdán) este. Ez esetben a 4-es és a 6-os villamos rövidített útvonalon, az Oktogon M és a dél-budai végállomások között, illetve az Oktogon M és a Corvin-negyed M megálló között közlekedik, a tűzijáték idején, illetve előtte és utána 3 percenként.

18-as, 19-es, 41-es villamos

Augusztus 19-én (kedden) az első járat indulásától várhatóan augusztus 20-án (szerda) 17 óráig a 19-es és a 41-es villamos rövidített útvonalon közlekedik a dél-budai végállomások és Clark Ádám tér között. A villamos nem érinti a Halász utca és a Batthyány tér M+H megállóhelyet, a kimaradó szakasz, a közúti zárások miatt nem pótolható.

Augusztus 20-án (szerdán) 17 órától az utolsó indulásig a villamosok módosított útvonalon, a dél-budai végállomások és a Széll Kálmán tér M megálló között közlekednek. A Döbrentei tér, a Clark Ádám tér, a Halász utca és a Batthyány tér M+H megállóhelyek kimaradnak.

A rendezvényeken résztvevők létszámának függvényében a rendőrség lezárhatja a Szent Gellért rakpartot augusztus 20-án (szerdán) este. Ez esetben a 18-as, 19-es és a 41-es villamos rövidített útvonalon, a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér M megálló között közlekednek.

A villamosok a tűzijáték előtt 10-15 percenként, utána 10 percenként közlekednek.

47-es, 49-es villamos

A rendezvényeken résztvevők létszámának függvényében a rendőrség lezárhatja a Szabadság hidat augusztus 20-án (szerdán) este. Ez esetben a 47-es és a 49-es villamos rövidített útvonalon, a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér M megálló között közlekedik. A villamosok a tűzijáték idején, illetve előtte és utána 7-10 percenként közlekedik.

5-ös, 8-as, 8A, 112-es, 178-as busz

Augusztus 20-án (szerdán) az Erzsébet híd lezárása esetén várhatóan 18:30-tól 22:30-ig módosított útvonalon közlekedik az 5-ös, a 8-as, a 8A, a 112-es és a 178-as busz. Az 5-ös busz a tűzijáték előtt 10 percenként, utána 7-8 percenként közlekedik.

7-es, 107-es busz

A 7-es és a 107-es busz augusztus 20-án (szerdán) az Erzsébet híd lezárása esetén várhatóan 18:30-tól kb. 22:30-ig a Szabadság hídon át közlekedik az Astoria–Múzeum körút–Kálvin tér M–Vámház körút–Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér M módosított útvonalon. A járatok mindkét irányban megállnak a Kálvin tér M és a Fővám tér M metró- illetve, villamospótló autóbusz megállóhelyeken. A 7-es és a 107-es busz a tűzijáték előtt 7-8 percenként, utána 6 percenként közlekedik.

A rendezvényeken résztvevők létszámának függvényében a rendőrség lezárhatja a Szabadság hidat augusztus 20-án (szerdán) este. Ez esetben a buszok megosztva közlekednek a budai végállomások és a Móricz Zsigmond körtér M között, illetve a pesti végállomások és a Deák Ferenc tér M megálló között.

9-es busz

A 9-es autóbusz augusztus 20-án (szerdán) 14 órától 20 óráig  nem áll meg Kőbánya vasútállomás irányába a Szent István Bazilika megállóhelyen a Szent Jobb körmenet miatt.

A rendezvényeken résztvevők létszámának függvényében a rendőrség lezárhatja a Margit hidat augusztus 20-án (szerdán) este. Ez esetben a 9-es autóbusz megosztva közlekedik Óbuda, Bogdáni út és Margit híd, budai hídfő H, valamint Kőbánya alsó vá. és a Nyugati pályaudvar M megálló között.

A 9-es busz a tűzijáték előtt 4-5 percenként, utána 4 perceként közlekedik.

11-es és 111-es busz

Augusztus 19-én (kedden) az első járatindulástól augusztus 20-án (szerdán) kb. 17:30-ig, a 11-es és a 111-es (augusztus 19-én) autóbuszok módosított útvonalon közlekednek. A járatok a Batthyány tér M+H végállomásról a Fő utcán, majd a Csalogány utcán járnak. A módosított útvonalon megálló nem marad ki.

A 11-es busz augusztus 20-án (szerdán) 17:30-tól az utolsó járatig a Batthyány tér M+H végállomás helyett a Széll Kálmán tér M-re, módosított útvonalon közlekedik a Batthyány tér M+H helyett a Fazekas utca–Csalogány utca–Széna tér útvonalon a Széll Kálmán tér M végállomáshoz. Innen a Széna tér–Hattyú utca–Fazekas utca–Horvát utca megálló felé haladva tér vissza eredeti útvonalára. Kimarad a Batthyány tér M+H végállomás. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:

  • Széna tér: a 39-es busz megállója;
  • Széll Kálmán tér M leszállóhely: a 39-es busz megállója;
  • Széll Kálmán tér M felszállóhely: a 4-es és a 6-os villamospótló autóbusz felszállóhelye;
  • Széna tér: a 39-es busz megállója.

15-ös, 115-ös busz

Augusztus 20-án (szerdán) 15 órától az utolsó járatig módosított útvonalon közlekedik a 15-ös és a 115-ös autóbusz.

A 15-ös és a 115-ös busz Árpád híd M felé a Kálvin tér–Múzeum körút–Károly körút–Deák Ferenc tér M– Bajcsy-Zsilinszky út–Podmaniczky utca–Teréz körút–Nyugati tér M–Szent István körút–Hegedűs Gyula utca útvonalon halad. Kimarad a Kálvin tér M, a Ferenciek tere M, a Szervita tér, az Erzsébet tér, a Hercegprímás utca, a Hold utca, a Kossuth Lajos tér M, a Batthyány-örökmécses és a Markó utca megálló. Ideiglenes megállóhelyek:

  • Kálvin tér M: a 9-es autóbusz megállóhelye;
  • Astoria M: a 9-es busz, 47-es, 49-es villamosok megállóhelye;
  • Deák Ferenc tér M: a 9-es autóbusz megállóhelye;
  • Szent István Bazilika: a 9-es autóbusz megállóhelye;
  • Arany János utca M: a 9-es autóbusz megállóhelye;
  • Báthory utca: a 9-es autóbusz és 72-es, 73-as troli megállóhelye;
  • Nyugati pályaudvar M: a 9-es autóbusz megállóhelye.

A 15-ös és a 115-ös busz a Boráros tér H felé a Szent István körút–Nyugati tér M–Teréz körút–Podmaniczky utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér M–Károly körút–Múzeum körút–Kálvin tér M–Üllői út útvonalon halad. Kimarad a Szent István körút, a Markó utca, a Kossuth Lajos tér M, a Széchenyi utca, a Zrínyi utca, a Szende Pál utca, a Petőfi tér, a Március 15. tér és a Fővám tér M megálló. Ideiglenes megállóhelyek:

  • Nyugati pályaudvar M: a 9-es autóbusz megállóhelye;
  • Báthory utca: a 9-es autóbusz és 72-es, 73-as troli megállóhelye;
  • Arany János utca M: a 9-es autóbusz megállóhelye;
  • Szent István Bazilika: a 9-es autóbusz megállóhelye (15-20 óra között nem áll meg);
  • Deák Ferenc tér M: a 9-es autóbusz megállóhelye;
  • Astoria M: a 9-es busz, 47-es, 49-es villamosok megállóhelye.

16-os busz

Augusztus 19-én (kedden) egész nap és 20-án (szerdán) az első járat indulásától várhatóan 19 óráig terelve közlekedik a 16-os busz a Deák Ferenc tér M felé a Széll Kálmán tér M–Várfok utca–Ostrom utca–Bécsi kapu tér–Nándor utca–Kapisztrán tér–Országház utca–Szentháromság tér–Tárnok utca–Dísz tér–Palota út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Március 15. tér–Jane Haining rakpart–Eötvös tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky ú– Deák Ferenc tér M útvonalon. A Krisztina tér, a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér megállóhely kimarad.

Megállóhelyek és ideiglenes megállóhelyek:

  • Széll Kálmán tér M;
  • Mátray utca;
  • Bécsi kapu tér;
  • Kapisztrán tér;
  • Szentháromság tér;
  • Dísz tér;
  • Palota út, gyorslift;
  • Dózsa György tér;
  • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Döbrentei tér: az 5-ös, 86-os, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Március 15. tér: a 8-as és 112-es autóbuszok megállóhelye;
  • Eötvös tér: a 2-es villamospótló autóbusz megállóhelye;
  • József nádor tér;
  • Deák Ferenc tér M.

A 16-os busz a Széll Kálmán tér M felé a Deák Ferenc tér M–Erzsébet tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér M–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Szarvas tér–Attila út–Dózsa György tér–Palota út–Dísz tér–Tárnok utca–Szentháromság tér–Hess András tér–Fortuna utca–Bécsi kapu tér–Ostrom utca–Várfok utca–Széll Kálmán tér M ideiglenes útvonalon halad.

Megállóhelyek és ideiglenes megállóhelyek:

  • Deák Ferenc tér M: a 16-os buszok végállomása;
  • Deák Ferenc tér M: a 9-es busz Kőbánya irányú megállóhelye;
  • Ferenciek tere M: a 7-es buszcsalád megállóhelye;
  • Döbrentei tér: a 8-as és 112-es autóbuszok megállóhelye;
  • Szarvas tér: az 5-ös, 178-as utóbuszok megállóhelye;
  • Palota út, gyorslift: ideiglenes megálló a Palota úton a gyorsliftnél, a gyalogátkelőhely után 20 méterre;
  • Dísz tér;
  • Szentháromság tér;
  • Mátray utca;
  • Széll Kálmán tér M.

17-es, 160-as, 260-as, 260A

Augusztus 19-én (kedden) és augusztus 20-án (szerdán) kb. 17.30 óráig Óbuda felé módosított útvonalon közlekedik a 17-es, a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz a Csalogány utca és a Bem rakpart lezárása miatt. A járatok a Batthyány tér M+H–Fő utca–Csalogány utca–Fazekas–Horvát utca–Bem József utca–Bem József tér–Bem rakpart útvonalon járnak, megállóhelyet nem hagynak ki. Az autóbuszok megállnak a 11-es és a 111-es busz Fazekas utca és Horvát utca elnevezésű megállóhelyén.

Augusztus 20-án (szerdán) 17:30-tól az utolsó járatig az Árpád fejedelem útja –Üstökös utca Frankel Leó út–Vidra utca–Germanus Gyula park–Üstökös utca–Árpád fejedelem útja útvonalon közlekedik 17-es, a 160-as, a 260-as és a 260A autóbusz. A buszok ideiglenesen megállnak a Margit híd, budai hídfő H megállóhelyen, a 9-es autóbuszok megállójában.

26-os busz

A rendezvényeken résztvevők létszámának függvényében a rendőrség lezárhatja a Margit hidat augusztus 20-án (szerdán) este Ez esetben a 26-os busz nem érinti a Margitsziget/Margit híd, a Margit híd, budai hídfő H, a Jászai Mari tér és a Nyugati pályaudvar M megállót.

27-es busz

A 27-es busz augusztus 20-án (szerdán) várhatóan 16:00-tól az utolsó járatindulásig a Sánc utca irányában módosított útvonalon – a Mihály utcai szakaszt kihagyva – a Somlói út–Alsóhegy utca–Hegyalja út–Sánc utca végállomás módosított útvonalon közlekedik, így a Szirtes út megállóhelyet nem érinti.

39-es busz

Augusztus 19-én (kedden) az első járatindulástól 20-án (szerdán) kb. 17:30-ig, a 39-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik a 39-es busz. A járat a Batthyány tér M+H végállomásról a Fő utcán, majd a Csalogány utcán jár. A módosított útvonalon megálló nem marad ki.

Augusztus 20-án (szerdán) 17:30-tól az utolsó járatig rövidített útvonalon, Goldmark Károly utca és Széll Kálmán tér M között közlekedik. A fenti időszakban a busz nem érinti a Széll Kálmán tér M és a Batthyány tér M+H közötti megállókat.

86-os busz

Augusztus 19-én (kedden) és 20-án (szerdán) a Széll Kálmán tér M érintésével mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik a 86-os busz.

A busz Újbuda, Függetlenségi park felé a Fő utca–Csalogány utca–Széna tér–Széll Kálmán tér M–Krisztina körút–Attila út útvonalon halad. Kimarad a Batthyány tér M+H, a Szilágyi Dezső tér, a Clark Ádám tér és a Szarvas tér megállóhely. Ideiglenes megállóhelyek:

  • Csalogány utca: ideiglenes megállóhely a Fő utca és a Csalogány utca kereszteződősénél;
  • Széll Kálmán tér M: a 39-es autóbuszok megállóhelye;
  • Széll Kálmán tér M: az 5-ös és a 39-es autóbuszok megállóhelye;
  • Körmöci utca: 5-ös autóbuszok megállóhelye;
  • Korlát utca: 5-ös autóbuszok megállóhelye;
  • Mikó utca: 5-ös autóbuszok megállóhelye.

A busz Óbuda, Bogdáni út felé az Attila út–Vérmező út–Margit körút–Bem József utca–Bem József tér–Bem rakpart útvonalon közlekedik. Kimarad a Clark Ádám tér, Halász utca, Batthyány tér M+H megállóhely. Ideiglenes megállóhelyek:

  • Dózsa György tér: az 5-ös ás a 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Alagút utca: az 5-ös autóbuszok megállóhelye;
  • Korlát utca: az 5-ös autóbuszok megállóhelye;
  • Körmöci utca: az 5-ös autóbuszok megállóhelye;
  • Széll Kálmán tér M: a 39-es autóbuszok megállója a Vérmező úton;
  • Széna tér: a 960-as autóbusz megállóhelye;
  • Mechwart liget: a 960-as autóbusz megállóhelye.

A rendezvényeken résztvevők létszámának függvényében a rendőrség lezárhatja a Margit hidat és korlátozza a Margit körút forgalmát augusztus 20-án (szerdán) este Ez esetben a 86-as autóbusz megosztva közlekedik az Óbuda, Bogdáni út és a Margit híd, budai hídfő H megálló, valamint Újbuda, Függetlenségi park és az Újbuda-központ M megálló között.

91-es, 291-es busz

A rendezvényeken résztvevők létszámának függvényében a rendőrség lezárhatja a Margit hidat augusztus 20-án (szerdán) este. Ez esetben a 91-es ás a 291-es buszok rövidített útvonalon, Széll Kálmán tér M, illetve Zugliget (Libegő) és a Margit körút között közlekedik. Kimarad a Margit híd, budai hídfő H, a Jászai Mari tér és a Nyugati pályaudvar M megálló.

191-es busz

A rendezvényeken résztvevők létszámának függvényében a rendőrség lezárhatja a Margit hidat augusztus 20-án (szerdán) este. Ez esetben a 191-es busz módosított útvonalon, a Sarolta utca és a Széll Kálmán tér M között közlekedik. A járat nem érinti a Margit híd, budai hídfő H, a Jászai Mari tér és a Nyugati pályaudvar M megállót.

105-ös busz

Augusztus 19-én (kedden) az első járatindulástól augusztus 20-án (szerdán) 12 óráig mindkét irányba módosított útvonalon jár a 105-ös busz.

A busz az Apor Vilmos tér irányában az Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér M–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere M– Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Szarvas tér–Attila út–Alagút utca módosított útvonalon közlekedik. A Deák Ferenc tér M, a Hild tér, a Széchenyi István tér és a Clark Ádám tér megálló kimarad. A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:

  • Deák Ferenc tér M: a 9-es busz megállója;
  • Ferenciek tere M: a 7-s buszcsalád megállója;
  • Döbrentei tér: a 8-as, 112-es busz megállója;
  • Szarvas tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója;
  • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója.

A busz a Gyöngyösi utca M irányában az Alagút utcától az Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Március 15. tér–Jane Haining rakpart–Eötvös tér–József Attila utca–Andrássy út útvonalon közlekedik. A Krisztina tér, a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér megálló kimarad.

A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:

  • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Döbrentei tér: az 5-ös, 86-os, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Március 15. tér: a 8-as és 112-es autóbuszok megállóhelye;
  • Eötvös tér: a 2-es villamospótló autóbusz megállóhelye.

Augusztus 20-án (szerdán) várhatóan 12 órától az Március 15. tér–Belgrád rakpart–Jane Haining rakpart hatósági zárása miatt a Gyöngyösi utca M felé az autóbuszok terelt útvonalon közlekednek az Alagút utcától az Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Szabad sajtó utca–Ferenciek tere M–Kossuth Lajos utca–Rákóczi út–Uránia–Rákóczi út–Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út útvonalon.

A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:

  • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Döbrentei tér: az 5-ös, 86-os, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Ferenciek tere M: 7-es buszcsalád megállóhelye;
  • Astoria M: 7-es buszcsalád megállóhelye;
  • Uránia: 7-es buszcsalád megállóhelye;
  • Astoria M: 7-es buszcsalád megállóhelye;
  • Deák Ferenc tér M: 9-es autóbusz megállóhelye.

Augusztus 20-án (szerdán) 18:30-tól az Erzsébet híd lezárása esetén megosztva közlekedik a Gyöngyösi utca M és a Deák Ferenc tér M megálló között, illetve Apor Vilmos tér és a Széll Kálmán tér M között. A Hild tér, József nádor tér, Széchenyi István tér, Clark Ádám tér megálló kimarad.

216-os busz

Augusztus 19-én (kedden) egész nap és 20-án (szerdán) 9 órától várhatóan 23 óráig 216-os járatszámmal rendkívüli autóbuszjárat közlekedik a Deák Ferenc tér M és a Dísz tér között.

A busz a Dísz tér felé a Deák Ferenc tér M–Erzsébet tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Szarvas tér–Attila út–Dózsa György tér–Palota út–Dísz tér útvonalon halad. Kimarad a Hild tér, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér és a Donáti utca megállóhely.

Megállóhelyek és ideiglenes megállóhelyek:

  • Deák Ferenc tér M: a 16-os buszok végállomása;
  • Deák Ferenc tér M: a 9-es busz Kőbánya irányú megállóhelye;
  • Ferenciek tere M: a 7-es buszcsalád megállóhelye;
  • Döbrentei tér: a 8-as és 112-es autóbuszok megállóhelye;
  • Szarvas tér: az 5-ös, 178-as utóbuszok megállóhelye;
  • Palota út, gyorslift: ideiglenes megálló a Palota úton a gyorsliftnél, a gyalogátkelőhely után 20 méterre;
  • Dísz tér: a 16-os buszok Széll Kálmán tér M irányú megállóhelye.

A busz a Deák Ferenc tér M felé a Dísz tér–Palota út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Március 15. tér–Jane Haining rakpart–Eötvös tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér M útvonalon halad. A Krisztina tér, a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér, a József nádor tér és a Deák Ferenc tér M megálló kimarad.

Megállóhelyek és ideiglenes megállóhelyek:

  • Dísz tér: a 16-os buszok Deák Ferenc tér M irányú megállóhelye;
  • Palota út, gyorslift;
  • Dózsa György tér;
  • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Döbrentei tér: az 5-ös, 86-os, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Március 15. tér: a 8-as és 112-es autóbuszok megállóhelye;
  • Eötvös tér: a 2-es villamospótló autóbusz megállóhelye;
  • József nádor tér;
  • Deák Ferenc tér M.

Augusztus 20-án (szerdán) az Erzsébet híd lezárása esetén a 216-os busz nem közlekedik. Ez esetben a Belváros irányába a Dísz térről a Széll Kálmán tér M felé az 1-2 percenként közlekedő 16A buszot ajánljuk.

916-os busz

Augusztus 18-án (hétfő) éjszaka az első járat indulásától augusztus 21-én (szerda) reggelig mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik a 916-os busz.

A busz az Uránia és a Deák Ferenc tér M felé a Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Szabad sajtó út–Ferenciek tere M–Kossuth Lajos utca–Rákóczi út–Uránia útvonalon halad. A Krisztina tér, a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér, a József nádor tér, és a Deák Ferenc tér M megállóhely kimarad.

Ideiglenes megállóhelyek:

  • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Döbrentei tér: az 5-ös, 86-os, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Ferenciek tere M: a 7-es buszcsalád megállóhelye.

A busz a Széll Kálmán tér M felé az Uránia–Rákóczi út–Károly körút–Deák Ferenc tér M–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere M–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Szarvas tér–Attila út–Dózsa György tér–Palota út–Dísz tér útvonalon halad. A Deák Ferenc tér M, a Hild tér, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér és a Donáti utca megállóhely kimarad. Ideiglenes megállóhelyek:

  • Deák Ferenc tér M: a 9-es busz Kőbánya irányú megállóhelye;
  • Ferenciek tere M: a 7-es buszcsalád megállóhelye;
  • Döbrentei tér: a 8-as és 112-es autóbuszok megállóhelye;
  • Szarvas tér: az 5-ös, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Palota út, gyorslift: ideiglenes megálló a Palota úton a gyorsliftnél, a gyalogátkelőhely után 20 méterre.

990-es busz

A 990-es busz augusztus 18-án (hétfőn) az első éjszakai járat indulásától augusztus 21-én (szerda) hajnalig módosított útvonalon közlekedik. A Normafa irányában az Astoria M–Kossuth Lajos utca–Ferenciek tere M–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Szarvas tér–Attila út–Krisztina körút–Széll Kálmán tér M útvonalon halad. A Deák Ferenc tér M, a Hild tér, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér, a Halász utca, a Batthyány tér M+H, a Fazekas utca, Széna tér megállóhely kimarad.

Ideiglenes megállóhelyek:

  • Ferenciek tere M: a 7-es buszcsalád megállóhelye;
  • Döbrentei tér: a 8-as és 112-es autóbuszok megállóhelye;
  • Szarvas tér: az 5-ös, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as autóbuszok megállóhelye;
  • Alagút utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye;
  • Korlát utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye;
  • Körmöci utca: az 5-ös autóbusz megállóhelye.

A 990-es busz Rákoskeresztúr irányába a Széll Kálmán tér M–Krisztina körút–Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Erzsébet híd–Szabad sajtó utca–Kossuth utca–Rákóczi út módosított útvonalon közlekedik. A Széna tér, a Mária tér, a Batthyány tér M+H, a Szilágyi Dezső tér, a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér, a József nádor tér, a Deák Ferenc tér M megálló kimarad.

A módosított útvonalon érintett ideiglenes megállók:

  • Széll Kálmán tér M (Csaba utca): az 5-ös, 39-es buszok megállója;
  • Körmöci utca: az 5-ös busz megállója;
  • Korlát utca: az 5-ös busz megállója;
  • Mikó utca: az 5-ös busz megállója;
  • Alagút utca: az 5-ös, 178-as buszok megállója;
  • Dózsa György tér: az 5-ös, 178-as buszok megállója;
  • Döbrentei tér: az 5-ös, 86-os, 178-as buszok megállója;
  • Ferenciek tere M: a 7-es buszcsalád megállóhelye.

Sűrítések

A metrókat, héveket, villamosokat és a belváros irányába közlekedő autóbuszokat 20-án, jellemzően 18 órától a tűzijátékhoz látogatok kényelmes és biztonságos utazása érdekében sűrítjük. A tűzijáték után, jellemzően 21:30 és 22:30 között a metrókat, héveket, villamosokat és a belvárosból közlekedő autóbuszokat szintén sűrítve közlekedtetjük az alábbiak szerint:

metrók

M1-es metró

  • A tűzijáték idején, illetve előtte és utána 1-2 percenként közlekedik.

M2-es metró

  • A tűzijáték idején, illetve előtte és utána 3 percenként közlekedik.

M3-as metró

  • A tűzijáték idején, illetve előtte és utána 3 percenként közlekedik.

M4-es metró

  • A tűzijáték idején, illetve előtte és utána 2-3 percenként közlekedik.

hévek

H5-ös hév

  • A tűzijáték előtt Batthyány tér és Szentendre között 20 percenként, a Batthyány tér és Békásmegyer között 10 percenként közlekedik.
  • A tűzijáték után a Batthyány tér és Szentendre között 10 percenként, a Batthyány tér és Békásmegyer között 5 percenként közlekedik.

H6-os hév

  • A tűzijáték idején, illetve előtte és utána Közvágóhíd és Ráckeve között 60 percenként, Közvágóhíd és Tököl között 30 percenként közlekedik.

H7-es hév

  • A Boráros tér és Csepel között a tűzijáték előtt 10 perceként, utána 6-7 percenként közlekedik.

H8-as hév

  • Normál vasárnapi menetrend szerint közlekedik.

H9-es hév

  • A tűzijáték előtt 60 percenként, utána 30 percenként közlekedik.

villamosok

2-es villamos

  • 17 óra után csak a Közvágóhíd H és a Boráros tér H megálló között közlekedik, a tűzijáték előtt 4 percenként, utána 3 percenként.

4-6-os villamos

  • A tűzijáték idején, illetve előtte és utána 3 percenként közlekedik.

14-es villamos

  • Egész nap 3 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A Lehel térről az utolsó szerelvény Káposztásmegyerre 23:44-kor, az Angyalföld kocsiszínhez 23:54-kor indul.

18-as villamos

  • A tűzijáték előtt 10-15 percenként, utána 10 percenként közlekedik.

19-es villamos

  • A tűzijáték előtt 15 percenként, utána 10 percenként közlekedik, a Batthyány tér M+H helyett a Széll Kálmán tér M végállomásra.

41-es villamos

  • A tűzijáték előtt 15 percenként, utána 10 percenként közlekedik, a Batthyány tér M+H helyett a Széll Kálmán M végállomásra.

47-es villamos

  • A tűzijáték idején, illetve előtte és utána 7-10 percenként közlekedik.

49-es villamos

  • A tűzijáték idején, illetve előtte és utána 7-8 percenként közlekedik.

50-es villamos

  • A tűzijáték előtt 7-8 percenként, utána 5 percenként közlekedik.

51-es villamos

  • A tűzijáték idején, illetve előtte és utána 7-8 percenként közlekedik. Az 51A villamos este nem közlekedik.

59-es villamos

  • A tűzijáték előtt 12 percenként, utána 10 percenként közlekedik. Az 59A este nem közlekedik.

61-es villamos

  • A tűzijáték előtt 5 percenként, utána 3 percenként közlekedik.

trolibuszok

70-es trolibusz

  • A tűzijáték előtt 7-8 percenként, utána 6-7 percenként közlekedik.

72-es trolibusz

  • A tűzijáték előtt 10 percenként, utána 7-8 percenként közlekedik.

74-es trolibusz

  • A tűzijáték előtt 5 percenként, utána 4 percenként közlekedik.

75-ös trolibusz

  • A tűzijáték előtt 10 percenként, utána 5 percenként közlekedik.

76-os trolibusz

  • A tűzijáték előtt 7-8 percenként, utána 5 percenként közlekedik.

77-es trolibusz

  • A tűzijáték 15 percenként, utána 10 percenként közlekedik.

78-as trolibusz

  • A tűzijáték előtt 7-8 percenként, utána 6-7 percenként közlekedik.

80-as trolibusz

  • A tűzijáték előtt 6 percenként, utána 5 percenként közlekedik. Keleti pályaudvar M és a Puskás Ferenc Stadion M megálló között pótlóbuszok közlekednek.

83-as trolibusz

  • A tűzijáték előtt 7-8 percenként, utána 4 percenként közlekedik.

autóbuszok

5-ös autóbusz

  • A tűzijáték előtt 10 percenként, utána 7-8 percenként közlekedik.

7-es autóbusz

A tűzijáték előtt 7-8 percenként, utána 6 percenként közlekedik.

7E autóbusz

  • A tűzijáték előtt 3-4 percenként, utána 3 percenként közlekedik.

9-es autóbusz

  • A tűzijáték előtt 4-5 percenként, utána 4 perceként közlekedik.

107-es autóbusz

  • A tűzijáték előtt 7-8 percenként, utána 6 percenként közlekedik.

[2014.08.19.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még