2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A három testőr weblapja
Kapcsolódó cikkek
Ki megy A 3 testőr musicalre?
Képgalériák
Képek a sajtótájékoztatóról
Kapcsolatok
Feke Pál
Földes Tamás
Szomor György
Berkes Gabriella
Détár Enikő
Keresztes Ildikó
Pflum Orsi (Pflum Orsolya)
Borbás Erika
Musical
Budapest Kongresszusi Központ

Megasztárok A három testőr musicalben

A három testőr történetét számtalan film, színdarab dolgozta már fel és a közönség érdeklődésével mindig összetalálkozott, mivel a történet dinamikája, a klasszikus regény ismertsége és a karakterek népszerűsége széles rétegeket vonz.

A három testőr ma is közel másfél évszázad után, izgalmas, megunhatatlan darab, amelyet most nem film, nem színdarab, hanem musical formájában láthat októbertől a Budapesti Kongresszusi Központban a közönség.

- A premierekre 2006 október 13-án, 14-én és 15-én kerül sor. Havonta egy alkalommal látható a darab Budapesten, a premier után országos turnéra indulnak, meghonosítva az utazó broadway- t Magyarországon. minden megyeszékhelyre ellátogatunk 2007 nyaráig - árulta el a Zene.hu-nak Halász Mariann, az esemény szervező cég ügyvezetője, majd hozzátette: - A darabot a 18 tagú Hungarian Musical Band játssza egy 18 tagú tánc – és énekkar kíséretében minden előadáson. Zenei világa modern, mégis hangulatában az adott kort is megidézi, akárcsak az előadás látványvilága, jelmezei, mozgása.
 
A musical cselekménye hűen követi Dumas regényének történetét. XIII. Lajos uralkodása alatt játszódik Franciaországban. Abban a korban, amikor egymást érik a cselszövések, amikor nyom nélkül tűnnek el udvaroncok, katonák, gazdag polgárok, mert keresztezték a mindenható Richelieu bíboros (Gazdag Tibor / Földes Tamás / Feke Pál) útjait.

Détár Enikő és Keresztes Ildikó is dalra fakad

Képek a sajtótájékoztatóról - KLIKK a képre!

A musical főszereplői, a híres Muskétások, a királyi testőrség három tagja – Athos (Szomor György / Varga Miklós / Tokaji Csaba), Porthos (Kálloy Molnár Péter / Gerner Csaba), Aramis (Magócs Ottó / Arany Tamás / Cservenák Vilmos) - és D'Artagnan lovag (Nagy Sándor / Magyar Bálint / Both Gábor) igazi jó barátok, akik esküvel fogadják, hogy tűzön-vízen keresztül szolgálják szeretett királynéjukat, Annát. Közben Richelieu fondorlatos módon meg akarja buktatni a királynét (Benkő Nóra / Berkes Gabriella / Pápai Erika / Pflum Orsi), de nem számol a négy lovaggal...

A történet kihagyhatatlan szereplői Rochfort, a félszemű bérenc (Rékasi Károly / Crespo Rodrigo / Laklóth Aladár), Constance, az ártatlan és szépséges hölgy, D’Artagnan szerelme (Füredi Niki / Nyáry Szilvi), valamint a gonosz Milady (Détár Enikő / Keresztes Ildikó / Borbás Erika). Buckingham herceget (Kautzky Armand / Rátóti Zoltán / Lux Ádám) alakítja, a király szerepében (Turek Miklós / Hajtó Aurél) színészeket láthatjuk.

Lakáj, D’artagnan apja a komédiást Jegercsik Csaba, Szatmári Attila és Farkas Gábor alakítják a női kórusban Haratik Edina, Réder Nóra, Vadász Alexa, Papp Orsolya, Nyári Darinka szerepelnek és Kiss Szilvia, míg férfi kórus tagjai Boda István, Kiss Szabolcs, Győri Csaba, Szrapkó Nándor és Lőrinc Levente.

- Bíró Zsolt -

[2006.07.12.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
brigucca 2007.06.16. 20:33 • [1]
Sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!! láttam ezt a darabot és nagyon nagyon megteccet de még a premier idején szöveget vagy esetleg ami még jobb számokat nem tud esetleg valaki küldeni?:) köszönöm brigi

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még