2024. április 27. | szombat | Zita nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A Völgy honlapja
Kapcsolódó cikkek
Hihetetlen, de igaz! Veszélyben a Művészetek Völgye rendezvényei
Kapcsolódó események
Művészetek Völgye
[2006. július 28. - augusztus 6. ]
Művészetek Völgye 2007
[2007. július 27. - augusztus 5. ]

Ismét pezsdül a Völgy

Évek óta kihagyhatatlan színfoltja a nyárnak a Veszprém megyei kisközségek által megszervezett Művészetek Völgye.

Idén hat településen zajlanak a Művészetek Völgye rendezvényei, hiszen egy esztendős önkéntes száműzetés után Öcs falu ismét a Völgy részeként várja az érdeklődőket. A gazdag programot lehetetlen felsorolni, (kézművesek, a magyarországi világörökség helyszíneit bemutató sorozat, színház, mobilfilm fesztivál....) de mivel lapunk profilja a zene, erre nem is akarunk vállalkozni. Inkább a különböző zenei jellegű eseményeket ajánljuk figyelmetekbe.

Jazz a Völgyben

A jazzprogramoknak – úgy mint az előző években is – Kapolcson a Malompart Vendéglő melletti szabadtéri színpad ad otthont. A neves magyar jazz zenészek mellett számos külföldi (orosz, izraeli, francia) kiválóság is bemutatkozik.
Olyan népszerű előadók lépnek a közönség elé, mint a Jazzpression, a Volkov Trió Oroszországból, Sárközi Lajos és Zenekara, Balázs Elemér Group, Eli Degibri Quartet Izraelből, Oláh Kálmán Sextet, Jazzticos Franciaországból, Hot Jazz Band, Pecek Trió, Pege Quartet, Error 3 Trió, László Attila Quintet, Szaniszló Richárd és zenekara, Szők Nikoletta és a Jazzclusive, Collective Quartet, Kaltenecker Trió, Szabó Dániel Trió, Dés László - Balázs Elemér Quartet: 'Contemporary Gregorian', Free Style Chamber Orcestra, After Crying.

Rock és alternatív Völgy

A Művészetek Völgye programjából összművészeti fesztivál lévén természetesen nem hiányozhatnak a rock- és alternatív koncertek sem. A Petőfi Csarnok – Monsotorapátiban, a sportpályán felállított - színpadán olyan népszerű zenekarok váltják egymást, mint a Quimby, a Kispál és a Borz, Török Ádám és a Mini, Tátrai Tibor és a Magyar Atom, Jamie Winchester, a Bikini, a KFT, a Hobo Blues Band, az Anima Sound System, a Balkán Fanatik és a Kistehén Tánczenekar. A Vigántpetendi Tókertben a Pesti Est szervezésében lép fel többek között a Neo, a Heaven Street Seven, a Másfél. A Bárka Színház programjában Pulán az Egy Kis Erzsi Zene, Boban Markovic, Taliándörögdön pedig Bárdos Deák Ági és a Kontroll, a Kampec Dolores, valamint Ferenczi György ad koncertet.

Zsidó zene a Völgyben

Augusztus 2-án és 3-án a taliandörögdi Lőtéren és az Új Iskolában „Émek Refáim” gyűjtőcímmel rendeznek porgramsorozatot, melynek keretében koncertekre, színházi előadásokra, filmvetítésekre és beszélgetésekre is sor kerül. A két nap folyamán fellép a Gólem Zsidó Színház, a Budapesti Zsidó Színkör, a Srayem, a Nigun, a HaGesher, az Udrub (MOR-SCG-H-ISR) és a Shaibate (ISR) együttes.

ÜtősVölgy és Muzsikás

Az eddigi sikerekre való tekintettel idén is folytatódik az Amadinda együttes Ütősvölgy elnevezésű programfolyama a Művészetek Völgyében. A családi hangversenysorozat minden nap a taliándörögdi Művelődési Házban kap otthont, melynek keretében ütőshangszerekkel, a ritmus kialakulásával és a ragtime korával ismerkedhetnek az érdeklődők. Emellett még több alkalommal a monostorapáti katolikus templomban is fellép a világhírű együttes.

A Muzsikás együttes is több helyszínen, több koncerttel jelentkezik a fesztivál ideje alatt. Öcsön a Kőfejtőben lépnek fel egy monstre program keretében, számos neves vendégművész közreműködésével, Szól a kakas című, máramarosi zsidó zenékből válogatott műsorukat Kapolcson, Zsoltár-népének-népdal című összeállításukat Vigántpetenden, Bartók-programjukat Monostorapátiban adják elő (közreműködik: Fehér Ernő zongora). Öcsön „két muzsikás”, Hamar Dániel és Sipos Mihály egy rendhagyó zenés sétára hívják a népzene híveit.

Világzene Öcsön

A népszerű öcsi Kőfejtőben ezúttal a világ- és népzene lel otthonra. A fesztivál ideje alatt többek között olyan előadók lépnek fel az egyedi hangulatú helyszínen, mint a Besh o droM, a Muzsikás, a Dresch Quartett, a Makám, Lajkó Félix, Balogh Kálmán, David Yengibarjan, Szalóki Ági, Palya Bea. A határon túlról érkezik a cseh Tara-Fuki, a vajdasági Rroma Art és a Gyass, a szerb Braca Teofilivici, vagy a sajátos torokéneklési hagyományokat őrző szibériai Huun-Hur Tu együttes. Augusztus 2-án és 3-án kerül sor a Csángó gálára, melynek keretében mintegy hatvan meghívott moldvai és gyimesi csángómagyar zenész és táncos mutatkozik be Gyimesfelsőlokról, Gyimesközéplokról, Gyimesbükkből, Klézséről, Lészpedről és Pusztináról.

SirOesh

[2006.07.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még