2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Operettszínház
Szegedi Szabadtéri Játékok
Kapcsolódó cikkek
Adagio
Kapcsolatok
Dolhai Attila
Szinetár Dóra
Janza Kata
Szabó P. Szilveszter
Kapcsolódó események
Szegedi Szabadtéri Játékok - Rómeó és Júlia
[2005. augusztus 12.
péntek 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Rómeó és Júlia
[2005. augusztus 13.
szombat 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Rómeó és Júlia
[2005. augusztus 14.
vasárnap 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Rómeó és Júlia
[2005. augusztus 18.
csütörtök 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Rómeó és Júlia
[2005. augusztus 19.
péntek 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Rómeó és Júlia
[2005. augusztus 20.
szombat 21:00]
Szegedi Szabadtéri Játékok - Rómeó és Júlia
[2005. augusztus 21.
vasárnap 21:00]

Megkezdődtek a Rómeó és Júlia próbái Szegeden

A Budapesti Operettszínház népszerű művészei hónapok óta izgalommal készülnek a Rómeó és Júlia című musical szegedi vendégjátékára. A tegnapi napon, 2005. augusztus 4-én délután elkezdődtek a produkció próbái a Dóm téren.

A musical története:
A francia zeneszerző és egyben szövegíró Gérard Presgurvic Rómeó és Júliája Párizs legnagyobb, sok ezer férőhelyes játszóhelyéről indult hódító útjára, s Európa számos országában, még a londoni West Enden is láthatta a közönség.
Shakespeare színművének története mindenki számára ismerős. Túlzás nélkül állítható, hogy a Rómeó és Júlia a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja.

Hazai sikerek
A Rómeó és Júlia musical változatát 2004. január 23-án mutatta be a Budapesti Operettszínház. Az előadás néhány hét alatt óriási siker lett, egyik dala 12 hétig vezette a rádiós slágerlistákat. Állandósultak a jegypénztár előtt kanyargó sorok a Nagymező utcában, s csak hat hónapra előre lehet jegyet váltani a produkcióra. Eddig 120 alkalommal, körülbelül 120.000 nézője volt a Kerényi Miklós Gábor igazgató által rendezett előadásnak.

A szegedi Rómeó és Júlia
A Budapesti Operettszínházban és most a Szegedi Szabadtéri Játékokon Kerényi Miklós Gábor korszerűen, de a darab eredeti hangulatát megtartva igyekszik megszólítani a közönséget, mindehhez felhasználva a modern színházi technika lehetőségeinek szinte teljes tárházát. A hatalmas kivetítők, intelligens lámpák, digitális trükkök, hang- és fény effektek teszik még élvezetesebbé a Rómeó és Júlia előadásait. A produkció monumentális díszlete pedig ízlésesen ötvözi a klasszikus építészeti elemeket és a modern anyagokat.
A budapesti előadás díszlete jócskán átalakult a Dóm térre, ugyanis a szegedi forgószínpad másfélszerese az Operettszínházban találhatónak, ezért minden díszletelemet közel másfél méterrel meg kellett nagyobbítani. Így új, nagyobb lépcsők, díszletfalak és természetesen új erkély is készült. Az előadás különlegessége lesz egy hatalmas mobil forgószínpad, illetve egy új kápolna is épült, Rómeó és Júlia házasságkötéséhez, valamint rengeteg pirotechnikai effektussal színesedik a produkció.
Természetesen a nagyszínpadra, a monumentális díszletek közé jóval több táncosra, énekesre és csoportos szereplőre lett szüksége Kerényi Miklós Gábornak és közvetlen alkotótársainak.

Duda Éva koreográfus, Rogács László a musical ensemble vezetője, Kéringer László karigazgató és Somogyi Szilárd szövegíró, és a rendező munkatársa hónapokkal ezelőtt meghallgatásokat tartottak Szegeden és Budapesten egyaránt. A produkció végül kiegészült 40 új csoportos szereplővel, 14 táncossal, 12 énekkarossal. Mellettük természetesen színre lép a Budapesti Operettszínház 20 tagú musical ensemble kara, a színház Pesti Broadway Stúdiójának 12 hallgatója, és a Tűzmadarak 6 tagja.

A produkció főszereplői a Budapesti Operettszínház szólistái.
A Szegedi Szabadtéri Játékokon az összes előadás főszerepeit Dolhai Attila (Rómeó), Szinetár Dóra (Júlia), Szabó P. Szilveszter (Tybalt), Janza Kata (Capulet-né), Németh Attila (Escalus, Verona hercege), Bereczki Zoltán (Mercutio), Csengeri Ottíla (Montague-né), Mészáros Árpád Zsolt (Benvolio), Náray Erika (Dajka), Földes Tamás (Lőrinc barát), Homonnay Zsolt (Paris) és Csuha Lajos (Capulet) alakítják majd.
A Rómeó és Júlia szegedi díszbemutatója 2005. augusztus 12-én este 21 órakor lesz a Dóm téren.
A premier utáni, további előadásnapok: 2005. augusztus 13., 14., 18., 19., 20., 21.
Esőnap: 2005. augusztus 15., 22.

A Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői a hatalmas érdeklődésre való tekintettel az augusztus 19-i illetve 20-i előadásra sétálójegyeket is értékesítenek. A speciális jegyekkel a látogatók a nézőtéren kívül, a Dóm téren elhelyezett kivetítő segítségével nézhetik az előadást.
A Rómeó és Júlia főszereplői 2005. augusztus 13-án este 18 órakor a Dóm téren, illetve augusztus 19-én 15 órakor a szegedi Fókusz Könyváruházban dedikálnak majd.

A Szegedi Szabadtéri Játékok és a Délmagyarország című napilap együttműködésének eredményeként a musical augusztus 18-19-20-i előadásain jótékonysági akció szervezésére kerül sor. E napokon a hat igazgatósági székre lehet majd licitálni, a kikiáltási ár 15,000 Ft. Az akció keretében befolyt összeget a szervezők a Szegedi Gyermekklinika „Szegedi gyermekszívek gyógyulásáért” Alapítványa javára ajánlják fel.

[2005.08.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még