2024. szeptember 21. | szombat | Máté, Mirella nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Music editor.hu

Hungarian Electronic Music Power! A lehetőség

A kezdők lehetősége; a tehetségkutatás jövőbeli formája látszik kirajzolódni ebben az új kezdeményezésben.

Évek óta foglalkoztat egy gondolat engem. Azt megértettem, hogy nyugatra a magyar piachoz szokott nagyságaink azért nem tudnak kijutni, mert a nyugat nem lát koncepciót a magyar énekesekben, zenekarokban. Természetesen pop és/vagy rock-zenekarokról vések. Ezt felfogtam, nem kell magyarázni többé. De azt valahogy nem tudtam ilyen könnyen - vagyis sehogysem - megmagyarázni magamnak - és másnak sem -, hogy az elektronikus zenéket készítők vajon miért nem tudják nagyobb számban képviselni hazánkat?!Technikai kérdés? Nem hiszem. Talán „csak” két dolog hiányzik: tapasztalat és lehetőség.

A minap valami fény gyúlt abban az alagútban, ahol az elektronikus zenékkel foglalkozók botorkálnak. A fényforrásról Boros Csabát kérdeztem.

- Mi is ez az új kezdeményezés?
- Megalapítottuk a Hungarian Electronic Music Power! (H.E.M.P.) névre hallgató projektet. Pár éves tárgyalás, és jelentős befektetések után ezzel együtt egy zenei kiadót is alapítottunk, ami az Arcitrading névre hallgat.

- Mi a projekt célja?
- A célunk, hogy felkutassuk hazánk legtehetségesebb elektronikus zene íróit! Kizárólag a Trance, House, Progressive stílusban jártas fiatal tehetségeket, művészeket (nem véletlen ez a megfogalmazás) keresünk, hogy lehetőséget tudjunk nekik adni munkáik közzétételéhez, ezzel is segítve, előremozdítva leendő pályafutásukat. Megjelenési lehetőséget biztosítunk, sorozatban megjelenő új, exkluzív válogatás albumainkon.
Előre meghatározott rendszerességgel jelennek meg az albumok, melyeken a kiválasztott  fiatal tehetséges művészek szerepelnek az általuk megírt dalokkal. Egy művész akár több dallal is szerepelhet egy kiadványon, ez kizárólag a beküldött pálya műveken múlik.
Fontos megjegyezni, hogy csak a különleges alkotások kerülnek kiválasztásra. Azok, melyek hangzásukban, érzetükben valamiféle egyediséget nyújtanak, és méltán képviselhetik az Hungarian Electronic Music Power!-t

- Magyarországon hol jelennek meg az albumok?
- Kiadványainkat az egész országban elérhetővé tesszük a szupermarketek polcain, kiskereskedőknél továbbá az  X-it boltokban is kaphatóak lesznek. Az X-it divatcég a legnagyobb támogatónk, és elhivatott szereplője lett ennek a projektnek.

- Milyen nemzetközi bemutatásra számíthatnak azok a tehetségek, akik felkerülnek egy-egy ilyen albumra?
- Jó a megérzésed, nem szeretnénk megállni az országhatároknál, de erről bővebben később nyilatkoznék, nem szeretnék a dolgok elejébe menni.

- Gondolom, azon kívül, hogy a tehetségek felkerülnek egy-egy albumra még nem ér véget a támogatásuk?
- A szerzőket nem kívánjuk megfosztani semmilyen trükkel, az őket megillető szerzői jogoktól. Minden tekintetben az Artisjus által meghatározott törvények alapján járunk el.

- Mikorra várható az első album megjelenése?
- Az első album már elkészült és karácsonyra kerül a boltok polcaira. Az X-it One-t előfutárnak szánjuk, sajátos és érdekes hangzásvilággal, de ez maradjon egyelőre titok. Ezt követően- megfelelő ütemezéssel- kerülnek ki a boltokba  a sorozat következő részei.

- Hogyan jelentkezhetnek a fiatalok, hogy bemutathassák dalaikat?
- A beküldendő DEMO-kat a Music editor.hu oldalára kell feltölteni (bővebb részletek ott), MP3-as formátumban (min. tömörítés: 160 kbit/s).
Rendelkezésünkre áll egy tökéletesen felszerelt profi stúdió, ahol a kiegészítő munkákat, mastert elvégezzük. Az elvárásainknak megfelelő trackek szerzőivel azonnal felvesszük a kapcsolatot a kiadás és a további lehetőségek megbeszélése kapcsán.

- Üzeneted a jelentkezőknek?
- Sok zenét hallgassatok. Nagyon sokat! Figyeljétek meg a felépítésüket, fejben próbáljátok meg szinte sávokra bontani, ez később már ösztönösen menni fog és ezt a virtuális tapasztalatot ötvözzétek a saját ötleteitekkel. Fontos, hogy ne „majmoljátok a nagyokat”, hiszen nem az a cél, hogy lemásoljuk a megoldásaikat, és tipikus trendi zenét hozzunk létre. Azonban lényeges szempont, hogy maradjunk az adott stílusjegyeken belül, illetve vigyünk sok fantáziát, egyediséget, zenénkbe.

- Őszintén remélem, hogy nagy sikere, és annál nagyobb hatása lesz a kezdeményezésnek az elektronikus zenei életben! Sok sikert!

A jövőben folyamatosan beszámolunk erről a kezdeményezésről, legyen az a kiadvány kritikája, elemzése, és legyen az a résztvevők tapasztalatainak megosztása.

Melisan

[2006.10.23.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.09.19.]
Gyors és azonnali kölcsön egyéb [2024.09.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Valmar nyárzáró koncertjét a siófoki Plázson - képekkel
Rengetegen...

Megnéztük Korda György és Balázs Klári 2024-es koncertjét is a Budapest Parkban
A tavaly...

Vissza a jövőbe - Nick Carter elbűvölt minket a Barba Negraban
Rebecca: képzelet és valóság határán
Megnéztük a Follow the Flow-t a Budapest Parkban - képekkel
Megnéztük a Rise Against koncertjét a Parkban
Billlie koncerten jártunk - Welcome to Budapest
beszámolók még