2024. május 4. | szombat | Mónika, Flórián nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolatok
Dawnstar

Dawnstar

A Dawnstar tagjai: Wind Attila (ének, gitár), Hamvas Bálint (basszusgitár), Mitropulos Anna (szintetizátor) és Albert Viktor (dobok).

A zene szeretete mindig is nagyon fontos volt az alapító Wind Attila és Hamvas Bálint számára. Ez a szeretet érlelte az elgondolást, hogy saját zenekart hozzanak létre. Ez 1999 nyarán valósult meg.

A zenekar neve az elvont Ansellia lett. Attila írta a zenét és a szövegeket. Az, hogy a számoknak angol nyelvűeknek kell lenniük, egy pillanatra sem volt kérdés. Attila már régóta gitározott és énekelt, Bálint a basszusgitár mellett tette le a voksát. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk a dobos, Albert Viktor, aki Bálint főiskolai csoporttársa volt.

A kezdeti időszakban a Nirvana zenéje volt a legnagyobb hatással a zenekarra. 2000 nyarától kezdve 2005 tavaszáig hobby-zenekarként működött az együttes. Heti egy-két próba, félévente egy-egy fellépés. Közben felvették a közérthetőbb Dawnstar nevet. 2002 tavaszán rögzítették Flame címmű demo felvételüket. Ezzel az anyaggal végleg eltávolodtak az eredeti grunge irányvonaltól és nyitottak egy érettebb hangzásvilág felé, melyre a dark és pszichedelikus rock világa volt a legnagyobb hatással.

Következő nagy váltás az együttes életében Mitropulos Anna billentyűs csatlakozása volt. A zenei irány innentől egyértelműen a Pink Floyd hangzásvilága felé terelődött. Ettől az időszaktól kezdődik a banda kilépése a hobby-zenélgetésből. A próbák állandóvá váltak, a fellépések megsokszorozódtak. A rendszeres klub koncertek sorából kiemelkedik a 2005-ös Ökofeszten való fellépés a Gödör Klubban.

2006-ban rögzítették legújabb demofelvételüket A Metrosexual's Confessions About Decadent Whores címmel. Ezen a hét számos felvételen az angol mellett egy olasz nyelvű alkotás is szerepel nyitva a multikulturalitás felé.

-dawnstar.hu-

[2007.03.07.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Gunson innen, Gunson túl
Kérdés nélkül felkerülhetne a soha nem múló rockzenei vitatémák...

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
beszámolók még