2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Takáts Tamás első ötven éve
A Karthago ingyen lépett fel
Izgalmas buli lesz az Alcatrazban - a Team Rock Band már készülődik
Képgalériák
Takáts Tamás 50. szülinapi koncert
Takáts Tamás 50. szülinapi koncert - Afterparty
Kapcsolatok
Takáts Tamás
Takáts Tamás Blues Band (Takáts Tamás Dirty Blues Band)
Senator
East
Karthago
efZámbó Happy Dead Band
Palermo Boogie Gang
Team Rock Band
Takáts Tamás Free Jazz Band
Frank Zappa Emlékzenekar
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
Takáts Tamás 50 éves születésnapi koncertje
[2007. június 23.
szombat 16:00]

Takáts Tamás ezrek előtt ünnepelt

Takáts Tamás szombat este egy monstre koncerttel ünnepelte 50 éves születésnapját a Petőfi Csarnokban, ahol színre léptek azok a zenekarok, zenészek, akik Tamás eddigi pályájának alakulása során meghatározók voltak.

A Petőfi Csarnok szabadtéri színpadára volt meghirdetve eredetileg az esemény, de a szervezők nem tették ki az időjárás szeszélyeinek a jubileumi koncertet, ezért bent került megrendezésre. 

Legyen nálad óvszer

Délután 4 óra után érkeztem és a színpadon már Debrecen veterán blues csapata, az Ölveti Blues Band játszott, akik a Legyen nálad óvszer című klipes nótájukkal melegítették be az ekkor még nem túl népes közönséget. Ez az a formáció, amelyben nem játszott soha az ünnepelt, de a zenekar frontembere Ölveti László írta a Takáts Tamás Dirty Blues Band egyik legnagyobb slágerének a Pocsolyába léptem-nek a szövegét. A Voltam már keleten című nótával folytatták, melyben lenyűgözte a jelenlévőket Köteles Róbert szájharmonikázása. A zenekar boldog születésnapot kívánt Tamásnak, majd egy blues-os nótával zártak, melyet az énekes egy székre felállva és mezítláb énekelt nekünk. A rövid átálláskor Tamás régi általános iskolai osztálytársa Kornél énekelt el két dalt.

Az ef Zámbó Happy Dead Band-et Takáts Tamás konferálta fel. Maradt a zenekarral a színpadon énekelni és a ritmusszekciót erősíteni, először a Felejts el, hogy eszedbe jussak című nótában, amelyet a Háttérseb és zarándokgéz című szürrealista szerelmes dal követett. Nagyon jó zenészek vannak ebben a zenekarban is, Tamás felváltva énekelt ef Zámbó Istvánnal, sőt még szájharmonikázni is beállt, így két herflist hallhattunk egyszerre virtuózan játszani. A két saját nóta után két feldolgozás következett a Come on Baby Make Me Happy és az Sweet home Chicago, melynek végére egy hihetetlen jó hangulatú örömzenélésbe csapott át a rövid koncert.

Takáts Tamás besegített

Ezt követően a Budapest Akusztik Band produkciójához Gál Gábor és Sipeki Zoltán foglalt helyet egy-egy akusztikus gitárral, Móra Erzsike énekelt, Soós Balázs bőgőzött és Mike Zsolt hozta a ritmust és mindjárt a Message in a Bottle című 1979-es Police dallal nyitottak. Aztán egy saját dal következett az Olyan szép is volt, majd ismét külföldi dalok jöttek - Every Breath You Take - melybe már Takáts Tamás is besegített. Gyönyörűen énekelte Erzsikével a Norwegian Wood című Beatles dalt is.

Az átszerelés ideje alatt Tamás Soós Balázzsal elől fenn maradt a színpadon és Balázs meglepetésünkre a nagybőgőről gitárra váltott, Tamás pedig - fiainak ajánlva - konferálta fel a Nowhere man című Beatles dalt, majd a Hard Day’s Night Beatles albumról a Things we said today című Paul McCartney szerzeménnyel szórakoztattak bennünket. Így a két zenekar közti nagyon rövid átszereléskor sem volt produkció nélkül a most már szép számban gyülekező nagyérdemű.

Ismét Tamás konferálta a következő fellépőt, a Palermo Boogie Gang nevű formációt, akik a Chicago rhythm and bluest és a boogie woogie stílusát ötvözik. Természetesen az ünnepelt végig maradt a színpadon és a kiváló Szabó Tamással felváltva adják elő az első dalt, majd a következőkben meggyőződhettünk Szabó Tamás kiváló szájharmonika tudásáról és Fekete Jenő is elkápráztatott bennünket gyönyörű szólóival. Zenéjük magával ragadta a jelenlévőket és nekem nagyon tetszett, hogy a gitár és a herfli felváltva párbajozott.

[2007.06.27.]

  (1. oldal)  következő oldal »

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még