2024. március 28. | csütörtök | Gedeon, Johanna nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Cult a Pecsában - 2007
Kapcsolatok
The Cult
Legnépszerűbb csengőhangok
Kapcsolódó események
The Cult
[2007. június 25.
hétfő 19:30]

Megérte kivárni: a The Cult feltámadt

Hétfő este egy éven belül immár másodszor lehettünk szem és fültanúi egy nagyszerű visszatérésnek. A ’90-es évek egyik hatalmas rock’n’roll zenekara a The Cult koncertezett a Pecsában.

Egy éven belül két koncert
Az „A Return to Wild” turné 2007 június elején kezdődött. Ennek keretében látogatott el a tavalyi Volt fesztivál után ismét hozzánk a zenekar. Aki ott volt tavaly, annak azért volt ez kötelező, aki nem, annak pedig azért. Reméltük, most megússzuk eső nélkül, és az emlékezetes ’94-es Metallica előtti fellépésükkel ellentétben most látni is fogjuk őket. (Akkor a kiírt programkezdésnél egy órával korábban kezdtek, így aki későn ért ki a stadionba, az pont lemaradt róluk.)

Poraiból támadt fel a zenekar
Hajdani sikereik után a zenekar két fő oszlopa, Ian Astbury és Billy Duffy, ’95-ben – sokunk bánatára - személyes konfliktusaik miatt a befejezés mellett döntöttek. Ezek után mindketten a saját projektjeikkel foglalkoztak. Ian a Doors-szal is turnézott (Jim Morrison helyetteseként), majd ismét felvették egymással a kapcsolatot és elkezdődött a másodvirágzásuk. Tavaly már tartottak egy rövidebb turnét – ennek keretében léptek fel nálunk - és az új lemezt is elkezdték írni.

Új lemez szeptemberben
A zenekar aláírt a Roadrunner Records-hoz, és szeptember 25-re ígérik az új lemezt, aminek címe: Born Into This. A koncerten erről is játszottak egy számot (az „I Assassin” címűt). Ez alapján arra mertünk következtetni, hogy ismét szép korszaka következik a Cult rajongók népes táborának! Úgy tűnik, hogy a zenekar leszámolt a kísérletezgetésekkel (lásd a The Cult című ’94-es albumuk) és visszatért a jól megszokott és nagyon megszeretett rock’n’rollos, kemény hangzáshoz.

Kicsit késői kezdés: rövidebb program
Jó háromezres tömeg gyűlt össze a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadánál már fél nyolckor. Feltételezem tanulva a Billy Idol koncertből (aki pontban nyolckor kezdett tavaly), illletve a már említett ’94-es kalamajka miatt. A koncert ennek ellenére csak fél kilenc tájékában kezdődött el és a csendrendelet miatt tízkor már be is fejeződött. Ez volt az egyetlen negatívuma az estének.

Slágerek, de a legnagyobbak nekünk hiányoztak
Úgy érzem, hogy nem lehetett panaszunk sem a koncert dinamikájára, sem pedig a zenészek hozzáállására. Hozták az általunk oly szeretett feszes tempót, kemény hangzást. Meglepő módon Astbury kommunikált is a közönséggel – nem szokása, elég magába forduló személyiség. Játszották a nagy számaikat (White Flower, Nirvana, Edie (Ciao Baby), She Sells Sanctuary, Horse Nation, Fire Woman, Wonderland), de kimaradt az általunk nagyon-nagyon várt Sweet Soul Sister és a Lil’Devil. Volt egy pár számból álló akusztikus blokk is, amiben ismét rácsodálkozhattunk a zenekar sokoldalúságára. Ezek a kemény srácok tudnak lírai számokat is játszani, nem is akárhogy!

Visszavárjuk őket, akár már holnap is
A vadabb Cult rajongók – mint én is - már most elkezdhetnek reménykedni! Új lemez = lemezbemutató turné – óhajaink szerint és reméljük, hogy akkor sem maradunk ki a szórásból! Akkor ismét elmodhatjuk, hogy egy felejthetetlen estét töltöttünk egyik kedvenc zenekarunk társaságában!

-Aretuska-

[2007.06.27.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
sephora 2007.06.27. 23:31 • [1]
Hello Aretuska! Pontosítani szeretnék egy elírást. A dal címe Wildflower és nem White Flower... Amúgy örültem a beszámolónak, de kicsit azért írhattál volna szakmaibb dolgokról is. A fotók sajnos nagyon silány minőségűek. Nem tudom milyen géppel fotózol, de vagy a géped nem alkalmas koncert fotózásra, vagy nem tudsz fotózni. Jó tanács és nem kötekedés: csak jó minőségű fotókat tegyetek fel az oldalra, mert az amúgy jó tartalmat lehúzza.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2024.03.26.]
gazda szolgáltatás [2024.03.25.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Hot Wheels Monster Truck show - volt már jobb is
Nagy elvárásokkal mentünk a három...

Opera metal a Barba Negraban 
Kilencedik alkalommal volt szerencsém látni a „szívem...

James Blunt ismét elvarázsolt minket - képekben
Befutott az Amaranthe és a Dragonforce hajója a Barba Negrába
A Cirque du Soleil Budapestre hozta a bogarak életét
Power metal csata a Barba Negrában - Warkings koncerten jártunk
Csodálatos koncerten emlékezett Balázs Fecóra a Korál - képekkel
beszámolók még